Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Alternatif Rock ve Soft Rock için Gitar+Amfi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Alternatif Rock ve Soft Rock için Gitar+Amfi

Arkadaslar öncelikle iyi günler.Ben 2 yıl çalışmalarımı klasik gitar ile yaptım.Hemen hemen Duman'ın bütün şarkılarını çalabiliyorum(sonuna kadar).Bunun dışında Grup 84 ve Athena ile de ilgileniyorum.Şimdi elektro gitara geçiş yapmaya karar verdim.Şuan aklımda 2 tane elektro gitar var:
    1.Squier Affinity Telecaster
    2.Squier Standard Stratocaster
    Amfi olarak ise 3 tane seçeneğim var:
    1.Ibanez TBX15R
    2.Marshall MG15CD
    3.Roland Micro Cube
    İleride ise bir adet Boss ME-70 processor alacağım.Bu durumda hangi seçenek daha uygun olur.Örneğin Affinity Telecaster ile Micro cube ve processor daha iyi olur.Ya da Stratocaster ile daha iyi tonlar yakalayıp TBX15R ile de bunları pekiştirebilirsin gibi.Ya da bunun dışında başka önerileriniz varsa onlara da bakabilirim.Processor hariç şuanlık bütçem 900 YTL.Şimdiden çok teşekkürler..

NOT:Arkadaslar biriniz Squier Afffinity Telecaster normal ile Special Edition arasındaki farkı açıklarsa gerçekten çok sevinirim..

Arkadaşım bende senin gibi alternatif çalmak istiyorum.Bence tele alma,strat al.Amfi olarak marshall 15 veya roland al.

Yorum

Peki strat derken yani standard strat mı yoksa fat falan bir önerin var mı ?
      Ayrıca Marshalların 50watt altı amfilerinin o karakteristik özelliğinin olmadığını duymuştum.Bende şuanlık roland ı düşünüyorum 2w ama çok efektli güzel bir amfi ve TBX15R de çok güzel bir amfi imiş

Ayrıca standard Strat ın gövdesi Agathis bu bir sorun yaratır mı agathisler sıkıştırılmış ağaç olduğunu duymuştum

Arkadaslar simdi bir model daha dikkatimi çekti onu da değerlendirmeye alırsanız çok sevinirim..Squier Vintage Modified Telecaster Custom gitardan çok güzel bir performans almışlar.

Arka arkaya mesaj yazılması yasaktır! Uyulması zor bir kural olsa forum binlerce gereksiz mesajla dolu olurdu. Özen gösterin özen gösterin özen gösterin !
      Son güncelleyen canKUTTT; 08-09-2009, 22:19.

Yorum

Kesinlikle strat alın tele den daha iydir .Higway One serisi en iyi stratlardır. Amfi olarak kesinlikle Marshall, Roland' da iyidir ama Marshall sadece gitar için üretildiğinden daha iyidir.

Yorum

Peki Squierlerde en iyi strat hangileridir ve buna uygun amfi hangisidir ?

Yorum

Bence standart strat al.

Yorum

Ben de Stratocaster olarak Squier Standard Satin HSS ve yanında da MG15CDR düşünmüştüm

Yorum

Önce standart al sonra manyetiği hss yaparsın.Ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Yorum

peki arkadaşlar affinity,bullet,fat bunlar ne anlama geliyo?aralarındaki fark nedir?

Yorum

Öncelikle;

1-Kesin gözüyle baktığınız bilgilerin doğrulukları ispatlanmadığı için ya da değişebilen bilgiler oldukları için bunların üzerine basarak ''Kesindir'' demeyin. Diyip de arkadaşlarınıza yanlış bilgiler vermeyin.

2-Marka/model tavsiye ederken sadece yazıp bırakmayın açıklayın. Ne nedir neyin nesidir ? Artıları eksileri nedir ? Yorumlarınız neler ? gibi...

Şimdi soruya gelirsek;

Öncelikle prosesör ile bence rock-metal yapılmaz. Ne amfinin ne de gitarının karakterini ön plana çıkarırsın. Sonra amfi olarak yumuşak tonları olan amfilere yönelebilirsin ki ibanez oldukça serttir. Marshall daha bir yumuşaktır Drive bakımında. Laney ler in de clean kanalı yumuşaktır gerekli analog pedallarla ton çekersin.

Strat için Kaan Tangöze'ye,tele için Batu'ya bakabilirsin. Bariz olarak tonları keskin hatlarla belli ve zaten isimlerinin ayrımında yatan fark gün gibi ortada. Yani ne tele en iyidir ne de start en iyidir. İkisi de farklı karaktere sahiptir.

Squier leri bilmem ne gördüm ne elime aldım ne de çalanı dinledim ama sonuçta birçok marka ve model var daha kalite gitarlar o fiyat aralığında elbet vardır. Ama marka olmadıkları için burun kıvırıyoruzdur.

Amfi olarak vox un amfileri rock ve türevlerine bence gayaet uygun. Hem power amp katı lambalı hem de bir çok amfi modellemesi mevcut. Ayrıca efektleri de cabası. LAmbalı bir preamp alırsanız oldu size lambalı bir ton

Marshall ın hint malı amfilerine para vermektense Vox un ad15vt ya da ad50vt ye para veririm daha iyi... Bunları da hesaba katınız.

Yorum

Evet birçok seçeneği değerlendirdim.Benim daha ilk elektro gitarım.Amfi olarakta ilk baştan lambalı amfi almak gerçekten çok saçma olur.Çünkü elektro gitarlar hakkında çok fazla bir bilgim yok(Bunun çalarak oluşacağına inanıyorum).Ve amfi olarak Vox önermişsiniz.Vox ad15vt'ye baktım ve 600 YTL olduğunu gördüm.Bu benim bütçemin yarısından fazla(Bütçem 1000 YTL).Hem başlangıç için çok ağır bir amfi.Marshallda da FDD özelliği var(Bilmiyorum ne kadar etkili).Bunu da göz önünde almak gerekir.Ayrıca kurt_nirvana arkadaşımız sonradan modifiye yaparsın demiş.Manyetik olarak 3 single var.Tabiki single görünümlü humbucker takılabilir ama bu gitarın karakteristik sesini etkiler diye düşünüyorum..

Yorum

Dostum o senin düşüncendir birşey diyemem.Sana şöyle söyliyim ünlü gitaristlerden de bunu yapan var.Ayrıca duyduğuma göre strattaki manyetikler çok iyi değilmiş.(ama kesin olarak bilmiyom yanlış bir yorum yapmak istemem.)

Yorum

Hem bence bir manyetiğin H olması daha iyi olur.Öyle daha iyi bir humbucker takılabilir..

Ya da single yerine bir Seymour Duncan SJBJ-1 b - JB Jr takılabilir böyle de güzel olabilir..

Hadi arkadaşlar yok mu yardımcı olacak ?

Arka arkaya mesaj yazmak yasaktır!
                          Son güncelleyen canKUTTT; 13-09-2009, 00:32.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X