Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitar Alırken Dikkat edilmesi Gerekenler?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

gitar alırken üretim yerinede dikkat edilmeli genellikle japonya ve amerikada üretilenler pahalı ve kaliteli oluyor

Yorum

unal121 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Bende gitara yeni başlayacağım. Gitar almayı düşünüyorum bütçem 500 Tl civarında. Kafamda bi soru var Cort Cr100 ve ya İbanez Gart60 başlangıç için iyimidir? Alırsam hangisini almalıyım ? Arada kaldım biraz
      Diğeri hakkında bilgim yok ama CR100'de LP karakteristiğini bulmak zor, onun yerine o fiyat aralığında JT-220'yi tavsiye ederim (Jay Turser)

Yorum

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bir kaç sorum olacaktı. Akustik gitar ile başlamak istiyorum telleri metal biliyorum biraz parmaklarım ağrır ama sonra alışırım bir farkı yok diye biliyorum hatta klasikten daha rahatmış öğrenmesi klavyesi daha ince diye.

Nasıl bir akustik gitar alabilirim uygun fiyatlı olması lazım bütçem 600'e kadar.

Çalmayı istediğim tür ise bunlar

Arkadaşın gitarı Freshman, hiç bir türk sitede bulamadım sanırım Türkiyede yok.

Bu arkadaşınki de epey pahalı bir gitar beni aşıyor.

Daha çok country tarzı çalmak istiyorum yani önerebileceğiniz gitarlar nelerdir ? Hem Freshman göreniniz oldu mu hiç ?

Yorum

Marka vermek doğru olmaz, bu yüzden fiyat aralığı vereceğim. Yine de marka ismi isterseniz. Mesaj olarak cevaplayabilirim. Klasik gitar için 150-300 TL aralığında ki gitarları tercih edebilirsiniz. Daha ucuzu ile enstrüman da sorunlar yaşarsınız, doğru sesleri alamazsınız. Daha pahalısını da tavsiye etmiyorum. Nasıl kullanacağınızı koruyacağınızı bilmiyorsunuz. Yeni başladığınız için enstrümanı biraz hırpalayacaksınız. Belki de araştırmadan başladağınız için zor gelip bırakacaksınız. Hiç bir zaman paranızı çöpe atmayın. Elektro gitar için başlangıçta tremolo koluyla oynamak sizi heyecanlandırıyor biliyorum ama. 1000 TL'nin altında özellikle floyd rose tipi tremolo sistemlerini hiç tavsiye etmem. Sürekli akort kaçırır. Hiç stabil çalışmazlar. Tel değiştirmek de diğer modellere göre sıkıntılıdır. Tavsiye edeceğim modeller sabit körprülü modellerdir. Bunlarda da tek yönlü tremolo mevcuttur ve daha stabildirler. Fiyat aralığına gelecek olursak. Elektro gitar için 500-1000 TL uygun olur. Tabi unutmayın sadece elektro gitardan bahsediyorum. Bunun yanında amfisi var, aksesurları var. Akustik gitar tel gerilimi yüksek olduğu için tercih çok önemli, piyasa da sap ayarı olan ama hiç bir sonuç vermeyen yığınla akustik var. Bunun klavyesi abanoz, gül gibi kandırmalara gelmeyin. Ağaçlar da kendi aralarında sınıflandırılıyor. Onlarca abanoz türü vardır, bu durum diğer ağaçlar için de geçerlidir. Sakın kanmayın! Vereceğim fiyat aralığı ise Akustik Gitar için 300-500 TL arası olacaktır. Bas gitar tercihiniz de ise teller kalınlaştıkça direnç artar ve risk artar. Diğer gitarlar için bahsettiğim durumlar bas gitar için de geçerlidir. Fiyat aralığı Bas Gitar için 500-1000 TL arasında gitarları tavsiye ederim. Tabi ki tekrardan söylüyorum, bu fiyatlar sadece gitarlar için geçerlidir. Amfi ve aksesuarlar için ayrıca bir bütçe oluşturun. Son olarak toparlayalım, en önemli şey çalışmaktır. Ensrüman çalmak spor yapmaya benzer, sürekli bir kondisyon gereklidir. Planlı bir şekil de ve akıllıca her gün çalışın. Çalışmak ve yetenek gibi iki kavramı yüzdeleyecek olursak eğer. Çalışmanın %90, yeneteğin ise %10 etkisi vardır derim. Bu yüzden çalışın, hatta çok çalışın. Bahanelerle kendinizi kandırmayın. Şu işim vardı, eve misafir geldi. Bol bol müzik dinleyin, tarzlarla kendinizi sınırlandırmayın. Unutmayın sadece iyi ve kötü müzik vardır. Bol müzikli günler.

Yorum

Gitar Nasıl Akort Edilir?

Gitarımızı çalmaya başlamadan önce mutlaka akordunu yapmalıyız. Sağlıklı bir kulak gelişimi için akort önemlidir. Enstrümana başladığınız ilk zamanlar kulaktan akort yapmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden dijital akort cihazı edinmenizi tavsiye ediyorum. Ama zaman içerisin de mutlaka kulaktan akort etmeyi öğrenmelisiniz. Masaüstü ya da sapa takılan dijital akort cihazlarının kullanımı oldukça kolaydır. Siz teli çaldıkça, cihazın ekranında nota belirir ve ince ayar yapmanızı sağlar. Sizin de tek yapmanız gereken, teli sıkıp ya da gevşetmeniz olacaktır. Farklı gitar akort varyasyonları vardır. Aşağı da yazdığım standart gitar akordudur.

Yorum

Valencia cg 160 klasik gitar nasıldır.. ?

Yorum

Herkese merhaba,uzun zamandır gitar çalıyorum bir kaç yıl klasik çaldıktan sonra yaklaşık bir yıldır elektro gitar çalmaya da başladım şu an elimde ''Ltd ec-50'' var amfi olarakta ''Jameson aj-116'' var evet istediğim sesleri yakalıyorum fakat istediğim efektleri çıkaramıyorum pedal önerebilirsiniz bunu da düşündüm fakat gitarı bir üst seviyeye taşıyıp pedal alma şansımda olabilir sizce ne yapmalıyım 1.500 bütçe ile okuduğunuz için teşekkürler.

Yorum

Öncelikle merhaba. Aranıza yeni katıldım ve hepinizi selamlıyorum. Benim kendi gitarım hakkında sorularım olacak.Sorularımı bu sitede paylaşmamın sebebi gitar hakkında gayet bilgili arkadaşlar olduğunu görmem. İlk sorum gitarım Manuel Rodriguez Cabellero 10 serisi. Gitarımı yaklaşık 4ay önce aldım ve 430 lira para verdim sizce iyi bir fiyata mı aldım yoksa gitarın kalitesine göre yüksek bir para mı? 2.soru Gitarımı çalar pozisyonda tutup gitar sapını kendime doğru çektiğimde teller gövdeye yakınlaşıyor sapında atma problemi olduğundan olabilir mi?(Fotoğrafları paylaştım) 3.Sapı kendime doğru çektiğimde sap ile gövdenin birleştiği kısımdan ufak bir çıt sesi geldi bu bir problem yaratır mı? 4.Gitarıma göre hangi teller uygun olur gayet kaliteli bir tel marka modeli söyleyebilir misiniz? (fiyat önemli değil ama çok fazla abartı olmasın ve lütfen gitarıma en uygun model olsun özelliklerini paylaştım) 5. gitarım sizce sahnede çalınabilecek bir gitar mıdır ve stüdyo ortamına uygun mu?6. Eğer sapta bir eğilme söz konusu ise tamiri çok pahalı tutar mı ve gitarın kalitesinden birşey eksiltir mi? ... Sorularım bu kadar. Teşekkürler, iyi günler diliyorum.

Teknik Özellikler:
                  Gövde
                  Gövde Tipi : Klasik
                  Üst Kapak : Masif Kanada Sediri
                  Sırt ve Yan Gövde : Maun
                  Gövde Derinliği : 90mm
                  Rosette : çok renkli ağaç Rosette
                  Köprü : Hint Gülağacı
                  Köprü Eşiği : Kemik
                  Cila : Parlak
                  Sap
                  Sap Bağlantısı : İspanyol Ökçesi Tipi
                  Sap Malzemesi : Maun
                  Sap Skalası : 650mm (25.6")
                  Klavye Materyali : Hint Gülağacı
                  Klavye Açısı : Düz
                  Perde Boyu : klasik - Orta
                  Perde Sayısı : 19
                  Headstock
                  Headstock stili : Manuel Rodriguez Original
                  Headstock Kaplaması : Ceviz
                  Akort Aksamları : Nikel Kaplama
                  Fabrika Çıkışı Teller : D`Addario J46 ESP strings
                  Üst Eşik: Kemik
                  Üst Eşik Kalınlığı : 52mm (2.04")

Yorum

Yeni elektro gitar alacağım Nirvana Metallica Pink Floyd vs. çalmak istiyorum hangi marka uygun olur?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X