Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayko Cepkin'in İlahisi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Hayko Cepkin'in İlahisi

Merhaba arkadaşlar.Konuyu uzatmadan direk linki vereceğim.
    Benim hoşuma gitti sesinede uymuş ilahi

http://www.youtube.com/watch?v=eEBmA4-2YHY
    Son güncelleyen longstring; 27-12-2009, 20:08.

evet bende dinledim gerçekten çok güzel haykoda sağlam adamdır zaten kalitesi ortada

Yorum

Doğru söyledin

Yorum

süper olmuş,sesine yakışmış

Yorum

Brutal vokal yaptığını zannetmediği sürece,diğer şarkılarındaki ses tonları güzel..İlahi de fena olmamış..

Yorum

Ben çok başarılı buldum,zaten yeteneği tartışılmaz olarak ortada. Türkiye'de yapılan Rock müziğin yeni noktalara taşınmasını sağlayarak kendini de ilahi okuma gibi projelerle daha da ileri taşıyor. Yolu açık,ömrü bol olsun...Hakkında konuşanlara da Allah iki katını versin. Ne beddua ne de dua. Bu sözler hadistir.

Yorum

ben beğenmedim

Yorum

episode 13 den ilahi okumaya... para insana neler yaptırıyor gözünü seveyim...

Yorum

gerçekten güzel okumuş,bir de duman dan dinleye bilsek keşeke

Yorum

Para neler yaptırıyor ? denilmiş. Tabiki para insana neler yaptırıyor. Kendisi satmasından tut ülkesini satanına kadar bin tane şeyi yaptırıyor ancak Hayko Cepkin bu projeden dolayı ne kadar ücret alacak ki ? Bir Ferrari Enzo mu teklif ettiler ? Cuzi bir değer teklif etmişlerdir belki aralarında bir pazarlık olmuştur ya da olmamıştır. Hayko Cepkin 2 albümüyle ve konserleriyle iyi bir gelir elde etmesine rağmen abartı bir hayat kurmadı kendine. Hatta ya ilk albüm sonrası ya da iki albüm sonrasında bile hala eski evinde yaşıyordu. Normal bir apartman normal bir daire ve normal eşyaları vardı. Sadece kendine özel bir müzik odası vardı ve orda pahalı şeyler vardı. Sonra röportajda kadın sunucu sormuştu hala bu evdesiniz bu mütevazı hayata devam ediyorsunuz neden ? demişti... Yargısız infaz yapmayınız arkadaşlar. Adam herşeyden önce iyi bir sanatçı. Bizler için birşeyler yapıyor,kendini tatmin etmek için değil.

Onun yerinde ben de olsam ilahiyi okurdum. Çünkü adama satanist dediler. Bir şekilde cevap vermesi gerekirdi ve iyi bir cevap olmuş. Meyve veren ağacı taşlıyorlar , karanlığa küfür etmeyip mum yakanın mumunu söndürüyorlar sonra da neden bu ülke bu noktada diyip duruyorlar.

Scream veya brutal vokal yapıp belli sınırları ve kuralları yıkmayarak müzik yapan adam mı ahlak bozar yoksa binlerce namuzsuzluk/şerefsizlik/ahlaksızlıklarla dolu , bu dünyada tek olan Türk örf ve adetlerini hiçe sayarak lüks hayat maskesi altında toz pembe dünyalarını yaşayan rezil insanların televizyonlarda boy boy yer alması mı bozar ?

O rezil insanlar mı bu ülkeyi ahlaksızlıklarıyla ileriye götürecekler yoksa müzik adına birşeyler yapmaya çalışan insanlar mı sanatlarıyla ülkeyi ileriye götürecek ?
                    Son güncelleyen canKUTTT; 11-09-2009, 22:06.

Yorum

cankut,Adam herşeyden önce iyi bir sanatçı. Bizler için birşeyler yapıyor,kendini tatmin etmek için değil.
                      Demişsin,orası tartışılır.Kime göre,neye göre iyi bir sanatçı?Bu ülkede ergenlik çağındakilere hitap eden hiçbir müzisyene "iyi bir sanatçı" diyemeyiz,müzisyenin iyi bir sanatçı olmasını sen,ben ya da rockn coke saçmalığındaki rock işareti sallayan embesiller belirleyemez.Benim gözümde brutal yaptığını zanneden biri..Müziğini de zerre kadar beğenmiyorum,beni tatmin etmiyor..

"Onun yerinde ben de olsam ilahiyi okurdum. Çünkü adama satanist dediler. Bir şekilde cevap vermesi gerekirdi ve iyi bir cevap olmuş. Meyve veren ağacı taşlıyorlar , karanlığa küfür etmeyip mum yakanın mumunu söndürüyorlar sonra da neden bu ülke bu noktada diyip duruyorlar. "

Mor ve ötesine de ateist diyorlar,dumana da öyle..Daha pek çok sanatçıya..Kusura bakma da suratını kanlara boyayıp sahnede böğüren,saçını boyamadığı renk kalmayan,abuk subuk hareketler yapan birine ben de 4-4 lük Müslüman gözüyle bakmıyorum.Ki,kimse kimsenin dini inancını sorgulayamaz,"Allah ve kul arasına kimse giremez" o zaman,o adam kendisini biliyorsa,zaten bunu "cevap verme" olarak yapmaz.O zaman mor ve ötesi de ilahi albümü yayınlasın?Ülke bu noktada evet,Hayko ülkeyi mi kurtaracak?

"Scream veya brutal vokal yapıp belli sınırları ve kuralları yıkmayarak müzik yapan adam mı ahlak bozar"

Yoo,bu adam brutal falan yapamıyor,öyle zannediyor..Al sana brutal yapan adam: Johan Hegg (Amon amarth)..Sen haykonun canlı performansını aç,anan babanla izle bakiyim ahlak mahlak bırakır mı adamda..En iyi ihtimal kahkaha atıp kanalı değiştirir aile büyükleri..Sadece hayko değil,zaten ülkede Türk rock grupları çok dandik bir kesime hitap ediyor..
                      Hayko mütevazi bir adam evet,Okan Bayülgen'in programında izlemiştim..Ancak bizi müzisyenlerin mütevazılığı bağlamaz,(ancak insanlık konusunda bağlar) yaptıkları müzik bağlar..Adamlar müzisyen sıfatıyla tv ye çıkıyorlar..O zaman ajdar da çok mütevazı,adamın kasetlerini herkes alsın..Var mı böyle bir mantık..
                      Son güncelleyen Ç. Bartu; 12-09-2009, 00:16.

Yorum

ne yazık ki haykoyu beğenen çoğu kişi adamın eski tarihini bilmiyor.Bu kişi, episode 13 de klavyeciydi.Episode 13 nin hayata bakışı muziği ve muzik felsefesi ortada.tamam belki hayko değişmiş olabilir ama o zaman adama sormazlar mı black metal yaparken ruhunu da benimsedin mi/benimsemedin mi ilahi yaparken de aynı soruyoru sormak geliyor içimden.Bence yaptığın muziğin ruhunu benimsemeden o muziği yapmış sayılmazsın.Örneğin; zamanın ünlü rap gruplarında çalışıp da sonradan old school bir thrash metal grubunda çalan bir insan düşünün sizce bu ne kadar gerçekçi. haykonun yaptığı da onun gibi birşey.kararını siz verin.Ayrıca sahip olduğu göz kapağı düşüklüğü hastalığını ise konserlerde gösteri olarak iyice kullandı.Şimdi de sırada, küçüklüğünde kilise korolarından çıkmayan bir insanın ramazan ayında ilahi okuyası gelmiş olması...hiç samimi değil.

İnsanların para kazanıp da son model ferrarisi/ultra mega manyak evi olmasına gerek yok.Adam belki de birikimlerini banka da saklıyor bunu nerden biliyoruz.Trt den ne kadar para aldığını nerden biliyoruz.Önyargı derken bunları da düşünmek gerek.

Vidyoya gelirsek.Vidyoyu beğendim ama sesi çok zorlama olmuş.Resmen kasılmış bir ses.Biraz da nazal ki bu tür sesleri sevmiyorum.Brutal/scream vokal de yapmıyor her sakallıya dede demeyelim lütfen...
                        Son güncelleyen Sudden_deth; 12-09-2009, 00:55.

Yorum

Din konusunun giripte alt üst etmediği bir müzik vardı sayenizde o da olmak üzere. Müziği dinsel boyutuyla tartışıyorsunuz. Para için veya içinden gelerek... Bizene! Herkes düzgün kişiliğe sahip olmak zorunda değil ki! Bu ülkede oy için bile din kullanıldı, para kazanmak için kullanılmış çok mu? Ayrıca konu elemanın sesini yorumlamak için açıldı sanıyorum. Biz hala yok ''yakışmıyor'' yok ''para için'' kısmındayız. Garip insanlarız!
                          Son güncelleyen Glad_to_be_Alone; 12-09-2009, 02:10.

Yorum

sakin olmam lazımı çıkardığında güzel bir atmosfer yakalamıştı. şimdi eskisi gibi değil. ilahiyi kötü söylemiş yahu nesini beğendiniz. ben açıkcası ilahi söyleyen bir insanın kesinlikle türk sanat müziği geçmişi olması gerektiğinden yana düşünüyorum.

bu arada gerçekten rant mant tartışmaya pek gerek yok bence de. kimse hayko cepkin olmadığından gerçek amacın ne olduğunu bilemeyeceği için bu konu uzar gider. kesin bir noktaya varamayız.

kendi şarkılarını söyleyebilir ama ilahi söylemek hayko cepkin'in sesinin yapabileceği bir iş değil. bu arada gerçekten brutal de yapamıyor.

Yorum

Arkadaşım ramazanda TRT için bir ilahi söylemiş.Maddi değeri olmasa da,kötü söylesede manevi değeri var.Nedir bu olayı büyütme çabası sakin olun biraz
                              Son güncelleyen longstring; 13-09-2009, 23:48.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X