Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dave Mustaine olsaydı ne olurdu ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

dave bence kirkten çok daha iyi bir gitarist iyiki atılmış ve megadeth gibi bir grup var.bu arada robert trujillo kesinlikle harika bir basçı gerçekten kaliteli metallicadan önceki kariyerini bilmek gerekir.ama tabi cliffle karşılaştırmak zor ben şahsen ikisini de seviyorum ama metallicada asıl lars gibi biri olmasa daha iyi olurdu gibime geliyor.

Yorum

işte bu olurdu : http://www.livemetallica.com/live-mu...ncisco-CA.html (free mp3 download'a tıklayın).Özellikle phantom lord'a dave'in nasıl telleri kopartırcasına çalışını dinleyin.Ayrıca ride the lightning ve the call of ktulu gibi şarkılarda mustaine'în imzası var.Yani eğer mustaine ile devam etselerdi,Master of puppets vb şarkılar olmayacaktı diyenlere karşı en iyi cevap budur.Ama dave'in kirk' e göre daha az duygulu çaldığı kesin.Ama dave tam bir thrash gitaristi.Fakat kimseyle anlaşamıyor aşırı bi megalomanlık var adamda.Bütün solo riff herşey benden olsun ben çalayım.Anca friedman gibi bi ustadla çalışınca biraz başkalarına güvendi.Dave metallica ile devam etseydi rust in peace albumu olmayacaktı.Belki de kimb veya kill em all gibi albumlerin tadıyla devam ederdik.DAve,cliff'e tapıyordu.Dave bi tek cliff'e itiraz edemezdi.O zamanda iyi işler çıkarırlardı.Master of puppets albumunde iyi hoş kirk var ama alt yapıda cliff gibi biri var.Cliff de olmasa orion gibi bi parça çıkmazdı.(ki metallicanın melodide ve duyguda bence doruk noktasıdır).James ile dave neredeyse biribirlerinin ruh eşleriymiş el şakaları filan yapıyorlar müthiş anlaşıyorlarmış.Lars da bundan sıkılmış bu kendisinin hep dış olma durumundan.yavaş yavvaş james'i yanına çekip işi halletmiş.Lars iyi davulcu sonuçta ama çok bencil.Dave'in çok sevilmesini istemiyordu.1982 de bi konserden sonra(herhalde üste linki verdiğim konser ?) kadın muhabir kimden etkilendiniz diye soruyor cilff diyor işte cart curt dave atlayıp :Venoooooooooommmm diye bağırıyor.Bu bence herşeye bi cevap sanırım.Ayrıca kirk teknik bakımdan dave'den daha iyi bi gitaristtir.Dave hep aynı gamlarda gezer.Kirk daha melodiktir.FArklı türlere girebilir.ama ben dave'in stilini daha çok severim o ayrı....

Yorum

bencede çok iyi olmazı kirk çok iyi bir gitarist bunun için kirk ü olması daha ii

Yorum

Arkadaslar bu da benim senaryom, okuyun lutfen..

Dave Metallica'da kalsaydi, Kirk asla gelmezdi. Grubun kadrosu Dave Cliff James Lars olurdu.
          Ilk album Kill'em All'in yapiminda Dave studyoya sarhos gelirdi ve produktorden dayak yerdi. Bunun uzerine grup arkadaslarini savunmak icin produktore dalardi. Kavga sirasinda Cliff'in kolu kirilirdi. Grup, kontratlarinin feshedilmei ve Cliff'in sakatlanmasindan dolayi ilk albumunu ancak 1985 senesinde cikartabilirdi, adi da Ay Lav Yu Sosyalizm Partisi olurdu.
          Ilk turnelerine Wisconsin'den baslarlardi. Ucuncu konserde seyircilerden biri sahneye atlayip James'i bicaklardi. Guvenlik gorevlilerinin mudahalesiyle goz altina alinan seyirci hapsi boylardi. James ise 6 ay sahnelerden uzak kalirdi. Bu sirada Lars ve Dave iyice yakinlasir, escinsel iliskiye yelken acardi. 6 aylik surede evlenmek icin Hollanda'ya ucarlardi. Donuste uzerlerinden esrar cikardi ve hapse girerlerdi (4 ay sonra cikarlardi).
          Cliff ise butun bu sure zarfinda ucak kullanmayi ogrenirdi. Teksas-Arkansas seferinde tanistigi gurbetci hostes Aysegul'e vurulur, yildirim ve imam nikahi kiyip (Aysegul'un annesi oyle istedigi icin) Istanbul'a yerlesir ve Kenan Dogulu'nun arkasinda bas gitar calardi.
          Cliff'in gitmesine sinirlenen Lars, Dave ve James, "biz sensiz de yolumuzu buluruz lan" diyip grubu 3 kisiye indirirlerdi : bas gitarda Lars, klavyede James ve darbukada Dave. Grubun adini Metallica'dan "3 silahsorler"e cevirirlerdi ve Abba cover grubu olurlardi. 1997 senesine kadar basarili bir sekilde devam edip Dave'in Lars'tan bosanmasiyla da dagilirlardi.

Bu sirada Kirk Exodus ile bir turneye cikar, bir gece cok fazla alkol alip kendini kaybeder ve yoldan gecen bir kadina tecavuz edip oldurunce muebbet hapse mahkum olurdu.

Jason ise Arizona civarlarinda bir kendin pisir kendin ye lokantasi acar, daha sonra ATV'de (Arizona tv) "Jason usta ile yemek tarifleri" programini baslatirdi.

Iste bence Dave ayrilmasa bunlar olurdu. Mantiksiz mi? En az "Dave kalsaydi Metallica super bi grup olurdu" demek kadar mantiksiz, bilmem anlatabildim mi?

Optum hepinizi

Yorum

iğrenç olmuş bence.vur beline kazmayı 23 nisan kutlu olsun tadında bir şey olmuş

Yorum

olan olmuş biten bitmiş...peki neyin tartışması ?

Yorum

ya işte geyik her forumda olur.Birisi megadeth'i tutar birisi metallica yı pfff hep aynı..Konserde gördük işte kirk'ü bir iki hatası vardı.Ama iyi çalıyor işte.Aslında kirk yad dave hangisi iyi tartışması yapmak elma mı armut mu daha iyi tartışmasından farksız.2 sinin de onune koyacan petrucciden bir parça "al çal" diyecen o zaman görecez.ikisinin stilinde farklılıklar var yani..

Yorum

Bence dave in gitmesi bir bakıma iyi olmuş(hatta büyük bir bakıma) hem metllica master of puppets ı yaptı hem de megadeth kuruldu dave in gitmesi çok daha iyi oldu bence

Yorum

en yukarda master of puppets olmazdı diyenler için bir cevap gelmiş onun alakası yok ki tabi ki olmazdı master of puppets enter sandman one gibi şarkılar ve ben call of kthulu cliffin fikri diye biliyorum hp.lovecraft dan esinlenme ayrıca hep dediğim gibi soloların kalitesi daha düşük rifflerin kalitesi daha yüksek olabilirdi demek istiyorum ama jamesle dave anlaşamazdı larsla da dave ..... zaten skomda gördük anlaşamıyorlardı zaten kirkün grubu ayakta tutan kişi olduğunu da gördük bence davein gitmesi iyi oldu hem marty friedman la beraber dinleme imkanı da bulduk

Yorum

Tanrıya şükürler olsun Rust in Peace diye bir albüm icat edildi!

Yorum

Kirk gibi bir gitaristi göremezdik. Bu kadar basit..
                        Dave Metallicaya en başından beri yakışmıyordu bence..
                        Mesela ben , Dave'in Metallica ile yaptığı tek albüm olan Kill'em All'u hiç sevmem.Hatta nefret ederim.
                        Yani diyeceğim , Dave olsaydı ne Master Of Puppets olurdu ne de Metallica.

Yorum

bence mustaine iyiki gitmiş megadethi ve megadethi kurmuş.
                          metallicada kalsaydı iyi olabilirdi ama james gibi bi kıskanç adamla çalışmak nasıl olabilirdiki..
                          1.si dave;başarısından dolayı grubun adı metallica diye değl mustaine diye anılıyordu. bundan dolayı james fesatlık yapıp mustaine'nle kavga etti ve dave ayrıldı gruptan.
                          2.si dave uyuşturucu kullandığı için gruptan ayrıldıysa james neden hala orda o içmiyormu sanki
                          3.sü kirk son derece yeteneksiz bir adam, hatta joe satrianinin bir sözü var
                          -kirk'e verdiğim gitar eğitimini sokaktan geçen adama verseydim virtüöz olurdu
                          zaten farkındaysanız normal standartlarda gitarla uğraşan herkes metallica solosu çalabiliyor.
                          ve birşey daha eklicem. MEGADETH bence gelmiş geçmiş en iyi heavy grubudur.DAVE MUSTAİNE metallicadan iyiki ayrılmış ve adam gibi müzik dinletiyor bize.
                          SENİ SEVİYORUZ MUSTAİNE!!!!!!!

Yorum

1)) joe satrianinin bir sözü var
                            -kirk'e verdiğim gitar eğitimini sokaktan geçen adama verseydim virtüöz olurdu 2))dave uyuşturucu kullandığı için gruptan ayrıldıysa james neden hala orda o içmiyormu sanki ya sakin paşam nedir bu kin ...sanki megadertin sololarını dave atmış gibi konuşuon yapmayın böyle şeyler ...bu kadarda yapma arşatır özellikle joe babanın ropartajını bul ve kırk hankında söylediği sözlere bi daha oku arştırdıkça araştırdıkça bizle daha yeni ama komik olmasın ... bişiler yaz .. bizde seviyoruz dave babayı ama karşındaki sıradan bi grup değil.be

Yorum

sıradabn bi grup tabiki değill ama herkesin abarttıgı kadar iyi bi grup değil.
                              eskiden iyidi evet ama şimdi hiç değil.
                              bendeki kinin sebebi metallicacıların mustaine laf söylemeleri.
                              bende bu yüzden böyle konuşuyorum

Yorum

kill em all call of ktulu ride the ligthin dave'in soloları megadeth'in marty friedman gelmeden onceki çoğu solo yine dave'in.Millet sadece dave çalıyor diye megadeth'i sevmez

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X