Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Black Metal Hakkında Bilinmeyenler...

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Black Metal Hakkında Bilinmeyenler...

<pre id=code><font face=courier size=2 id=code>Black Metal temelde 3 kola ayrılır :
    [/b]1 - TRUE BLACK METAL :[/b] Bu gruplar Norveç' teki Inner Circle , yeni Satanic Terrorists adı altında toplanıyorlar.

[/b]GRUPLAR[/b] [/b]ANLAMI[/b]

Mayhem (Norveç) Kargaşa
    Burzum (Norveç) Karanlık
    Dark Throne (Norveç) Kara Taht
    Rotting Christ (Yunan) Çürüyen İsa
    Abruptum (İsveç) Terslik,tutarsızlık,yırtıcılık
    Marduk (İsveç) Abruptum'un eski elemanlarının kurduğu grup
    Dissection (İsveç) Parçalara bölmek
    V.O.N (Amerika) Victory.Orgasm.Nasism

[/b]2 - CHURCH OF SATAN[/b] Lideri Anton Lavey'in yolunu izleyen gruplardan oluşuyor zevk ve sınırsız özgürlüğün temel alındığı ayinler düzenleniyor.

Acheron (Florida) Ağrı,sızı,acı
    Master's Hammer (Çek) Efendinin Çekici
    İmpaled Nazarene (Fin) Kazığa oturmuş İsa
    Beliç (Fin) Şeytan

[/b]3 -[/b] Hiç bir kola bağlı olmayan ve her ikisini de benimseyenler

Havohed (Newyork) Hasar
    Blasphemy (Kanada)
    Shub Niggarath (Mex) Bir gencin kara keçisi
    Emperor (Norveç) İmparator

</font id=code></pre id=code>
    Şimdi neden bunları yazdın diyebilirsiniz... Ne biliyim çevremde ve burada da mutlaka black metal dinleyenler vardır ama büyük çoğunluğu bilinçsizce ne dinlediklerini bilmeden... Bence pek de müzikal zenginliğe sahip olmayan bir tarz ve biraz bilgi vermeye çalıştım...
    Bu Yazıdan dolayı umarım SATANİST olarak tanınmam :P dediğim gibi sevmiyorum ve sadece aralarından Burzum u dinlerim ...

Inner Circle, kuruluş amacı ülkede (Norveç) dinsel tahribat yaparak insanları bağlı oldukları dinden soğutmak & korkutmak olan bir örgüttü. Bu oluşum o kadar milliyetçiydi ki İsveç'ten bile nefret ederlerdi. Grubun bilinen başı Euronymous (Mayhem), gözle görünmeyen ama grubun esas lideri olduğu bilinen Varg Vikernes (Burzum) tarafından öldürülünce bu örgüt dağıldı.
    Örügütü, bu günün bilinen en meşhur Norwegian black metal grupları oluşturuyordu:
    Mayhem, Darkthrone, Satyricon, Gorgoroth ...
    Her ne kadar Pagan tanrılarına tapsalar da, anti-christ duyguları baskın geldiği anlarda Immortal ve de Enslaved elemanları da Inner Circle'a eylemlerinde yardım ederlerdi.

Black metal adı Venom'un aynı isimli albümünden gelmektedir. Venom, black metalin mucidi olarak kabul edilse de günümüz black metalinden oldukça uzak bir sounda sahipti. (en azından bence...)

Black metali, yapan insanların dini düşünceleri bakımından bölümlere ayırmak yanlış. Bunu bir genelleme olarak düşünsek bile istisnalar o kadar fazla ki...
    Ama tüm dünyanın şu an kabul ettiği bir ayrım var ki;
    1- Norwegian black metal
    2- others...

İskandinav grupların yaptığı black metal türü (İsveç'ten bile olsa) Norwegian kategorisine sokulur. Artık havasından mıdır suyundan mıdır bilemeyiz, adamlar bu işi aşmış.
    Yer yer Almanya'dan çıkan gruplar da bu kategoriye girer çünkü Alman grupların black metali İskandinav esintilidir.

Others hakkında ise yorum yapmak istemiyorum. Fazla bir işe yaradıkları söylenemez bence...

Yorum

evet ya kesinlikle blackte fazla muzikal zenginlik yok..hak vriyorum.
      ayrıca cok kisi gercekten bilincsizce dinliyor..bunu sebebi ingizlizce olması ve cok gaz distortion yuklenerek gitmeleri..zaten ingilizce bilmeyen halk birde brutal vokal olunca hic bir sey anlamadan, seytan icin olurum vb. sozler edilen sarkılara ritim tutp kafa sallıor..

Yorum

(bende en az black metal dinlerim... varg ın Inner Circle hakkında yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu. Kimisi grubundan ayrılıyor...kimisi sevmediği grup elemanını öldürüyor...ama bizim için ne farkeder?

sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz...

Yorum

bende uc sekılde ayrıyorum yaratıcılar,ıkıncıler ve sımdıkıler. Venomla 'welcome to hell' le basladı daha once savunulmamıs seyleri savunan ilginc tur. Amac hrıstıyanlıga saldırı terbiyesizlik... Bir yıl sonra ikinci albumle adı koyuluyor muzık cevrelerince sok yaratan bu turun adı 'black metal' . soktan cıkamayan cevreler iknci kez sarsılıyor 'bathory'ile black metali baslattılar ve pek cok gruba ilham kaynagı oldular, kirli san egitiminden yoksun hızlı ve estetikten tamamen uzaktı..(venom, bathory,celtic frost, hell hammer, sodom) bu donemdedir. Ikıncıler ise (ki gercek black metal bu donemde yapıldı) Mayhem le baslar. donem muzıgınden cok kilise yangınları intiharları ve olaylarıyla gundeme geldi. Hrıstıyanlıgın maddi ve manevi degerlerine saldırıldı, norvec dısındakı gruplara ayrımcılık yapıldı. (Olaylar cok uzun burda anlatmak zor olur kısa geciorum)Black metalcilerin(Mayhem, Burzum, Darkthrone, Emperor, Gorgoroth, Satyıcon, Immortal, Enslaved ın uyeleri) toplantıları sonucu Inner circle denen grup ortaya cıkmıstı zaten. Corpse paint civili bilekli ve bilumum deri esyeler mayhemin kurucusu euronymous tarafından yaygınlastırıldı. (Burzumun uyellerinden Grinshnack tarafndan olurulur ve bu korkunc donem sona erer. Grinshnack 21 yıl hapse mahkum olur Burzum ise 200 yılında dagılır)Burzum klavye kullanımında degisik bi noktaya getlrdi metali. Dark throne ise sıradan bi death metal gurbu olarak ortaya cıkmıstı, ıkıncı albumde kafaları karıstırdı ve agresif bi black metal grubu olarak geri dondu. Emperor donuk klavyeleri, Enslaved Viking atmosferini, Satriyicon sertlikten taviz vermemeyı basararak flut akustık gitar ve klavyeyı muzıge kattı. Norwegian black metal dediimiz 1990-96 yılları arsında kı urunler birdaha cıkmadı. Biz yırtınsakta Norvegian black metal oldu artık yoq... Sonuncular ise COF gibi bogurtuden ibaret ruhzu basen babannelerin bile begenebilecegi basitlikte gruplar... ii black metal gruları kalmadımı? Hayır war... Judas İscariot, Belenos , Nargaroth, sorhin...

Yorum

1 2 düzeltme yapmak istiyorum;
            Burzum = Varg Vikernes = Count Grishnackh
            Her ne kadar grup olarak bilinse de Burzum hiçbir zaman tam anlamıyla bir grup olmadı, her zaman "one man" oldu. Sadece bazı dönemler başta Emperor olmak üzere bir çok Norveç'li gruptan tanıdığımız "Samoth" Varg'a yardım etti. Yani "Burzum dağıldı" demek yanlış olur: Varg Vikernes hapishanedeyken 2 albüm daha çıkarttı ve müzik yapmayı bıraktı.

Norveç black metali günümüzün popüler grupları tarafından olmasa da hala yaşatılmakta... Abyssic Hate, Godless North, Kampfar etc... birçok underground grup hala o dönemin ruhunu bize yansıtıyor.

Ama maalesef "Norwegian Black Metal" olgusunu yaratan grupların (yani Inner Circle oluşumunu başlatan insanlar) yarısı dağıldı, yarısı çizgilerini değiştirdiler...
            Şunu hiçbir zaman unutmasın kimse; Bugün dinlediğimiz black metalin yaratılması tamamen sizin "iğrenç" olarak nitelendirdiğiniz Norveç içi dini çatışmalar sayesinde oldu. O dönemin ruhu bu müziğe yansıdı, onu varetti... "Tarzları bozuldu" diye gruplara küfredip de Inner Circle'a da küfretmek çok ama çok yanlış...

Yorum

Öncelikle müzikal açıdan boş demek yanlış olur işini iyi yağan gruplar var. bunların başında children of bodom geliyor bence ve tüm blackj metal grupları çoğunun metal miye tasvir ettiği hard core furyasından çok üsütn olduğunu söyleyebilirim bence müzikal açıdan death metalden daha melodikler belki işlerdikleri konuşar ve yaşayışları farklı olablir ama asla boş dmeke doğru değil...

Yorum

black metal'in az da olsa konusunu ve yapılış nedenini biliodum... bunu da okuyunca artık iiiice nefret ediorm... metallica vb. için " bu gürültüyü nası dinliyonuz ***?! " diye soranlar bi black metal dinlesinler...

Yorum

açıkcası black metal sevmiyorum neden diye sorarsanız örnek verelim darkthrone - neptune towers dinledinizmi bilmiyorum ama hiç bir melodik yapı yok ve sadece sözleri anlaşılmayan bi şarkı bunları şöyle bir toplamak gerekirse anlamsız ve melodik düzneden uzakta bir müzik bence black metal

Yorum

Black metal/death metal,...
                    bunlara muzik demeye dilim varmiyor,...

hakkaten gurultu ustelik kuru da ****,...extra kuru gurultu,...
                    Arkada gegiriyor mu boguruyor mu gaz mi cikariyor belli olmayan,...insan olup olmadigi dahi belli olmayan bir gerizekali, sacma sapan sozler,...ne diim daha,...

gene de dinleyenlere saygim var???
                    dermisim ),...

ama inandirici olmaz sanirim :PP

Yorum

...

Yorum

bu kadar sert olmasamda(lord gibi) katılıyorum..cok fazla bogurtu var,acıkcası ben melodi filanda duyamıorum bestelerde,sadece distortion basıyolar,**** numetale laf ederler..en azından onda guzel sozler ve vokal var...

vokal olayına girmiyorum, detone olmak yok, sahne performansı sorunları yok ..cunku ortada vokal yok :P,adam ne nota okuo ne baska birsey...aynı sekilde SOZLER.ki bence sarkının en onemli yeri,anlasılmıyor..

bikac tane basarılı grup var onun dısında hepsini bagla bagla,at kuyuya.

Yorum

Death metal i aynı kategoriye sokmak yanlış bence... Death metal in sözleri ve müziği Black metalden ayrılır... Death metal denince akla gelen baba grup Death i dinlemenizi ve ona göre karar vermenizi tavsiye ederim... Death metalle Grind Core u birbirinden ayırmanız lazım Cannibal Corpse Napalm Death tarzı gruplar Grind Core öğeleri taşırlar ve böğürtü gibi gelebilir...

Yorum

home sonuna kadar haklı Death i dinlemeden yani onun müziğini anlamadan yorum yapmak çok yanlıştır.

death gurubundan sonra death müzik yapıyoruz diye ortaya çıkan peş para etmez onlarca grup oldu,onlar death metal yapmıyorlar ve hiçbir zaman yapamadılar

Dünyada Death metal yapan sadece bir gurup vardı oda ; DEATH idi

Chuck 'ın ölümünden sonrada bitti bu yüzden death metal diye bi müzik türü şu an için yok ve malesef de olmıyacak

Diğer bağırtılarla bu gurubu(müzik türünü) karıştırmayalım LÜTFEN...

Yorum

Arkadaşlar,
                              hayatını black metale adamış olan bir insanın fazla birşey anlamadan etmeden power metal ya da thrash metale laf etmesi ne kadar yanlış ise sizin burada yaptığınız şey o derece yanlış.
                              Burada black metale küfreden,aşşağılayan insanların bu konuda hiçbir bilgisi olmadığına inanıyorum ve yazılanlar, bu müziği ruhunu vererek dinleyenleri sinirlendirir,ortamı gerer...
                              Black metal içerisinde müzikal açıdan inanılmaz riffler,ritmler vardır; diğer yanda ise anlayabilen için inanılmaz bir ruh vardır. Sizin kuru gürültü olarak adlandırdığınız o şarkıları "damar" olarak nitelendirip o şarkıyla hislenen ne kadar çok insan olduğunu biliyor musunuz?
                              Şimdi bu yazdıklarımdan sonra black metale değil de doğrudan bana eleştiriler gelebilir,ama amacım tüm bu saçma sapan lafların sonunu getirmek...
                              Beğenmeyen mesaj atmasın bu konuya, sadece konuyu bilenler msg atsın, konuyla gerçekten ilgili olanlar okusun bunları...

Rica ediyorum, ortamı germeyelim daha fazla.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X