Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gitarı vintage yapmak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

gitarı vintage yapmak

en kısa zamanda dandik bir elektro gitar alıp vintage görüntü vermek istiyorum(eskitme yapmak) nasıl yapılır ?

Ahşap boyama tekniklerinde çatlatma tekniği vardır.Gitarda işe yarar mı bilmem.

Yorum

vintage ile relic arasinda fark var mi?

Yorum

Tüm tellerini, manyetikleri, köprüyü ve sapı gövdeden çıkart. Gitarını ateşe at. 5 dk sonra çıkar.

Yorum

Şey yapabilirsin, gitarı komple zımparala. Sonra bakır veya altın rengi efekti veren sprey boyalardan al. Gitarı onunla boya. O boyalar çok dayanıklı değildir birkaç güne kararır. Kolay da çıkarılır. Gitarın rengi, özellikle kasada kolunun temas ettiği yerler kararacaktır. Sonrasında zımparayla boyası dökülmüş efekti verebilirsin. Tabi zımpara izinin kalmaması için en sonunda sıfır zımparayla düzeltirsin. Ancak hoşuna gitmeyebilir, söyleyeyim
          Onun haricinde, gitarı siyaha boyarsın ve o boya tamamen kuruduktan sonra (kokusu gidecek ve tırnakla falan kolay çıkmayacak kıvam, en az 3-5 gün) altın rengini kullanırsın sonra o kararıp döküldüğü zaman alttan siyah boya gözükür.
          Onun haricinde siyah boyanın üstüne farklı bir renk boyayıp bazı yerleri çok kurumadan çıkararak alttan siyah boya çıkacak şekilde değişik bir şey yapabilirsin.
          Veya hiç boyama yapmassın gitarın köşe yerlerine hafif zımpara sürersin, öyle de olur. Pickguarda kirli bir efekt verirsen güzel olur ancak plastik olduğundan pek boya tutmaz.. Saydam bir yapışkan kağıtla falan bunu yapabilirsin.. Fenderin road worn serisi ve music123.com da böyle eskitilmiş modelleri var, onlara bakman fikir sahibi yapacaktır seni.
          Bence gitarı komple çok sağlam zımparala, ya da kendin yapma çünkü kalıcı izler kalabiliyor ve çok aşırı sıkıcı bir iş ,sen en iyisi mobilya ustası lütiye gibi birine yaptır bu zımpara işini. Zımparadan sonra şeffaf bir cila ve siyah pickguard güzel olacaktır. Pickguard yoksa manyetik çerçevelerini siyaha boyayabilirsin veya cırtlak pembe, fosforlu yeşil gibi renklere boyayabilirsin manyetik çerçeveleri, inlayları askı pinlerini falan.

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Tüm tellerini, manyetikleri, köprüyü ve sapı gövdeden çıkart. Gitarını ateşe at. 5 dk sonra çıkar.
          E gitar alev almaz mı o zamana kadar ? Uzaktan şöyle hafif hafif ısıtsak ?
          Bu arada grunge man sen beni dinleme bu öneriyi dikkate al
          Son güncelleyen Ç. Bartu; 02-02-2010, 23:47.

Yorum

Zannetmiyorum. Mangal yakarken ateş yakana kadar canımız çıkıyor. O kadar büyük bir kalas parçası ne ara yanacak

Yorum

Peki klavye ve headstock için ne yapabiliriz ?

Yorum

Hatta Steve Vai'ın For the Love of God gitarı sanırsam yanmış da o hale gelmiş.

Yorum

gitarın gğvdesine ip bağlasak onu arabanın arkasından sarkıtarak arabayı sürsek nasıl olur (işkence gibi

Yorum

arkadaşlar değişik yaklaşımlar var tabi fakat, vintage görüntüsü veriyorsak bence vintage gibi yaparak vermeliyiz örneğin madem gövdeyi kazıdın daha niye boyuyorsun bir daha.. sen ince zımpara al 600 800 falan hatta daha ince bile olabilir, ince zımparayla çok sağlam çalış gitarın çoğu yerine, sonra daha kalın zımparayla daha az yerine, hatta en son matkap ile gövde de bazı yerleri güzelce açabilirsin bile. düzgün olması için itinalı ve sert yapman gerekir.

böyle çok ciddi bir iş gibi anlatınca garip geldi bana biraz ben biraz uğraştım bu işle, çok az gerçi, bir gitarım matkap izleriyle duruyor açıldı falan biraz gövdesi. ama zımpara işine girmedim çünkü çok uğraştırıyor.

diyeceğim odurki; gövdenin hüsrana uğramış olması ve aksamının biraz kirli olması yeterli görüntüyü sağlar ama sen daha ciddi bir şeyin peşindeysen klavyeyi hatta sapın arkasını bile güzelce zımparalayabilirsin. git kıvılcım müzikte vintage tarzı yapılan fenderleri incele göreceksin ki bu iş böyle yapılıyor. yakma fikri de iş görebilir ama çok temizlik yapman gerekir arkasından

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X