Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni başlayanlara öneriler

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

cascadee isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum dedigim gibi 1600 civarı.şimdi c6 deluxe 850 civarı.geriye kalan paradan en kötü 500-550 lira amfiye ayırmayı düşünüyorum.bu arada c6 deluxe yanında amfi hediyeli.hediye edilen amfi boston amp ga10.amfiyi pek tavsiye etmemişler.eğer ibanez'i alırsam 1450 civarı bi para vereceğim.geriye en fazla 250-300 liralık bi amfi alabilirim.konuştuğum kişiler o gitara o fiyatta bir amfinin iyi olacağını söylemediler.senin önerebileceğin gitar+amfi kombinasyonu var mı?
    Belirttiğin fiyat aralığındaki amfiler genel olarak aynı olacaktır. Fiyat aralığın 500-600 civarlarına çıkarsa bazı amfileri önerebilirim.

Yorum

Gotiese_Leeuin isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Merhaba arkadaşlar,
      Yaklaşık iki senedir rock, grunge, metal tarzında müzikler dinledim. Bu sene ağırlıklı olarak tarzım metale kaydı. Hatta neredeyse tamamen metal. Daha çok Gotik- senfonik metal .Ben bas gitara başlamak istiyorum ve daha önceden hiçbir enstrüman kullanmadım. Bas gitarı deli gibi istiyorum.İleride bir grupta çalmayı istiyorum. Hatta kariyerimi müzik üzerinden yürütmeyi düşünüyorum. Ancak nasıl başlamam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok. Bütçe konusuna gelirsek yeni başlayacağım için ne çok kötü ne de çok pahalı bir şey istemiyorum. Yaklaşık 800-900 tl olarak düşündüm. bu arada uzun bir süre yeni bir gitar alamayacağımı da göz önünde bulundurarak iyi bir başlangıç yapmam için bana yardım etmenizi istiyorum. Bazı internet sitelerinde 4 tellilerle başlanmasının daha iyi olacağını okudum. (ya da öyle bir şeydi tam hatırlamıyorum). amfi konusunda ne yapacağımı da bilmiyorum. Lütfen! Yardımınıza ihtiyacım var!
      Belirttiğin fiyat aralığında birçok bas gitar mevcut. Fiyat aralığını biraz daha yükseltmen, uzun bir süre gitar alamayacağın durumunu da göz önünde bulundurunca daha iyi olacaktır. Doğru seçim yaparak 1000 TL üzerinde daha kullanışlı ve daha uzun süre seni idare edebilecek gitarlar bulabilirsin. Belirttiğin ve link verdiğin gitar seti ile başlamak yorucu olacaktır. Bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan doğru yatırımlarla doğru enstrümanları satın alman gerekiyor.

Yorum

arkadaşlar saçma bi soru olacak ama amfiye saz bağlansa amfiye zarar verir mi?
        Son güncelleyen cascadee; 01-08-2015, 21:31.

Yorum

Merhabalar,

Aslında ben pek yeni sayılmam. 2 yıldır gitarla iç içeyim. Çeşitli kurslara gittim. Hepsi grup dersiydi. Temel noktaları öğrendim. Ritim, arpej, akorlar, armoni, solfej. bona, vs. Ancak hepsinden azar azar bilgi sahibiydim. Şimdi yeni bir kursa başladım. Bir konservatuvar hocasıyla onun kursunda birebir çalışıyoruz. Zaten çok eksiğimin olduğunun, önümüzde uzun bir yolun olduğunun farkında olarak başlamıştım ama bana sorular sorup da ben de cevap vermedikçe veya onun istediği gibi çalamadıkça aslında çok çok çalışmam gerektiğini iyice fark ettim. Mesela metronomla çalışıyorum ama ölçü kaçırıyorum. Neyse benim danışmak istediğim konu şudur: Önceden çalışmış oldugum etüdler var. Onları rahatça - arada tam metronoma uyamasam da - çalabilmeme rağmen hoca bana 2 gün içinde rahatça çalabildiğim 2 parçayı 2. pozisyona taşıyıp kendisine çalmamı istedi. İlk 3 perdeden çalmak önceden beri yaptığım ve alışkın olduğum çalma biçimiydi. Şimdi ise aynı notaları 4., 5., 6, 7., 8. perdelerde bulup çalmaya çalışıyorum. O kadar zor geldi ki. 2. pozisyondaki notaları ancak bakıp çıkartıyordum ama parça çalacak kadar akıcı olmak öyle zor ki.. Üstelik sadece çalışmak için bu akşamım kaldı. Şimdi gece gündüz kendi kendime notaların yerlerini tekrar ederek öğrenmeye çalışıyorum. Yarın akşam çalmamı istiyor ve ben de başarmış olarak karşısına çıkmayı istiyorum. Sizlerin yorumlarınızı, tavsiyelerini almayı çok isterim...

Yorum

Güzel ve etkili öğreten bir kitap beceri ile birleşince güzel gelişim olacaktır.Önceden müzik nota ses bilgisi bilerek başlamak çok avantaj sağlar.Bu arada bazı şarkılarla alıştırma yapmak zevkli olur.İyi kitap iyi arkadaştır.

Yorum

Öneri deyince tel sorun.Akustik gitarda tel epey dayanıyor.Elektronik gitarda ise üç hafta da bir takım tel kopuyor,hemde iyi marka kopuyor.Nasıl hangi marka tel kullanılmalı?Bu konuda faydalı önerilere şimdiden teşekkür ederim.

Yorum

bildiğiniz akor siteleri varsa gitarda çalmak için önerirmisiniz

Yorum

Merhaba, ben kemana yeni başladım. Umarım buradan yardım alabilirim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X