selamlar. yaklaşık 9 yıldır gitar çalıyorum ama 9 yıl dolu dolu gitar çaldım diyemem. yani 9 yıl önce her genç gibi bir klasik gitar aldım ve kendi kendime öğrenmeye başladım, tek farkım hevesim kaçtıktan sonra öğrenmeyi bırakmamak oldu. akor basmayı basic birkaç ritim kalıbını öğrenip hayatıma devam ettim. son 5 yıldır da aksutik gitar çalıyordum. fakat kendimi hiç geliştirmedim gitarda yıllar önce ritim atmayı ve akor basmayı öğrenip işi orada bıraktım sornasında sadece internetten akor basıp çalmaya devam ettim. Ancak geçen sene elektro gitar aldım ve artık gitarda ilerlemem gerektiğini düşünmeye başladım. zaten kendi şarkılarımı yapmak falan da istiyordum. bundan 2 gün önce kendim için korkunç bir gerçeği fark ettim. evet başlıktaki gibi downpicking yaparken veya bazı accentli ritim patternlerinde çalarken söylemekte aşırı zorlanıyorum bir anda sağ elim benim değilmiş gibi saçmalamaya başlıyor.
bu eksiğimi farkettiğim şarkı foo fightersın everlong şarkısı oldu bileniniz varsa şarkının büyük bir kısmı full downpicking ile çalınıyor ve basit ama accentli bir patterni var. gitarla söylemeden bu patterni çalabiliyorum ancak söylemye çalıştığım zaman pattern bozuluyor karıştırıyorum beynim yanıyo kısa devre oluyorum anlayacağınız
hatta öyle ki ben başta Dave grohl un da bunu aynı anda çalıp söylemediğini düşünüyordum ancak canlı konserleri görünce hayal kırıklığına uğradım adam hem söylüyor hem de çatır çatır çalıyor o patterni
9 yıldır gitar çalan birisi olarka böyle bir durumu kendşme yediremedim ve moralim aşırı bozuldu. İnternette yabancı forum sitelerinde araştırma yaptım aynı sorunu yaşayan birkaç kişi daha var ve herkes pratik yap öğrenirsin demiş ama neyin pratiği yapamadıın bir şeyin pratiğini yapmak nasıl olacak nasıl pratik yapmam gerektiğini tam olarak anlamadım yardımcı olabilir misiniz?
bir sorum daha var bu şarkıyı ilerde gerçekten çalıp söylemeyi başarırsam kendi şarkılarımda accentli downpicking bir ritim patterni yazmak istediğimde kolaylık yaşar mıyım ? Çünkü bu tarz patternler yazmak istiyorum yazıyorum aslında sıkıntı yok ancak yaptığım bu besteye söz yamak istediğim zaman hem yazdığım patterni çalıp hem de söylemek imkansız benim için şu an. Bu sorunum çözülür mü? yani downpickingde belli seviyede skillerin kilidini açar mıyım
şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
bu eksiğimi farkettiğim şarkı foo fightersın everlong şarkısı oldu bileniniz varsa şarkının büyük bir kısmı full downpicking ile çalınıyor ve basit ama accentli bir patterni var. gitarla söylemeden bu patterni çalabiliyorum ancak söylemye çalıştığım zaman pattern bozuluyor karıştırıyorum beynim yanıyo kısa devre oluyorum anlayacağınız

bir sorum daha var bu şarkıyı ilerde gerçekten çalıp söylemeyi başarırsam kendi şarkılarımda accentli downpicking bir ritim patterni yazmak istediğimde kolaylık yaşar mıyım ? Çünkü bu tarz patternler yazmak istiyorum yazıyorum aslında sıkıntı yok ancak yaptığım bu besteye söz yamak istediğim zaman hem yazdığım patterni çalıp hem de söylemek imkansız benim için şu an. Bu sorunum çözülür mü? yani downpickingde belli seviyede skillerin kilidini açar mıyım