sap ayarı yapmayı bilmiyorsan sabit bir akord da kal.hiç uğraşma.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Drop C'ye alınca ton kaybediyorum
Collapse
X
-
Dostum ben 2 aydır Deneme yapyıorum bu konuda Standart D tuning kullanıyorum hangi tel kalınlığı daha iyi diye bir kaç tel denedim. en iyisi 0.10 oldu 0.11 de gayet iyi ama teller sert olduğu için yavaşlatıyor 0.10'a göre ağır kalıyorsun.
Drop C için tel istiyorsan Alexi laiho signature teli var drop C için dizayn edilmiş 10-56 ( Bkz link )
Hem Standart Tuning hemde Drop C için bir tel yok malesef öyle yapmak istiyorsan 0.10 tel al 2 akord arası git tabi böyle olunca drop C de tam verim alamazsın en üst telin kalın olması gerekiyor onun için.
Yorum
-
bodominheaven isimli üyeden alıntı Mesajı gösterDostum ben 2 aydır Deneme yapyıorum bu konuda Standart D tuning kullanıyorum hangi tel kalınlığı daha iyi diye bir kaç tel denedim. en iyisi 0.10 oldu 0.11 de gayet iyi ama teller sert olduğu için yavaşlatıyor 0.10'a göre ağır kalıyorsun.
Drop C için tel istiyorsan Alexi laiho signature teli var drop C için dizayn edilmiş 10-56 ( Bkz link )
Hem Standart Tuning hemde Drop C için bir tel yok malesef öyle yapmak istiyorsan 0.10 tel al 2 akord arası git tabi böyle olunca drop C de tam verim alamazsın en üst telin kalın olması gerekiyor onun için.
Şimdi sap ayarını Drop D'ye yaptırsam(böyle bir şey var mı?) Drop c ve E'ye normal geçebilir miyim?
İki gitar alma gibi bir şansım yok, zaten tam orjinal ses için örnek vermişsiniz siz. Ben yakın bir değer istiyorum.
Yorum
-
ben 10 - 46 tellerle d drop (d-a-d-g-b-e) kullanıyorum.
46 numara bir tel bence c için fazla gevşek olacaktır.
daha kalın bir tel takarsan bu defa da e'ye çektiğin zaman aşırı
sert olacak.
benim tavsiyem c'yi unutman yönünde olacaktır. zaten gitarının tel takımını 0.8'den 10'a yükselttiğin anda sapındaki yamulmayı dikkatle bakarsan görebileceksin. ayarları yapmayı bilmiyorsan hiç bulaşma derim.
Yorum
-
dostum eğer 0.11 dadario ve saç tokası kullanırsan gitarını do'ya düşürebilirsin. saç tokasını nut ile akor bırguları arasında tellerin üzerinde kullanacaksın.
yani yapılmayacak bir şey değil. tabi ki 0.15 tel ve yeni bir sap ayarı ile alacağın verimi alamassın ama idare eder. en azından teller lambur lumbur etmez.
Yorum
-
gambit_loser isimli üyeden alıntı Mesajı gösterdostum eğer 0.11 dadario ve saç tokası kullanırsan gitarını do'ya düşürebilirsin. saç tokasını nut ile akor bırguları arasında tellerin üzerinde kullanacaksın.
yani yapılmayacak bir şey değil. tabi ki 0.15 tel ve yeni bir sap ayarı ile alacağın verimi alamassın ama idare eder. en azından teller lambur lumbur etmez.
Ernie ball çok çabuk eskiyormuş, ama diğerlerinden çok daha rahatmış.
Yorum
-
dostum 11 numara tel o kadar kalın ki kullanabileceğinden emin misin?
benim gönlüm 10 - 46 tel takıp D-A-D-G-B-E şeklinde ayarlamandan yana. Bu sayede hem E akort düzeninde hem de D akort düzenindeki şarkıları çalabilirsin.
Not:
D Drop: D-A-D-G-B-E
Standart D akort düzeni: D-G-C-F-A-D
sen hangisini yapacaksın tam anlamadım?
yani sadece en üst teli mi çekeceksin yoksa tüm akort düzenini mi değiştireceksin?
Yorum
-
dragonflame isimli üyeden alıntı Mesajı gösterdostum 11 numara tel o kadar kalın ki kullanabileceğinden emin misin?
benim gönlüm 10 - 46 tel takıp D-A-D-G-B-E şeklinde ayarlamandan yana. Bu sayede hem E akort düzeninde hem de D akort düzenindeki şarkıları çalabilirsin.
Not:
D Drop: D-A-D-G-B-E
Standart D akort düzeni: D-G-C-F-A-D
sen hangisini yapacaksın tam anlamadım?
yani sadece en üst teli mi çekeceksin yoksa tüm akort düzenini mi değiştireceksin?
Yorum
-
ben 0.10 luk elixir i drop c de kullanıyorum çok rahat oluyor, overbendlerde de sorun çıkmıyor açıkçası. drop d kullanmayı gerektirecek parçalarda da d-tuning e geçiyorum lüzumsuz yere tüm tellerle uğraşmıyorum, hem temiz iş hem de tellerin gevşek olmasından dolayı daha heavy bir sound. sap ayarıyla da fazla oynama derim, sapını erken yıpratırsın. istediğin akor dizilimine göre bir sap ayarı yap veya yaptır, öyle kalsın o.
Yorum
-
acousticmetal isimli üyeden alıntı Mesajı gösterben 0.10 luk elixir i drop c de kullanıyorum çok rahat oluyor, overbendlerde de sorun çıkmıyor açıkçası. drop d kullanmayı gerektirecek parçalarda da d-tuning e geçiyorum lüzumsuz yere tüm tellerle uğraşmıyorum, hem temiz iş hem de tellerin gevşek olmasından dolayı daha heavy bir sound. sap ayarıyla da fazla oynama derim, sapını erken yıpratırsın. istediğin akor dizilimine göre bir sap ayarı yap veya yaptır, öyle kalsın o.
DR almayı düşünüyorum da, sapı Drop D yaptırsam, drop c ve E de rahat eder miyim?
Yorum
-
avatar78 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
DR almayı düşünüyorum da, sapı Drop D yaptırsam, drop c ve E de rahat eder miyim?
nasıl bir gitarın var bilmiyorum ama gitarında tremolo varsa en üst teli sıkman veya gevşetmen durumunda köprü yarım milimetre kadar hareket edecektir. Sonra bu durum diğer tellerin de akort ayarının yeniden yapılmasını gerektirecek. diğer tellerle uğraşırken bi bakmışsın köprünün pozisyonu bozulmaya devam ediyor. bu defa arkadan köprü yay tansiyonunu değiştirmen gerekecek.
...veya ben çok abartıyorum bilmiyorum ama karşılaşılması olası problem budur.
sabit köprü ve floyd rose'la ilgili bir deneyimim ise henüz yok.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Yorum