ilk defa metal dinleyen birisinin direk korn dinleyerek başlaması garip bir durum zaten.hatta insan pop dinlerken bir anda metalde dinleyemez.basamak basamak geçmesi lazım.kendi adıma konuşuyorum, insan bence sürekli olarak sert müziklerde dinleyemez.arada burda bulunan herkes yumuşak parçalar dinliyordur.bu özenti tipleri burda anlayabiliriz.kesinlikle ac/dc,led zeppelin gibi grupları dinlemezler,modern bulmazlar.çünkü adam müziği dinlemiyorki.zaten amaç müzik dinlemekte değil.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Metal Müziğin Ülkemizde Yozlaşması!
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Big Rua isimli üyeden alıntı[I][B]
eğer ülkemizde diğer ülkelerdeki gibi metala olan hoşgörü bulunsaydı bu olmazdı ... Eğer ülkemizde metalci gibi giyinmiş bir genci sokakta görüpde ondan '' Satanist-Şeytancıl ''gibi görerek önyargılı davranılıyorsa bu gence sırf giyiniş zevkinden dışlanılıyorsa sırf Türk kültüründe POP-TÜRKÜ-TSM gibi alakturka değerleri korumak için sıradışı yöntemlerle böyle gençlere önyargılı davranılıyorsa elbette ki o gencimiz aynı müziklere karşı tepkisini gösterecektir !
Gençlik buna tepkiliyse, kuru kafalı tişörtünü giyip satanist gibi gezmeyecek (Yine parantez, ben onları öyle görmüyorum veya onlar satanist falan değil, sadece ve sadece yetişkinlerin gözüyle.. )
,annesinin babasının yanında bilgisayarın sesini sonlayıp death-thrash vs. dinlemeyecek, alacak eline gitarı ve metalin bir tür olduğunu, sert tonlar kullanıldığını ve böyle böyle soloları riffleri olduğunu, o görülen abuk giyim tarzının sahne şovu olduğunu ve sokaktakilerin özenti olduğunu belirtecek. Bak son cümleme parantez açmam, çünkü bugün metalin yozlaşmasının önemli bir sebebi de bir halttan haberi olmayıp kılıksız gezenler. Bugün rengarenk tişörtler giyip gayet eli yüzü düzgün, ve onlardan kat kat sağlam metal yapanlar da mevcut.
Aileler tabi bunlardan sonra biraz yumuşar, her aile yumuşarsa başkasının babası,abisi de sana laf söylemez, senin ailen de başkasına ters ters bakmaz bilinçlenmiş olurlar.
Ha şu var ki, açıkçası pirsing dövme vs. olayına ben de karşıyım çünkü bizim kültürümüzde bu yok ve metal bir kültürdür saçmalığını da asla ama asla kabul etmem, kimse bana bunu kabul ettiremez. Bizim kültürümüz belli, gayet güzel bir kültürümüz var. Ve doğal olarak aileler Slayer elemanları kılıklı gençlere karşı çıkacaktır, ben de çıkıyorum ve ileride de çıkmaktayım.
Ve yine gençliğin bir hatası, şu imzamda yazan şey. 2 Metal gitaristine taparak, giyim tarzını değiştirerek müzisyen olamaz, hissederek ,çalarak olunur. Ben de şu an metal grubunda bas gitar çalıyorum ve tarzımız epey sert, ama dışarıda böylelerini görünce bizler bile gülüyoruz. Müzik insanın içinde olan bir şeydir, illa bu kadar metal seviyorsa bizim teenage metalciler akustik gitarla don atletle de testament çalabilir, metal çalmak için abuk bir tarz değişimine gerek yok. Ve zaten metalin yozlaşmasını sağlayan da gerçek bir müzisyen olmadığı halde 2 gün önce eşofmanla gezen adamların bugün deri pantolonla gezmesi. A grubu öyle giyiniyormuş, b grubu giyiniyormuş ! Giyinsin ? Hakkını ver giyin kardeşim. Bir halt bilmeyip metalciyim diye gezenler yüzüne bugün ailelerin de müzisyenlerin de tepkisi büyümekte ve metalin geleceği pek parlak görünmemekte, böyle giderse metal grupları undergraund dışında çok konser veremez.
Ha evet, at gözlüğüyle gezen yobazlara, önündeki 14 yaşındaki çocuk maiden tişörtü giymiş diye sövenlere sonuna kadar karşıyım..
İş eğitimde, bilinçlenmede bitiyor. En başta bizler, bilinçleneceğiz, sonra aileleri bilinçlendireceğiz, gerisini de es geçeceğiz ,biz işimize bakalım
Big Rua isimli üyeden alıntı[I][B]
Ayrıca kimse unutmasınki tek gerçek; Metal bir felsefe ( ya da yaşayış felsefesi bazılarına göre) değil, bir müzik türünün o dalda icraatı yapan, emek veren insanların katkılarıyla sanatlaşmış ve ortaya duygu olan başka bir boyutunun yansıması olmasıdır ! ! !Son güncelleyen Ç. Bartu; 04-02-2010, 23:52.
Yorum
-
Big Rua isimli üyeden alıntıBartu süpersin ! + Rep
Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBak buna ben de katılıyorum , + rep
(Rep veremiyorum hata veriyor daha sonra deneyeceğim)
C. Yeni Mesaj Yazarken ve Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
...
10. "Emeğe saygı, rep verin beğendiyseniz" tarzında Rep dilenmek, rep önerisi gibi uygulamalar yasaktır.
Arkadaşlar bu tarz "+ rep" mesajlarını yönetim olarak "- rep" e boğuyoruz normalde, lütfen daha dikkatli davranın bundan sonra.
Yorum
-
shnicx isimli üyeden alıntı Mesajı gösterForum Kuralları;
10. "Emeğe saygı, rep verin beğendiyseniz" tarzında Rep dilenmek, rep önerisi gibi uygulamalar yasaktır.
Yorum
-
abi zaten Her saç uzatıp,siyah giyinen metalcidir yakıştırılması 80'lerde öldü.Korn,linkin park gibi grupların t-shirt'lerini giyip ben metalciyim diyenlere kulak asmamak lazım.Nitekim 21.yy'in heavy metal'inde kendini metalci zanneden gençler metal müziğin devlerinin malesef kalitesini düşürdüler.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
Ülkemizde son yıllarda olan Rock ve metal konserlerine baktıkça bundan 15-20 yıl sonrası gözümüzün önüne gelir gibi oluyor. Sonisphere festivali seneye de olacak ve Iron Maiden gelecek. Red hot chili peppers da gelebilirmiş tabi aynı festivale. Metallica yıllar önce toplamda 2 kez geldikten sonra bir üçüncüsünü gerçekleştirdi 2008'de. Yıl 2010 ve 4. kere geliyorlar.
Sonra Türkiye'de yüzlerce grup var barlar, orda burda sahne alan ve alttan alttan gelişen büyüyen birçok grup var.
Hep umut dolu bakmışımdır bu konuya ve haklı olduğumu görüyorum. Türkiye'deki gençlik diğer ülkelerdeki metal gruplarının gençlerinden daha öfke dolu daha çok tarih bilen ve biraz da diğer tüm ülke gruplarından farklı ve tek olarak damarlarında arabesk olan gençliktir. Ayrıca gerek hayat şartları gerek diğer çoğu şey Türkiye'de metal icra eden gençlerin içlerinin daha dolu olmasını , söyleyecek daha çok şeylerinin olmasını sağlıyor. Nitekim 5 yıl öncesine bakıp şimdiye bakalım. Şimdiye bakıp 20 yıl sonrasını düşünelim. Tabi olaya nerden baktığınız neleri görebilip nelere göremiyor olmanız da bunu çok etkiler ama en azından Metallica gibi bir dev artık 3. kez geldikten 10 yıl sonra tekrar ziyaret etmiyor bizi. 3. kez geldiler 2 yıl geçti ve şimdi 4. kez gelecekler. Sonisphere festivali seneye de olacak ve Metallica , Sonispere festivallerinin ana grubu olarak dünyayı turladığına göre seneye de büyük olasılıkla gelebilirler tekrar buna da inanmaya bir nebze de olsa başlayabilirsiniz.
Yorum
-
yazın güzel olmuş,yeni kuşağı iyi tanımışsın ama Korn'a bu b.k atma nedeni nedir hocam onların günahı ne.slipknot,linkin park vs vs grupların babasıdır korn.numetal'in (metal bile denemez biliyorum)yaratıcılarındandır.çoğu şarkısını beğenmesem de adamlara saygım vardır.ayıp etmişsin burda korn'a
Yorum
-
bence bahsettiğin sahte dinleyici kitlesinin çoğalmasından endişe etmeye gerek yok, çünkü onların yaşadığı sadece bir dönem ve her dönemin bir sonu vardır. hakkında çok da konuşmaya değmez. sadece bu metalci tiplerin (başlarda bir arkadaş da yazmış,onlar metal dinliyorum demez,"metalci"yim der) siyah giyinerek, insanlara ters cevaplar vererek, kendini soyutlayarak, kendi çaplarında aykırı takılarak çizdiği imaj, her metal dinleyenin böyle olduğu izlenimi veriyor topluma. sanki metal dinleyenden korkmalıymış gibi.
ben yerine göre topuklu ayakkabı giyip enteresan renklerde elbiseler giyinen bir insanken, ne dinlersin sorusuna bir metal grubu adı söyleyince -ki karşımdaki muhtemelen daha önce o grubu duymamış oluyor ve türünü söylemem gerekiyor- karşımdakini inandıramıyorum. çünkü saçlarım siyah değil, üzerimde siyah yok, suratım beş karış değil. hatta "desene kedi kesen müziği" şeklinde cevap veren bile oluyor.
uzun lafın kısası bence anlattığın "metalci" geçinen tiplerin metali yozlaştırmak gibi bir etkisi olamaz, kimse o etkiyi yaratacak güce sahip değil çünkü. en büyük zararları toplumun gözünde gerçekten metal dinleyen insanlara karşı önyargı oluşturmalarıdır.
bir de son olarak bence korn evanescence vs gibi grup ismi vererek müzik dinleyicisini kategorize etmek çok yanlış olur. neyin dinlendiğine değil, hangi duygularla dinlendiğine ve göstermelik dinlenip dinlenmediğine bakmak gerekir. sırf metal değil diğer müzik türleri içinde bu geçerli olmalı bu.Son güncelleyen iputaspellonyou; 22-04-2010, 02:50.
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
Sudden_deth isimli üyeden alıntı Mesajı gösteriron maiden gelmesi ve tekrar sonisphere düzenlemesi doğru mu? link var mı bu haberle ilgili?
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
Her eline gitarı alan iki power akor basınca metal icra ettiğini sansa da albümleri çok satan, turnelere çıkıp stadyum konserleri verebilecek olan gruplar da böyle adamlardan oluşmuyor çok şükür ki. Yani olgunlaşanlar tat veriyor , olgunlaşmayanlar çürümeden daldan düşüp toprakta kayboluyorlar. Türkiye'de asıl sorun olgunlaşana kadar dayanamamak ve daldan kendimizi o müziğe aç olan insanlarca toplatamamak. Sabır ve olgunlaşma ardında da daldan toplatabilme gerçekleşince kilo kilo kasa kasa yayılınılır dört bir ucuna Türkiye'nin
Yorum
-
Konu hortlayacak ama yazamadan edemedim.Özenti genç çok.Allahtan özenti değilim(En azından ben öyle düşünüyorum)
Ben bu eylüle kadar metal müzik dinlemiyordum.Arkadaşlarla guitar hero metallica'ya gidince tanıştım.(Daha önceden az biraz rock dinliyordum da genelde R&B dinliyorum) O gün çok hoşuma gitmişti.Eve geldiğimde biraz araştırdım.İlk metallica'yı sonra başka grupları duydum onları da araştırdım.Bazı şarkılarını dinledim ama Metallica kadar sarmadı.
Kendime metal müzik dinleyicisi demiyorum ama hoşlanıyorum diyebilirim.Daha çok yumuşak melodilerden hoşlanıyorum ama bazen sert de dinleyebiliyorum.(metallica - all nightmare long,creeping death).Kulağıma hoş gelen her türü dinlerim.Yeter ki kaliteli olsun.R&B de dinlerim,klasik müzikte...
Dinlediğim gruplar Metallica,Within Temptation,Evanescence,System Of A Down,Red Hot Chili Pappers gibi her türden metal ve rock müzik yapan gruplar.Ama R&B den vazgeçmedim kolay kolayda vazgeçeceğimi düşünmüyorum.
Bu arada http://www.mygitar.com/forum/showthr...t=1636&page=24 bass gitarla ilgili bir soru sordum acaba yanıtlayacak birileri var mı?
Şimdi pc'yi kapatacağım için gelecek cevaplara yarın cevap verebilirim.Herkese iyi geceler.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum