Duyuru

Collapse
No announcement yet.

En iyi SOAD şarkısı hangisi?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

bu hikaye ile konu çok farklı şeyler
    onda hemfikir olalım
    aslında hata bizde
    şöyle ki: müziği yapan insanın kişiliğinin, hayatının, karakterinin, düşüncelerinin müziği dinleyip dinlememe tercihimize ve o müziğe bakış açımıza etki edebiliyor oluşu.

genelde bu olaya eğilimlerine göre üçe ayrılıyor insanlar: bir uçta yapılan müziği dinlerken tamamen onu yaratandan ve kimliğinden bağımsız olarak ele alabilenler, diğer uçta sanatçının kimliğinin dinlediği müzik üzerinde çok radikal etkisi olanlar ve bu ikisinin arasında bi yerlerde olan, müzisyenin kimliğiyle de ilgilenen ancak bunun dinlediği müzik üzerinde kökten etkileri olmasını engelleyebilecek iradeye sahip olanlar (belki de kökten etki yaratacak iradeye sahip olmayanlar? aniden bi kenara atamayanlar? hmm..).

türkiyede bunun tartışması en çok system of a down ile ilgili yapılmıştır heralde. bi tarafta "ben beğeniyorum yaptıkları müziği, görüşleri beni ilgilendirmiyor"cularla diğer tarafta "sözde ermeni soykırımı propagandası yapan grubu dinlemem arkadaş"çılar şeklinde saflara ayrılıyor herkes. görüşlerinden bağımsız olarak da günden güne hakkında daha fazla olumlu düşünce beslediğim bu grubu ve hakkındaki sığ tartışmayı sktiredelim şimdilik, verebileceğimiz onlarca örnek varken..

mesela morrissey.. abidik gubidik politik görüşleri olduğunu öğrenmeden evvel de dinliyodum bu adamı, daha doğrusu the smiths'i, sonrasında da dinlemeye devam ettim, ama aklımın bi köşesinde de o gerçekle birlikte... ilginç olan, bazı durumlarda o gerçeğin orda bulunmasının bizi o adamın yaptığı müzikten soğutmak yerine, adamın temsil ettiği görüşe karşı daha bir empati ile yaklaşabilmesine yardım etmesi.. yıllarca dinlediğimiz sesi bi kenara atmak yerine anlamaya çalışıyoruz, bu günlük hayatımıza da yansıyosa oh, süperiz. iyilik meleeyiz.

yine de damon albarn'a kıl olmuyor değilim bikaç senedir mesela, veya paul mccartney'nin en az sevdiğim (sevmediğim değil) beatle olması bir rastlantı değil.
    bilmem anlatabiliyor muyum?

(burda her şeye laf yetiştiren kapalı algı sahipleri vardı. terk-i diyar mı eylediler sevdiceklerim?)

Düzenleyen - unholy on 18/02/2007 14:42:19

Yorum

psycho
      lonely day

Yorum

Bunların bir şarkısı var derler ...
        En iyi şarkılarıdır bence...Holy Mountain diye bir dağ anlatırlarmış şarkılarında...Uzak değil bu kutsal dağ bize hemen kalbimizde:Ağrı Dağı...
        Bir de bu şarkının sözde resmi olmayan bir de klibi var...
        Animasyon mu ney öyle bir zımbırtıymış bu klip.Klipte şarkının en çok coştuğu tavana vurduğu yerde bir tek adamın resmi çıkarmış...
        Arka planda bir de Türk bayrağı...
        Evet evet doğru bildiniz Atatürk o adam...
        Klibi izleyemedim şarkıyı da dinlemedim linki vardı format atınca gitti zaten izlemekve dinlemek te istemiyorum.
        Aman boş verin ya SOAD muhteşem dinlemeye devam edin siz...

Yorum

Atalarına küfür eden bir grup hakkında nasıl böyle övgü dolu sözler kullanabiliyorsun?klip önemli değil ama şarkının sözleri direk Türkleri aşağılamak üzerine kurulmuş,yazılmıştır.gerçekten seni ve senin gibi düşünenleri anlamıyorum.bu vatan için canını veren atalarımıza yapılan bu saygısızlığa tahammül edip o aptal grubu bir Türk vatandaşı olarak bir yerlerinizi yırtarak dinliyorsunuz.Türklük dünyadaki en büyük servet ve vasıftır.onu kimse aşağılayamaz!!!!!

Yorum

Sen ironi nedir biliyor musun ama ben sana yine de anlatayım sevgili arkadaşım..
            İroni:Bir şeyi düz söyleyerek tersini ima etmek demektir...
            Yapmaya çalıştığım ironi anlaşılamadıysa yanlış anlayan herkesten özür diliyorum...
            Zaten forumun SOAD la ilgili diğer kısımlarına bakarsan mesela en bir avuç suda buğulası guruplar mı ne var orada da SOAD denilen siyasi örgütün adını vermişim
            Bundan sonra biri hakkında bu kadar ağır bir yüküm vereceksen önce özel mesaj atmayı falan dene hem o zaman diğer insanları etkilememiş olursun...
            Soad hakkında kötü düşündüğün için teşekkürler....

Yorum

bence suggestions,peephole,aerials,toxicity,streamline,q uestions,b.y.o.b

Yorum

pshycooo gropieee cocainne crazyyy...en iyi şarkı bu

bence soad nefret edilcek kadar değerli değil..pshyco ve chop sueyi dinlerim arada....

şimdi aramızda 1,5milyon ermeninin lafı mı olur ruslar 50milyon(stalin), almanlar 20milyon(hitler) insanı katletmiş...amerikalılar kızılderilileri sildiler yeryüzünden sayıları bilinmio..fransızlar tunusta,cezayirde.. italyanlar libyada..obaaa...şimdi desinler ki Türkler 1,5 milyon insan öldürmüş..katliam yapmayan tek millet biziz nerdeyse komplex yapmışlar abisi
                çok derine girdim ama olsun

Yorum

nefret edecek kadar değil ama dinlenecek kadar değerli diyorsun o zaman...

Yorum

evet şaman doru anlamışsın..biz burdaki ermenilerle kardeşce yaşıyoruz burdakiler şikayetçi değil ama ordakiler 1000lerce km uzaktan düşmanlık yapıyorlar..asıl barbarlık bağnazlık yobazlık onlarda..

Yorum

sana BRAVO

Yorum

chop suey, aerials, kill all the assholes

Yorum

bence soad nefret edilcek kadar değerli değil..pshyco ve chop sueyi dinlerim arada....

şimdi aramızda 1,5milyon ermeninin lafı mı olur ruslar 50milyon(stalin), almanlar 20milyon(hitler) insanı katletmiş...amerikalılar kızılderilileri sildiler yeryüzünden sayıları bilinmio..fransızlar tunusta,cezayirde.. italyanlar libyada..obaaa...şimdi desinler ki Türkler 1,5 milyon insan öldürmüş..katliam yapmayan tek millet biziz nerdeyse komplex yapmışlar abisi
                          Nasıl sözde 1.5 milyon ermeninin katli gerçek olmadığı gibi,''Adolf Hitler'' in de 20 milyon yahudiyi katletmesi gerçek değildir...

Düzenleyen - OnLy SlipKnoT® on 15/04/2007 21:42:10

Yorum

Nasıl sözde 1.5 milyon ermeninin katli gerçek olmadığı gibi,''Adolf Hitler'' in de 20 milyon yahudiyi katletmesi gerçek değildir...

elimizde geçerli bir belge olmadığı için bahsedilen "katliam"lara gerçek diyemeyeceğimiz gibi gerçek değil de diyemeyiz

Yorum

1. System of a down'ın çok şarkısı güzeldir.
                              2.Bu adamlar zaten siz ne kadar poponuzu yırtsanız da Türkiye'e gelmezler (keşke gelseler ama gelmezler işte)
                              3. Soykırım iddialarının tartışılacağı başlık bu değildir.
                              4.Soykırım iddialarını tartışacak olan bizler değiliz. (en aznından böyle kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumuz süerce)
                              5.Başlık asıl konusundan ayrılımış başka alanlara yönelmiştir.
                              6.Yöneticiler neden hala müdahale etmemiştir?
                              7.İster Türk olsun ister Ermeni, ister Yunan, ister Alman, ister Rus, ister Amerikan... BÜTÜN IRKÇILARIN TA..
                              8.Onlarca yıl bu topraklarda kardeş kardeş yaşamışız falan filan mevzuunu tekrar açmak istemiyrum ama öyle...
                              9.System of a down'ın çok şarkısı güzeldir. Ama bazı fikirleri güzel değildir. örn: ermeni meselesi.. Ama kimse de grubun savaş karşıtı olan yönünü görmez...
                              10. Aklıma şimdilik bunlar geldi.... bu mesajın son sözü olarak şunu söylemek isterim. YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ.. ve de şunu: Imagine all the people living live in peace!... John LENNON

Yorum

2.Bu adamlar zaten siz ne kadar poponuzu yırtsanız da Türkiye'e gelmezler (keşke gelseler ama gelmezler işte)
                                9.System of a down'ın çok şarkısı güzeldir. Ama bazı fikirleri güzel değildir. örn: ermeni meselesi.. Ama kimse de grubun savaş karşıtı olan yönünü görmez...
                                1.Parayı bastım mı öyle bi gelirlerki. Zaten Türkiyede kimse poposunu yırtmıyor. Yırtan kısımlar var elbet fakat onlar modern görüşlü olucam diye değişik fikirler üreten ve çevresi tarafından işte ben farklıyım diyebilen arkadaşlardır. Bu benim görüşüm tabi.
                                2.Fikirler güzel değil demişsin savaş karşıtı olan yönünü görmez demişsin fakat birşey eklemeyi unutmuşsun o maddelere. İsterse en iyi insanlar olsunlar, en barışçıl insanlar olsunlar senin Atana ve Vatanına hakaret eden insanlar var karşında. Gerçi böyle bir saygısızlık yapan insan ne kadar iyi olabilir ne akdar savaş karşıtı olabilirki. Olayları daha araştırırsan neler çıkar emin ol onların arkasında başkaları vardır. Sadece fikirleri değildir olay. Bizim Atamız yunan bayrağını yerden alıp katlayıp yerine kaldıran saygı duyan birine bu deniliyorsa onların hiçbir yönünü görmen fayda ya da olumlu birşey değildir.
                                3.Olarak başlık olarak doğru değil fakat soykırım konularını bizler tartışacağız. Biz bu ülkenin gençleriyiz. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Bizler tartışıp hep beraber doğru yolu bulacağız.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X