Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Efsane Geçti Istabuldan...Ritchie Blackmore

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Bir Efsane Geçti Istabuldan...Ritchie Blackmore

Aylardyr bekledi?im, yyllar önce agresifli?i, profesyönelli?i ve dü?ünce yapysyyla beni mest eden adam, efsane gitaristler arasynda ön syralarda gelen Ritchie Blackmore u sonunda görebildim...Biraz ayryntyya girmeden konserden bahsededim..

Gruptan fazla bahsetmeye gerek yok..Zaten TV de de izledi?imiz üzere "Istanbul'a rock yapmaya gelmedim..öyle dü?ünenler gelmesin konsere" gibi ifadeler kullansa da son dönemde gitti?im (Bknz: Uriah Heep,Jethro Tull) konserlerinde oldu?u gibi co?kulu seyirciyi gören grup sahneden indikten sonra bir daha çykyyor ve insanlary cok daha gaza gelmi? çekilde konseri bitiriyorlar..

Seçti?i mekanin çevresi bayağı kötü bi yerdi..Otoparka 10 milyon verildi?i nerde görü?mü?? Akmerkez bile daha ucuz! Mekan Yedikule Zindanlari..Gayet gizemli bir mekan seçmi?..Etraf surlarla çevrili ve ortaça? havasy vardi içerde..neyse Iceri girdik DVD,albüm,T-shirt satan yere u?radyk..Sahnedeki her?ey tamamen ortaça? kasabasy havasy verilmi?...Etrafta samanlar, çiçekler,a?açlar arasynda Fender anfiler,Yamaha org , Emin de?ilim ama Pearl davul gibi ekipmanlar duruyordu..Teknisyenler bile orta ça? kyyafetleriyleydi..Hatta Blackmore ilk 3 syranyn orta ça? kyyafetli izleyicilerle dolmasyny istemi? fakat yarysy normal vatanda? gibiydi..?ebnem Ferah y da gördüm ilk siralarda bu arada..Sürekli ilk "2 parçada foto çekiniz , sigara içmek ,foto çekmek,ses kaydy yapmak yasak" gibi anonslar yapylyyordu..Blackmore'un aksi ki?ili?ini biliyorum sahnede 1 saat kalyp da inmesini de bilirdi fakat 2,5 saate yakyn kaldy..

Konser boyunca bir kere bile gülmedi..Hiç bir sempatik hareketini görmedim..Sadece içti?i birayy "buyrun birinize vericem" gibi bir harekette bulundu ve verdi..Birde konser syrasynda geleneksel kyyafetli 2-3 ki?i oynamaya ba?layynca ona bir gülücük atty...Bir kez bile sesini duyamadyk..

Gelelim müstakbel yenge Candice'ye..Gördü?üm en güzel ve sesi en iyi vokal diyebilirim..Ayryca Blackmore'un aksine çok sempatik,espriler yapan, güler yüzlü ve hafiften türkçe konu?arak bizi mest eden bir hanfendiydi.. buyrun size fotografy

Yurtdy?yndaki arkada?larymdan Child In Time i çalaca?yny duydum..Çaldy?y parçalar (aklimda kaldy?y kadaryyla) Way To Mandaley, Dancing In The Moonlight, Fire At The Midnight, Queen For A Day,Under A Violet Moon, Writing On Te Wall gibi Blackmore's Night grubunun en bilinen parçalaryny çaldylar..

Soldier Of Fortune parçasyny eminim ki tüm izleyenler söyledi..Child In Time da da ayny ?eyler oldu..sanyrym gidenlerin %90 i Deep Purple özlemini Blackmore ile gidermeye çaly?yyorlardy..Konser bitti?inde gelenek halini alan olay ya?andy ... Alky?lar,yslyklar sonuç verdi ve bir daha çyktylar sahneye..Black Night i çaldyklarynda ben erimi?tim zaten..Hiç tahmyn etmiyordum..Insanlar aya?a kalkty ve sahneye yakla?ty..Blackmore strato sunda Smoke On The Water i çaldy?ynda inanamadyk..O Kadar fazla Deep Purple çalmaz diye dü?ünüyoduk..Deep Purple T-shirt lü insan bile görmeye tahamül edemiyormu?..Ayryca Rainbow dan Green Sleeves i çaldy?yny hatyrlyyorum..Ruh haline ba?ly olan sahnede kalma süresi 2,5 saat olaca?yny tahmin edemezdim...

Son dakikalardaki co?ku Blackmore'u da sararak çok sa?lam bir Smoke On The Water olosu atty..Ayryca akustik gitarla atty?y sololar da bayağı alky? aldy..Arkadan "Legend Blackmore" gibi laflar duyuluyordu.. Konser sonunda gitaryny yere koyarak çaldy.."Hayyr ben ya?lanmadym..Hala 30 sene önce yapabildiklerimi yapabiliyorum" dermi?cesine...Aslynda sanki Malmsteen e gönderme yaparcasyna gitaryny çevirdi ve arkadan çaldy (tabi sesi kapalyydy...)

Konserden ufak alyntylar..:
    Arkada?yma bile "abi bu adam teli olan her?eyi çalyyor mu" dedirtti..Mandolin,Akustik,Klasik sahnede ne varsa çaldy adeta..
    Blackmore yyllar geçmesine rahmen paslanmamy?..Özellikle akustik gitar solosunda çok temiz net ve molodik sesler verdi
    Çok fazla de?i?ik alet kullandy (en ilginci diki? makinasy gibi yanda kolucu çevirip bi?ey çalyyodu ama adyny ismini cismini bilmiyorum..sanyrym gayda türü bi?eydi..)
    Candice bile Blackmore dan çekiniyor gibiydi..Esprilerinde "Ne çalmak istiyosun" gibi laflar ediyordu..Karysy olmak bile zor...
    Blackmore insanlardan ya da bizden biraz korkmu? gibi..Imza almak için arabasynyn önünü kesen 2 gençten sonra tüm istanbulu gezme planyny iptal etmi?..
    Bora Çetin'in Blackmore's Night Fan Club y ?u saat itibariyle Blackmore's Night in Offical Fun Club'dyr..

SON SÖZ:
    Gitar Tanrysy Ritchie Blackmore sana sadece ?unu söylüyorum...

we will never forget this...

(Karanlykta anca bu kadar *****,özürlerimi sunarym..)

Saygylar

siteye yeni kayyt oldum ve böylesine gitar üstüne kurulu bir sitede, Blackmore's Night gibi dünyanyn en iyi gitaristlerinden birinin kurdu?u bir grubun konseri için sadece 1 ki?inin msg yazmy? oldu?unu gördüm
    umarym bunun sebebi, bu kadar gitar seven içinden sadece 1 ki?inin konseri seyretmesi diildir. e?er öyleyse yazyk ki ne yazyk...
    Seyretti?im en iyi konserdi diyebilirim. Atmosfer bi harikaydy! Ritchie ayry bir harikaydy. Candice'e de a?yk oldum galiba
    böylesine bir müzik ziyafeti insana hayatynda bir kaç defa denk gelir ve arkada?lar, üzgünüm ama siz bu ziyafeti kaçyrdynyz.
    Konseri kaçyrmayyp gidenlerden msg bekliyorum. Resim ve video payla?abilirim. Blackmore umarym sende daha fazla resim vardyr..
    Müzik dolu günler...

Yorum

Ortamyn çok karanlyk ve ters y?yk dolayysyyla çok kaliteli fotolar yok malesef..[aglarim]

Bu gruba ilginin olmamasy Blackmore ile alakaly de?il grupla alakaly bi?ey..Konser sonrasy herkez " ke?ke son 15 dk gibi çalsaydy tüm konser" diyolardy..Yany konsere gidenlerin ço?u Deep Purple's efsane gitarysti, tüm zamanlaryn en iyi gitaristlerinden birini görmeye gitti Blackmore's Night konserine de?il..

Bu arada nette yazar syfatyyla konser yorumu yapanlar içimi yakty...Yerin dibine batyrmy?lar hem Blackmore u hem de grubunu.. Böyle bir baky? açysyna sahip olan bir ülkede hangi yabancy grup bu ülkeye gelmek ister?? neden destek yerine neden köstek oluyorlar? Anlamy? de?ilim...

Bu arada Konsere gidip de Candice ye a?yk olmayan kaleye mum diksin... Melek gibiydi vallahi videolaryny indiriyorum 10 gündür...

Saygylar

Yorum

Ben henüz o yorumlary okumadym ve iyi ki okumamy?ym diyorum. Nasyl yerin dibine batyrmy?lar merak ettim açykçasy. Ne diyebilirler ki??
        Gelenlerin ço?unun oraya Deep Purple'yn gitaristi için geldi?i konusunda sana katylyyorum. Ben oraya Blackmore's Night için gittim ve ke?ke dinledi?im bütün ?arkylar Blackmore's Night ?arkylary olsaydy diyorum. Soldier of Fortune hariç o ?arky beni bitiriyo...
        Bu arada video indiryorum demi?sin, ben o kadar aradym sadece "wish you were here" ?arkysynyn klibini bulabildim. O da japon çizgi filmi havasynda bi?eydi
        Videolary indirdi?in sitelerin linkini verirsen memnun olurum
        ?imdiden te?ekkürler...

Yorum

param olsa konsere gelmek isterdim konsere..bizede yakyn ya neyse umarym umdu?unuzu bulmu?sunuzdur konserde...

Yorum

Umdu?unu bulmak kalyby çok sade kalyr. Bu kadar etkilenece?imi tahmin etmemi?tim. Rüyalaryma girdi resmen. Muhte?em bi müzik ?öleniydi! inanyn 3-4 gün gitary elime alamadym! Canym istemedi hiç Ritchie'yi dinledikten sonra i?rendim kendi çaly?ymdan belki de Belki insanlar abartty?ymy zannedebilirler ama Blackmore's Night'y çykty?y seneden beri takip ediyorum ve benim gitara ba?lama sebebimdir bu grup. O yüzden onlaryn Türkiye'ye gelmesi benim için müthi? bi?eydi. Bileti 1 ay öncesinden en ön syradan aldyk ve o günü nasyl bekledi?imizi anlatamam.
            Ke?ke birilerinden borç falan alyp gelebilseydiniz.. inanyn diil 50 milyon 100 milyon bile de?erdi bu konsere (tabi benim açymdan)!
            Umarym bir daha gelirler ve hep beraber gideriz bu muhte?em müzik ?ölenine..

Müzik dolu günler...

Yorum

biletler kaç kuru?tu? gelme imkanym yoktu ama bari pahaly olsun da "zaten gidemezdim" falan diyeyim.

Yorum

50 ya da 55 milyondu..Son 15dk gibi 1 saat çalsaydy 50 de?il 550 milyon vermeye ra?zyydym açykcasy..Biz de ön syralardaydyk fakat son dakikalar yerimde duyamnayyp sahneye yakla?tyk yüzlerce ki?i gibi..

DC++ ve emule den indiriyorum..Under A Violet Moon bende de japon çizgi film , Manga i?te o çykty..DC++ da bayağı video bulabilirsin..Way To Mandeley klibi henüz bitti ?uan..

yorumlaryn bazylary "Blackmore süt kuzusu , karysyndan korka korka hangi parçayy çalalym " diyormu?..Hatta Blackmore's Night grubu syradan bir folk grubuymu?..Blackmore gibi bir ismin üstünden müzik yapyyolarmy?..Ve bunu yazan insana mail attym kendini çok büyük bir yazar ve müzikten anlayan bir ki?i oldu?unu söyledi..daha fazla yorum yapmyycam..Burda siteyi ve yazary te?ir etmek istemiyorum..

Saygylar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X