Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bare basarken yaşanan sorunlar ve nelere dikkat edilmeli?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Yakaza isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    akorları govdeye yakınyerlerden calmayı sevıyorum malum barelı basıyorum akorları..ellerımın ve de barenın basılısının dogru olduguna emınım ama uzun surelı bu sekılde gıtar calamıyorum..bas parmagın altındakı kaslar cok fazla agıryor..sebebı ne olabılır.?
    cok sıkmamın etkısıde var galıba ama sıkmayınca ses cıkmıyoo yoksa tutusum mu yanlıs cıkın ckıbılırsenız ısın ıcınde..
    simdiden tesekkurler
    Arkadaşım sen her eve gelişte her canın sıkıldında sürekli al eline gitarı bareli akorları basmayı dene elin alışsın sonra tüm bildin bareli akorlar arasında geçişini hızlandır sonra kafandan bi ritm yaz (zor olsun) sırayla o ritmle çal bareli akorları bak bakalım ağrı kalıo mu yani tek yapçan şey sürekli kasmak

Yorum

Akustikte bare basamıyorum ***. Tam ses alamıyorum. Çok canımı sıkmaya başladı

Yorum

Bare akorlar çalıştıkça oturur akustikte daha zor oluyor. Bunun üstesinden gelmek için bol bol bare basmalısın cızırtılı ses çıksa hatta hiç ses çıkmasa bile basmalısın. Bu şekilde parmakların güçlenecektir...

Yorum

özellikle zor olanı deneyin, ( ben öyle yapmıştım ) bare basıp; arpej yapın..
          Bareli arpej zordur ama zamanla daha kolay gelecektir.

Yorum

Zaten akustikte hiçbir şey kolay değildi. Klavye küçük, arpej zor atıyosun, teller sert bare zor basıyorsun. Ama bareyi basınca da süper ses veriyor

Yorum

the-revival isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Zaten akustikte hiçbir şey kolay değildi. Klavye küçük, arpej zor atıyosun, teller sert bare zor basıyorsun. Ama bareyi basınca da süper ses veriyor
              Zor diye gözünde büyütme azimle ve sabırla çalış, oluyor.

Yorum

bare basmak başlangıç için oldukça zordur. doğru ve temiz ses almak için perdelerin sağına doğru basmayı dene. zamanla doğruyu elde ediceksin.

Yorum

yalnız tutuşundan emin ol doğru mu diye ben çok çektim o yüzden bare basarken tutuşumu düzelttim birden oluverdi zaten .

Yorum

çok çalışınca yapılan bir şey o kadar dert etmeye gerek yok er ya da geç bare basıyor insan bir de klavye uygun ve rahat bi yüksekliğe getirilirse da rahat bare basılır

Yorum

admin isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Size bu konuda 2 şekilde yardımcı olmaya çalışayım...
                      1) Gitarınız belli standarlarda üretilmemiş olabilir, ya da ucuz gitar diye tabir ettiğimiz bir gitardır..! Eğer bu konuda sizin de endişeleriniz varsa gitarı aldığınız yere götürüp bir başka gitarla değiştirmek, bunu yapamıyorsanız eğer, tamir ve bakım yapan bir enstrüman yapım ustasına göstermek olacaktır..! Bu durumlarda en genel sebepler sapın atmasıdır...! ya da perde yüksekliklerinde hatalar vardır..! tesviye gerekebilir.. şunu da unutmamak gerekir ki gitar kalitesi arttıkça, çalma kolaylığı da artar..!
                      2) Tabi sizin gitar çalma seviyenizle de alakalı olan birşey, kaliteli bir gitarla da aynı sorunu yaşıyorsanız o zaman sorun sabırsız olmanız Çünkü bare akorlarında temiz ses elde edebilmemiz için belli bir süre beklememiz gerekiyor... İyi bir sonuç almak için de yapmamız gereken çalışmak çalışmak çalışmak...

iyi çalışmalar...
                      gerçekten doğru söledin admin ^^

Yorum

valla bir teknik var mı bilmiyorum ama çok çalışmak gerekir ben çok zorlanmıştım

Yorum

zor çok zor :/ kolaylık olsun diye üst tellere basmıyordum.Örneğin F basıcaksam ; bare için extradan alttan iki perdeye basmak daha basit geliyordu ama aşıyorsun zamanla tabi

Yorum

Merhaba arkadaşlar gitara yeni başlayan herkes gibi benim de sorunum bare. İlk bare çalışmamı dün yaptım ve dünden itibaren işkenceler başladı burdaki cevapları da okudum o yüzden bir şey yazmadım ama bende hala bir ilerleme yok acaba yanlış mı basıyorum. Şimdi Bb akorunu basmaya çalışıyorum, işaret parmagımı koyuyorum önce hani telleri kapatınca takur tukur ses gelir ya öyle oluyor ama bare basanların videolarını izliyorum işaret parmaklarıyla birinci perdeyi kapatıyorlar ama gayet güzel bir ses elde ediyorlar. Ben basıyorum olmuyor, yani işaret parmağımın dip kısmını ikinci perdeye getiriyorum, parmak aksi yöne bakıyor, bütün talimatları uyguluyorum, olmuyor. Ayrıca işaret parmağımın yanları da çok acımaya başladı o yüzden daha da basamıyorum zaten.

Yine bare basamayan ben. Sorum şu işaret parmağımla o perde demirini mi kapatacağım yoksa demirden biraz kaysa parmak falan bir şey olur mu?

Arka arkaya mesaj yazmayanız,yasaktır!
                            Son güncelleyen canKUTTT; 06-09-2009, 18:45.

Yorum

ben bare basmaya çalışırken demirlere doğru parmagımı kaydırmıştım hafiften orta parmagımdan destek almıştım ve 4. perdeden falan başlamıştım klavyenin ortaları daha yumuşak oluyor ve çabuk halletmiştim bu sayede

bir de elime portakal alıp o parmaklarımla sıkıyordum buda ayrı bir çözüm yolu

Yorum

rockçı isimli üyeden alıntı
                                Yine bare basamayan ben. Sorum şu işaret parmağımla o perde demirini mi kapatacağım yoksa demirden biraz kaysa parmak falan bir şey olur mu?
                                Demirin biraz soluna ama demire değmeyecek şekilde.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X