Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pena kalınlığı, pena çeşitleri, çalış tarzı ve tekniğine göre pena önerileri

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

CeLLaT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşasın jazz3 kardeşliği...
    arkadaşlar ben bunu bilmiyordum çok iyi olduğu paylaştığınız ama ben pekiyi anlamadım sololar için 3mm; ritm için ise 0.96 mm'mi demiştiniz?
    Son güncelleyen gutariff; 15-12-2009, 19:53.

Yorum

CeLLaT isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Yaşasın jazz3 kardeşliği...
      arkadaşlar bu pena konusunu paylaştığınız iyi olmuş bilmiyordum bunu ama anlamadığım birşey var solo için 3mm,ritm için 0.9,6mm 'mi kullanıcağız onu okuyamadım bir daha açıklarsanız çok sevinirim

Yorum

Naçizane görüşüm,

Pena elime ben istediğim zaman yapışmalı, ben istediğim zaman yapışmamalı. Clean çalarken hem penalama hem parmaklama yaptığım için bir anda avucumun içine kayabilmeli. Distortionda bazen penanın tellere olan çıkıntısını bayağı istemsiz açarım. Bunun yüzünden jazz III maalesef olmuyor bana. Zaten o pena parmaklarımın arasında kayboluyor. Kaybolmayan pena istiyoruz Uzun süre jazz III kullandıktan sonra Steve Vai penalara geçtim. Bir yandan da Satriani penalarım var. Açıkçası ilk kullanmaya başladığımda ikisi de kötü bir his veriyor. Ama uçları biraz olsun aşınıp yuvarlaklaştığı zaman tadından yenmiyor. Satriani penasının tek problemi yüzeyi çabuk yağlanıyor ve bazen ellerim yağlandığı zaman pena elimden kaymaya başlıyor; fakat bu her zaman olan bir durum değil. Mesela bugün 2 saat gitar çaldım; ama hiç kayma vs. yapmadı Planet waves'in diğer penalarını beğenmiyorum. Aynı şekilde elimden tortex ve delrin penalar geçti; ama Ibanez'in penalarına geri döndüm. Ayrıca krom Satriani penam var. Ondan çok inanılmaz koyu tonlar alıyorum, metal olmasına rağmen köşeleri sivri olmadığı için koyu bir ton. Hem tellere dokundurduğun zaman O konumdaki notaları alabiliyorsun, yani penayla telleri çizdiğin zaman inanılmaz uzay mekiği sesleri geliyor. Tek eksisi normalden biraz ağır bir pena. Bir yandan da elinize aldığınızda kış olduğu için soğuk oluyor

Steve Vai Pena
        Joe Satriani medium ve heavy + krom
        Son güncelleyen ynx; 07-12-2009, 22:53.

Yorum

ben 1mm kullanıyorum. ne kadar kalınlaştırırsan penayı o kadar iyi.

Yorum

Kişiye göre değişir ama ben clean tonlarda orta kalınlıkta,distortionda kalın pena kullanıyorum.Ve de dunlop tercih ediyorum.

Yorum

pena mevzusu kişiye göre değişiklik gösterebilen bir konu, fakat dikkatini çekmemiş olan ve ya denememiş olanlar için söylemek isterim ki;

penanız ne kadar ince ise, distortionda o kadar net bir tonlama alırsınız, nitekim sert tonlardan bahsediyorum, pena kalınlaştıkça sesi boğuyor, neredeyse yan yatırdığımda eğilecek kadar ince bir penam var ve distortionu köklediğim zaman ufak bir dokunuşuyla aldığım sesi cleande çoğu zaman işimi istediğim gibi gören 1.5mm bombeli penamdan aldığım bet ses arasında dağlar var, sert çalışanlara bir denemelerini şiddetle öneriyorum.

belki bende çok daha sertini denemeliyim tabi, öte yandan orta şeker olsun mantığıda çok iyi işler, ince pena biraz fazla kuvvetsiz kalıyor clean kanala geçtiğimde.

Yorum

Arkadaşlar bazı penaların arkasında "Tortex" yazıyor, bu ne demek?

Yorum

Bir tür plastiktir.

Yorum

0,46 lık pena nasıl?

Yorum

Big Rua isimli üyeden alıntı
                      Solo atmaya en uygun pena şüphesiz Ibanez Paul Gilbert penasıdır . . .
                      "Bence" demek istedin herhalde

Yorum

başparmak penası nedir? ne işe yarar ??

Yorum

angry12 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          başparmak penası nedir? ne işe yarar ??
                          Başparmak penası, penayı başparmağına sokarak düşmesini engelleyen bir çeşit plastik çember barındıran, normal penadan çok da farklı olmayan pena. Alışık olmayan arkadaşlar için çok garip gelebilir. çalarken düşme ihtimalini sıfırlar. bu işe yarar.

Yorum

bn gitara yeni başladım bana kaç pena gerek mm lerini yazarmısınız ?

Yorum

angry12 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              bn gitara yeni başladım bana kaç pena gerek mm lerini yazarmısınız ?

Hangi çeşit gitara başladın? Klasik mi, akustik mi, elektro mu? Klasik ise parmakla çalmanı öneririm en azından tekniğin olur, akustik gitarda ise ince bi pena öneririm (1.0'dan ince) çünkü ritimde ince pena daha iyi ton veriyor bence ve elektro çalıyorsan hangi tarz çalmak istiyorsun? bu sorular böyle devam eder arkadaşım, net bir cevap istiyorsan, net bir soru sorman gerek, kolay gelsin

Yorum

Ben Jimdunlop dirtbag 1mm kullanıyorum ve solo üstüne yoğunum.Ritim atarkende fena değil ama sololardaki tonlardan çok memnunum...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X