Yakaza isimli üyeden alıntı
Mesajı göster
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bare basarken yaşanan sorunlar ve nelere dikkat edilmeli?
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
-
the-revival isimli üyeden alıntı Mesajı gösterZaten akustikte hiçbir şey kolay değildi. Klavye küçük, arpej zor atıyosun, teller sert bare zor basıyorsun. Ama bareyi basınca da süper ses veriyor
Yorum
-
admin isimli üyeden alıntı Mesajı gösterSize bu konuda 2 şekilde yardımcı olmaya çalışayım...
1) Gitarınız belli standarlarda üretilmemiş olabilir, ya da ucuz gitar diye tabir ettiğimiz bir gitardır..! Eğer bu konuda sizin de endişeleriniz varsa gitarı aldığınız yere götürüp bir başka gitarla değiştirmek, bunu yapamıyorsanız eğer, tamir ve bakım yapan bir enstrüman yapım ustasına göstermek olacaktır..! Bu durumlarda en genel sebepler sapın atmasıdır...! ya da perde yüksekliklerinde hatalar vardır..! tesviye gerekebilir.. şunu da unutmamak gerekir ki gitar kalitesi arttıkça, çalma kolaylığı da artar..!
2) Tabi sizin gitar çalma seviyenizle de alakalı olan birşey, kaliteli bir gitarla da aynı sorunu yaşıyorsanız o zaman sorun sabırsız olmanızÇünkü bare akorlarında temiz ses elde edebilmemiz için belli bir süre beklememiz gerekiyor... İyi bir sonuç almak için de yapmamız gereken çalışmak çalışmak çalışmak...
iyi çalışmalar...
Yorum
-
Merhaba arkadaşlar gitara yeni başlayan herkes gibi benim de sorunum bare. İlk bare çalışmamı dün yaptım ve dünden itibaren işkenceler başladı burdaki cevapları da okudum o yüzden bir şey yazmadım ama bende hala bir ilerleme yok acaba yanlış mı basıyorum. Şimdi Bb akorunu basmaya çalışıyorum, işaret parmagımı koyuyorum önce hani telleri kapatınca takur tukur ses gelir ya öyle oluyor ama bare basanların videolarını izliyorum işaret parmaklarıyla birinci perdeyi kapatıyorlar ama gayet güzel bir ses elde ediyorlar. Ben basıyorum olmuyor, yani işaret parmağımın dip kısmını ikinci perdeye getiriyorum, parmak aksi yöne bakıyor, bütün talimatları uyguluyorum, olmuyor. Ayrıca işaret parmağımın yanları da çok acımaya başladı o yüzden daha da basamıyorum zaten.
Yine bare basamayan ben. Sorum şu işaret parmağımla o perde demirini mi kapatacağım yoksa demirden biraz kaysa parmak falan bir şey olur mu?
Arka arkaya mesaj yazmayanız,yasaktır!Son güncelleyen canKUTTT; 06-09-2009, 18:45.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum