Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akort Aleti ve Gitarı akort etmek - Tuner AP Guitar Tuner Kullanımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Titreştirme tekniğiyle akort kontrolünü biliyor musunuz ?

Yine harmoniklerle ilgili bir konu .Deneyin bence .

Özellikle en üst üç telde bir telin 5. perdesine basıp kuvvetli bir şekilde vurursanız bir alttaki tel de (eğer herhangi bir noktasına dokunulmuyorsa) vurulan telle birlikte titriyor . Hiç dokunmadığınız halde . Tabi bu titreşimin bir şartı ve biçimi var .

Eğer akort düzgünse 5. perdesine basılarak vurulan tel ile bir alt tel aynı sürede ve hiç sönümlenmeden titrer .

Akort çok yakınsa 5. perdesine basılarak vurulan tel ile bir alt tel aynı sürede titrer ancak alttaki tel bu süre boyunca birkaç kez sönümlenerek titreşime yeniden başlar .

Eğer akort bozuksa alttaki tel hiç titremez .

Bu olayı 6 ve 5. tel arasında deneyebilirsiniz . En iyi bu iki telden izlenebiliyor .

Düzenleyen - Baroque on 12/08/2003 13:45:49

Yorum

konuşmaya en baştan başlayayım...

la sesi 440 hz'dir. ap guitar tuner ile yapilan akortlarımda hiçbir problem olmuyor. gayet iyi ve kulağımı tembelleştirmediğini çok çok iyi biliyorum. ve gunman'in dediklerine sonuna kadar katılıyorum. vapur düdüklerinin sesinin sizin kulağınızda bıraktığı etki, sizin bulunduğunuz konumla da alakalıdır. ama telefonun sesi kesinlikle la sesidir. ve blackmore... telefonun sesinden aldığın la notası ile yaptığın akort ince mi'ye gelince, standart akort ile 1.5-2 ses farklılık gösteriyorsa problem sanırım senin kulağında ya da tuner'ın frekansında olsa gerek. tabii gitarlarda da teknik bir sorun veya farklılık olmaması gerekir.

Yorum

ya black_more arkadas kendinde jack girisi olan ses kartı sblive 5.1 mı !!? (lam beni kazıklamıs olmasınlar!!?)

Yorum

sece, eğer ses kartında "line in" girişi varsa sorun yok çünkü oradanda gitarını bilgisayara baglaya bilirsin. bende sb live 4.1 var onda var mesela.

Yorum

Cort tuner Akordum da Düzgün Gitarımın Sapıda

Yorum

Ne ses kartı yav,BOSS diye yazdım ya konuyu tamamen okusanız?
              Akor aletim var,Boss bilmem ne

psiko_ istersen dediğimi dene bakalım ikimizinde mi kulağında sorun var yoksa gerçekten telefon sesi la deilmi...(la olabilir ama frekans bilmem ne farklı ki ince mi ye geldiğimizde olaylar oluyor insanın kulağı 3 telde 2 ses hata yapamaz he?

Yorum

Size Büyücü Tavsiyesi! En iyisi Büyü Yapın! Akort büyüsü!

Neyse size bir yöntem daha vereyim. Akort unuzu bildiğiniz şarkılarla yapmaya çalışın! Mesela ben mi,la ve re tellerini One a göre yapıyorum! sol üde Fade To Black in introsuna göre. si ve mi yide Master Of Puppets ın solosuna göre!
                Hadi kolay gelsin!

Yorum

gitarı akort yapamıyorum

gitarımı akorlayamıyorum. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. Bozulunca anlıyorum ama tamir edemiyorum.. Birde bana elinizdeki ritimleri gönderirseniz sevinirim

Yorum

Bahsettiğin olay gitarın akordu.Buna akor değil akort denmekte.Akor daha farklı bir kavram.Gitarını akortlaman için en kolay yol La telini baz almaktır..
                    1- İlk önce gitarın La telini (5. teli) bir la düdüğü ya da ev telefonun sesinden, piyano, org, fulüt gibi akort edilmeyen ensturman ve araçlardan aynı frekansa ayarla.
                    2- LA telini doğru tona ayarladığında La telinin 5. perdesinin sesi
                    bir alt tel olan Re teli(4.tel) ile aynı olmalıdır.La telinin 5. perdesi ile re telini aynı sese getir.
                    3- Re telini de doğru tona ayarladıktan sonra bir alt tel olan Sol
                    telini (3.tel) akortlamaya geldi.Sol telinin sesi de Re telinin 5. perdesiyle aynı tonda olmalı.
                    4- Sol telini de doğru ayarladıktan sonra bir alt tel olan Si telini(2.tel) ayarlamaya geldi.Burda bu sefer 5. değil 4. perdeyi kullanacağız akortlarken.Sol telinin 4. perdesinin sesi ile si telini
                    aynı tona akort edeceğiz.
                    5- Si telini de akortladıktan sonra en alt tel olan ince mi (1.tel) telini akortlamaya geldi sıra.Bunda da si telinin 5. perdesi ile
                    ince mi telinin sesi aynı olmalı.
                    6- En üst tel olan Kalın mi yi (6.tel)iki türlü akort edebilmekteyiz.Eğer kulağın iyi ise en alt tel ile en üst telin frekansı aynı olmalı.Fakat oktavı olacağından daha kalın olmalı.Bu zor yoldu.Kolayı ise Kalın mi telinin 5. perdesi ile LA telinin sesi aynı olmalı.Mi yi de bu şekilde ayarlayabilirsin.

Bahsetmiş olduğum standart gitar akortlanma şeklidir.Bunu dışında daha farklı seslerle de gitar akortlanabilmektedir.

Ayrıca Gp3 vs. gibi program kullanıyorsan ordan her telin sesini tek tek alabilir bu şekilde de akortlayabilirsin.

Taba dökümü:

e|--------------0-------------|
                    B|-----------0--5-------------|
                    G|--------0--4----------------|
                    D|-----0--5-------------------|
                    A|--0--5----------------------|
                    E|--5-------------------------|

Dikkatli okursan işine yaricana inanıyorum dostum.Elimden bu kadar geldi...Sevgiler!

Yorum

eğer bir mikrofonun varsa sitemizin programlar bölümünden ap guitar tuner'ı indirip kolaylıkla gitarını akord edebilirsin.

Yorum

o dediğin akord galiba.
                        **** internetten, bilhassa bu siteden akord programları indirebnilirsin. onlar işini görür hemde bayağı iyi olur. ama mikrofon yoksa bilgisayarında bu bi işe yaramaz. ozaman hemen tünele gidersin bitane akord aleti alırsın en ucuzu 9 dolardı galiba.
                        veya kendi kulağınla yapmak istersenki konserlerde bile makine kullanıyolar hatta barda bile. yani işte ben kendim yapacağım diyorsan bitane gp4 indir bu sitede var sanırım. ordaki seslerin aynısın almaya çalışarak başarılı olabilirsin.
                        başarılar...

Yorum

Eğer bilgisayarla uğraşmak istemezsen bir akort cihazı al derim Ama elektro falan varsa kesin al çünkü heryerde bilgisayar olmayabilir

Yorum

Chuck a katılıyorum ama kulak edinmek istersen Guitar Pro kullan!!

Selçuk Arkadaşım, tavsiyen gayet yerinde ama akord olayını kendisi yapsa daha yararlı olmaz mı dostum ?

Düzenleyen - Chuck_Schuldiner on 20/09/2003 04:02:04

Yorum

yenı basladıysan gıtara akort aletı kullanman en ıyısı olur..ben mesela akort aletı kullanmadan akort etmeye calıstım..sesım ve kulagım tız oldugu ıcın,tellerı hep bır ton daha tız akort edıyorum..bunun en basta farkına varamıyordum ama yaklasık 15 dakıka gıtarı bırakıp tekrar elıme alınca teller cok gerılmıs ve gercekten kulagıma tız gelıyordu..
                              bundan dah onemlısı gıtarın saglıgı ıcınde bır akort aletı alman ve bu yolla akort etmen daha saglıklı..
                              kolay gelsın

Yorum

akort dısında birde,gerginlik ayarı var ustede soylendgi gibi,notalar tutsa bie gerginlik tam oturmya bilir bu sefer,teller elinde kalı.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X