Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Perdesiz gitar önerisi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Perdesiz gitar önerisi

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim aslında marka fiyat konusu dışındada sorularım var. Başlıktanda anlaşılacağı gibi perdesiz gitar almak istiyorum,bütçem 400-500 arası.Fakat Ankara'da alabileceğim bir yer bilmiyorum ve ek olarak gitarı alıp bu işi yapan birinde perdeleri söktürmek mi daha mantıklı yoksa hazır ikinci el bulmak mı ve varsa önerebileceğiniz adresler .Şimdiden teşekkürler

Stagg Godin taklidi yapmış. Bir bak derim. Semi klasik perdesiz...

Yorum

Perdeli bir gitarın perdelerini söktürme işini lütiyeye danışın derim. Aynı çalım rahatlığını ve performansı elde edemessiniz bence, çünkü teller yüksek kalacak bu sefer ve sap ve köprü ayarı yapılsa da sonuçta perdeli bir gitara göre tasarlanmış bunlar, perdeleri sökülmüş bir gitar "bence" aynı tadı vermez.
      İkinci el gitarlara yönelmenizi tavsiye ederim çünkü o fiyat aralığında çok fazla seçeneğiniz olmayacaktır.
      Bunlara alternatif olarak, yine lütiyeye danışarak perdesiz sap yaptırabilirsiniz.

Yorum

halilkesiktas isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Stagg Godin taklidi yapmış. Bir bak derim. Semi klasik perdesiz...
        Cevabın için teşekkür ederim ama baktım fiyatlarına benim bütçeme yine uymuyor malum biraz kısıtlı bütçe.

Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Perdeli bir gitarın perdelerini söktürme işini lütiyeye danışın derim. Aynı çalım rahatlığını ve performansı elde edemessiniz bence, çünkü teller yüksek kalacak bu sefer ve sap ve köprü ayarı yapılsa da sonuçta perdeli bir gitara göre tasarlanmış bunlar, perdeleri sökülmüş bir gitar "bence" aynı tadı vermez.
        İkinci el gitarlara yönelmenizi tavsiye ederim çünkü o fiyat aralığında çok fazla seçeneğiniz olmayacaktır.
        Bunlara alternatif olarak, yine lütiyeye danışarak perdesiz sap yaptırabilirsiniz.
        Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat şöyle bir sorunum var ikinci ele yöneldiğim zaman yine zamanında perdesize çevrilmiş gitarlar çıkıyor karşıma.Herhalde en mantıklısı dediğiniz gibi bir lütiyeye danışıp halletmek

Yorum

Benim lisede bir muzik hocam vardi. Olaganustu ucuz bir klasik gitari perdesize cevirip gayet zevkle konserlerde bile kullaniyordu. Yani o durum o kadar da kotu degil acikcasi. Zaten perdesiz gitar caldigin zaman ton biraz daha ud gibi falan cikiyor, boguk oluyor ton (tirnaklamadigin muddetce).

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Benim lisede bir muzik hocam vardi. Olaganustu ucuz bir klasik gitari perdesize cevirip gayet zevkle konserlerde bile kullaniyordu. Yani o durum o kadar da kotu degil acikcasi. Zaten perdesiz gitar caldigin zaman ton biraz daha ud gibi falan cikiyor, boguk oluyor ton (tirnaklamadigin muddetce).
            Cevabınız için teşekkürler. Mesajlardan sonra fiyatı 400 lira civarı olan bir gitar alıp bunu paramın kalan kısmıyla perdesize çevirtmek daha makul göründü.Hem neticede bu işten sıkılacağımı düşünmediğim için ortalama bir gitarla başlama fikri daha ağır basıyor .Tabi ki dediğiniz gibi ucuz gitarlada bu iş yapılabilir sonuç ne olur bilmiyorum ama en azından içime sinsin istiyorum böyle bir deneyimim hiç olmadığı için.

Yorum

Dene tabi. Hatta direk perdeleri sök, teknik olarak tamamsin. Tonu begenmeyebilirsin, veya calim hissini. Mesela akor falan calinmiyor kolay kolay. Daha cok solo ve "komali" bir muzik icra etmeyi uygun bir enstruman bu.

Yorum

2.el düşünürsen kullanmadığım için 150,00 tl'ye satışa çıkardığım perdesizimin ilanı şu linkte

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Dene tabi. Hatta direk perdeleri sök, teknik olarak tamamsin. Tonu begenmeyebilirsin, veya calim hissini. Mesela akor falan calinmiyor kolay kolay. Daha cok solo ve "komali" bir muzik icra etmeyi uygun bir enstruman bu.
                  Zaten beni cezbeden de koma olayı akor falan basma fikrim yok açıkçası. Peki 400 lira civarı önerebileceğiniz elektro var mı?. En azından gitar kısmını sağlama alayım başta.
                  mariacchi isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  2.el düşünürsen kullanmadığım için 150,00 tl'ye satışa çıkardığım perdesizimin ilanı şu linkte
                  http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=34696
                  Cevabın için teşekkür ederim fakat elektro arıyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X