Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aileye Çalınan Parçalar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

3 yol var.

Birincisi gerçekten kaliteli pop parçaları(misal Türkiye için 90lar) bulup onlara çalışmak, basit falan dinlemeyin inanın onlar da sizi geliştiriyor ve her gitaristin elektrocu bile olsa en az 3-4 parça pop şarkısı biliyor olması gerek bence.

İkincisi arkadan bir backtrack açıp( Still got the blues'un misal) Naturel minörden doğaçlama duygusal sololar atmak. Bendlerin ebesine ineceksiniz. Karşıdaki adam kim olursa olsun etkilersiniz. Tabi tonun da çok iyi olması lazım =)

Üçüncüsü ve en sevdiğim belkide en kolay yol. Prosesörünüz varsa biraz ayarlarla oynayıp(reverble özellikle) bir piyanistşantörün tonuna ulaşabilirsiniz. Öncelikle harmonic minörden(oryantal gam) arabik doğaçlamalar girin zaten içleri hafiften kıpır kıpır oluyor ve sonra İllede Roman olsun parçasını patlatın, üstünede misket. Ev şenliğe dönüyor

Yorum

Öncelikle ebeveynleriniz veya yolda giden adam sizin nasıl da komplike gitar çaldığınızla ilgilenmez, çünkü gitar nasıl çalınır onu da bilmez ve bilmek te zorunda değildir hani. Babanın karşısına geçip çalmaya başladığında o senin gitarı döktürmene değil, verebildiğin müziğe bakar. Yabancı bir müzik te çalsan müzik ona hoş gelirse kabul görür. Dinleyiciye göre müzik diye bir şey var. Bu yüzden "piyasa müziği" diye bir kavram çıktı ortaya.

Ayrıca bu zamanlarda ülkemizde müziğe o kadar değer verilmiyor diye düşünüyorum, öyle ki şarkıcılar bile antin kuntin şarkılar besteliyorlar.(Misal:Atma ) Hani böyle dikkatli müzik dinleyen bir kitle yok öyle enstrumana dikkat eden, kulak veren, önem veren. Daha ziyade koy çalsın biz işimize bakalım veya eğlencemize bakalım zihniyeti hakim. Bunun babanla ne alakası var kısmına da, baban gitarı çalmanla değil verdiğin müzikle ilgileniyor diye bağlayayım

Napılabilir, bilindik film müziklerinden falan bir şeyler çalabilirsin, çalıp söyleyebileceğin bir şeyler varsa güzel olur (yani akor çal bırak şimdi riff i falan ). Ayrıca solo atmak ta tabi ki anlamsız bir ses yumağı gibi düşünülür, gitarı özellikle sevmeyen herkes için. O yüzden iki akor atıp üstüne anlamsız da olsa iki söz söyleyen daha popüler oldu ya bu ülkede.

Ha bir de ülkemiz geri kalmış bir ülke olması nedeniyle insanlarımızın müzik düşünmekten başka düşünmeleri gereken daha önemli sorunları var malesef. Gönül isterdi ki bütün millet olarak, sanata, sosyal etkinliklere, insanı insan yapan şeylere de gereken vakti harcayabilseydik.

Acı ama durum böyle, senelerdir yaşadıklarımı, içimde biriktirdiklerimi dökesim geldi buraya İyi noktaya değinmişsin.
      Son güncelleyen ChakILLtusH; 03-08-2011, 18:51.

Yorum

Bırakın aileme herhangi bir parça çalmayı kendi kendime çalışmama bile engel oluolar kulaklık tek kurtarıcım

ara sıra annem Aşık Veysel dençalmamı istiyor ama clean şekilde distortion karşıtı bir ailem var

Yorum

Sting - Shape Of My Hearth
          Beethoven - Moonlight Sonata

Bu ikisini birlikte çalın.Hayır diyen olmaz.

Yorum

Benim düşünceme göre büyüklerimiz eski toprak olduklarından bizim tarzı pek beğenmiyorlar Onların gözünde "elektrogitar" da hep türkü çalınan saz gibi sanki

Yorum

ben blues lickleri tasarlayıp ya da doğaçlama bir şekilde çalıyorum, televizyonun sesini kıstırıp çalmaya başlıyorum bu benim parçam falan diye. aldığım tepkiyi seviyorum 2-3 harmonik biraz blue note biraz da tuşeye dikkat edince en azından 10-15 dk dinleniyor.

not: kişisel birşey olabilir ama babam hendrix, kurt cobain ve eric clapton'u biliyor o yüzden olabilir.(dinlemiyor onları o ayrı)

not 2: eric clapton - i shot the sheriff, eagles-hotel california ve sting - shape of my heart her zaman tutar.
              Son güncelleyen serdar7; 04-08-2011, 00:11.

Yorum

RockSign isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Çoğu gitar sahibinin aile problemleri vardır.
                Örnek;
                Baba:Çal bakalım bir şeyler.
                Gitar sahibi Master Of Puppets çalar.
                Babanın Distortiona Tepkisi ;Bu gitar bozuk , git değiştir.

Bu komik kısmı tabi.Mesela bir pedal istediğimizde babadan "Zaten bir şey çalamıyorsun.Boşuna para harcatma." gibi tepkiler almak işin zararlı kısmı.

Sizden istediğim aileye çalınabilecek ve "Çal bakalım bir şeyler." cümlesine verilebilecek cevap.Sizden bunu November Rain'in solo kısmını çalıp tepki alamayıp , Caddelerde Rüzgar'ı çalıp alkış almış biri olarak istiyorum.
                Aynen öyle kardeşim. Distortion pedalını açtığımda bu tepkileri alıyorum babamdan.

Yorum

Erkin koray - çöpcüler hiç sekmez hep beğenirler

Yorum

Ailenizden

bu tarz müzik seven biri varsa bu şekilde çalarsanız bence bırakın alkışı istediğiniz ekipmanı hemen alabilirler :P

Yorum

arkadaşlar ben aileme hünerlerimi gösterecek güzel bir parça buldum biraz ağır ama olsun fakat tabları için ismini bilmiyorum http://www.youtube.com/watch?v=yNm8t...eature=related bana bu tanıtım videosunun başındaki parçayı söylermisiniz?

Yorum

Peki bas gitar çalanlar ne yapsın? Eskiden babam gelip "bişeyler çal da dinleyelim" derdi ben de anlatmaya uğraşırdım "bu bas gitar akustik gibi değil" gibisinden. Hatta bir keresinde babam apartmanın bahçesinde komşularla otururken bana seslenmiş, gitarımı dışarıya getirip çalmamı istemişti. Duymamazlıktan geldim.
                        Zamanla o da anladı artık istemiyor öyle şeyler

Yorum

ailemi seviyorum metallica,bon jovi,ac dc vs hepsini bildikleri için sorun teşkil etmiyorlar her zaman dinliyorlar

Yorum

megadeth - a tout le monde

cannibal corpse - evisceration plague

Yorum

gerçekten üzerinde muabbet etmeye değer bir konu olmuş.. amcam, akrabalarım çal bakalım dediğinde; asturias, romance, the most evolved gibi parçalar çaldığımda bana "bunlar ne biçim parçalar, saz niye çalmıyorsun" gibi tepkiler alıyorum.. ben de bu duruma gülüp geçiyorum tabiki..

Yorum

Müslüm Baba'nın Paramparça'sını çalmadığım için gitarı bilmiyorum(!) mesala ben.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X