Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bare basarken yaşanan sorunlar ve nelere dikkat edilmeli?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Bareli Akor Basma Sorunu

arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır gitar çalıyorum ama bir türlü bareli akor basamıyorum ne yaparsam yapim bir türlü olmuyor.ayrıca yüzük parmagımdan sesi tam alamıyorm.ne yapmam gerek bi yardım etseniz....(hızlı basmak ve net ses almak için)
    Rumuz:baresiz gitarist

Yorum

çalış, durmadan çalış..

Yorum

evet çalış. akorlar arası geçiş yaparken bareli akora geçtiğinde sen bozuk çıkıyor diye bırakma ritme devam et. zamanla sesler güzel çıkmaya başlar...

Yorum

çalış diyosun ama nasıl çalışım.nasıl teknikler uygulayarak-nasıl alıştırmalar yaparak

Yorum

Aynı sorun bendede var o lanet akorları bi basamıyorum ama ilk zamanki halimle suanki halimde azda olsa fark var biraz biraz sesler çıkıyor
            Tekniği filan varsa lütfen paylasın yararlanalım

Yorum

bütün akorları bareli basmaya çalış
              tablara iyi çalışki parmakların gelişsin
              parmak kaslarını bi şekilde güçlendir işte

Yorum

bir de tekniği yok

Yorum

evet arkadaşım bencede bare basmak istiosann çalışman gerkir ama bare basmka ve bareli akorlar arası geçş yapmak gerçekten çok zevklidirr parmaklarını açtır egzersiz yapp görüceksinkii bizamnn sonra bare basarken parmkların hiç acımıcakk hattta bare basarkenn arpej bie atabilceksin koly gelsinn sana başarılar

Yorum

bare akorlar

bare akorlar basımında eğer gitarınızda tross rod varsa klavyeyiyi cızlamıcak şekilde seviyesini en aza düşürün ya da kapo kullanın bu şekilde bi nevi tel klavye mesafesi azalır ve bare basımı kolaylaşır.

Yorum

kardeş bazı tellerin yapısından mı diyim, çala çala esniyor ısınıyor ondan mı diyim bilmiyorum ama burgularının arası açılabiliyor çok minnacık ta olsa. teli değiştirsen de denesen diyorum. iyi çalışmalar

Yorum

bare basmak zman içersinde olacak birşeydir.sana burda kim şöyle yap böyle yap desede tam anlamıyla oturtamazsın.elinin o kıvraklığı kazanması.geçişleri kolay yapabilmen tamamen senin çalışmana bağlı birşeydir.o yüzden 2 3 sefer deneyip ben yapamıyorum deme! unutma her zman çalışmak çalışmak çalışmak

Yorum

Bare sorunu yaşayan arkadaşlar.
                          Kasların alışması konusunda herkes haklı olabilir ama bunun ötesinde el yapısını kullanmanız gererik. Yani kasları alıştırmak bence daha sonraki aşamalardır ; dogru tutuş ve el yapısını da kullanarak sarfettiginiz enerjiyi en aza indirdikten sonra alıştırmalar yapınız. Bare tekniginde kaslar alışacak diye elinize gerektiginden fazla kuvvet uygulamanız durumunda, ciddi agırıların ötesinde sakatlanmalara yol açacaktır.
                          Bare akorlarında veya capo tekniginde baş parmagınız ilk eklemden avuç içine dogru uygun şekli almalıdır. İkinci eklem den bükülen parmak veya diger şekiller size aşırı kuvvet kaybettirecegi gibi ciddi sorunlar da dorurabilir. Birinci eklem yani baş parmagın avuçla birleştigi yerden elinizi gitara uygun hale getirirseniz hem avuç yapısını en uygun hale getirmiş olursunuz; hemde el yapısını kullanarak kısa sürede bare pozisyonlarına alışmanızı kolaylaştırırsınız.
                          Başarılar..

Yorum

mavimariyaci isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Bare akorlarında veya capo tekniginde baş parmagınız ilk eklemden avuç içine dogru uygun şekli almalıdır. İkinci eklem den bükülen parmak veya diger şekiller size aşırı kuvvet kaybettirecegi gibi ciddi sorunlar da dorurabilir. Birinci eklem yani baş parmagın avuçla birleştigi yerden elinizi gitara uygun hale getirirseniz hem avuç yapısını en uygun hale getirmiş olursunuz; hemde el yapısını kullanarak kısa sürede bare pozisyonlarına alışmanızı kolaylaştırırsınız.
                            Başarılar..
                            İşaret parmağı demek istemiştiniz herhalde...

Yorum

arkadaşlar ben de ilk bare basarken bi kaç dakikada yoruluyodu elim ama çalışıp güçlendirdim parmağımı.. bunun için de basit akorlu şarkıları bile barelerle bastım.. bi süre sonra rahat bastığımı farkettim

Yorum

mareverde isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                İşaret parmağı demek istemiştiniz herhalde...
                                İşaret parmagından bahsetmiyorum ben baş parmaktan baksediyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X