Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüzük Konusu...

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Yüzük Konusu...

Arkadaşlar yüzük konusunda kafamı kurcalayan birkaç şey varda sorayım dedim

Öncelikle söz, nişan, evlilik yüzükleri hangi ele hangi parmaga takılır ? en karısık olanı söz yüzügü bunlardan kimisi saga diyor kimisi sola

bunun dısında baska yüzük türleri nelerdir ?

Bu yüzüklere isim yazdırmak zorunlumudur ?

Birşey okudum elimizde direk kalbe damarı olan tek parmak yüzük parmagıymış dogru mudur

Arkadaşlar kısacası yüzükle alakalı bir baslık olsun istedim...Sorularıma da cevap verebilirseniz sevinirim

Traş konusu var da yüzük konusu niye olmasın dimi

Ayrıca gitarla ne alakası var diyen olursa çalarken çok şekil duruyo

vala gereksiz işler bunlar söz nişan evlilik ama abim evleniyor ordan biliyorum sol ele takıyordu söz yüzüğnü

Yorum

söz nişan gereksiz mi
      Ben sözü sag el yüzük parmagı diye biliyorum varmı kesin olarak yokmu su konuya kesin cevap vericek ?

Yorum

Söz sağ ele, nişan sol ele takılmaktadır.

Söz yüzüğü nişan yüzüğüne göre daha basit (ince, ucuz vs ) olmaktadır genellikle. Söz aile arasında, nişan ise daha büyük kitleler (2.derece akraba, arkadaşlar vs) için olmaktadır.

Nişan yüzüğü sol 4.parmağa takılır, (Gitar tekniğinde 3.parmak ) bunun sebebi öncelikle gelenektir. Daha sonradan bahsi geçen parmak üzerindeki bir damarın kalp ile direkt bağlantısı bulunmuştur. Zaten diğer parmakların da simgeledikleri vardır inanca göre, serçe parmak cocukları, orta parmak kişiyi, baş parmak kardeşleri vs vs vs.

Söz ve nişan sırasında yüzük haricinde özel hediye de bayana verilmektedir. Örneğin tek taş bir pırlanta söz için ideal bir hediyedir. (Money talks) Damat adayının da babası annesi künye, kolye vs gibi şeyler hediye edebilir. İkisinde de damat için de bayanin ailesi özel hediyeler vermektedir.

İçine isim yazılması gerekmektedir benim bildiğim, tarih de atılmaktadır.

Yukarıda yazanlar Istanbul için geçerlidir, belki Adana veya Urfa'da uygulama farklı olabilir.

Dip Not: Kuyumcu değilim

Yorum

Gelenek ve görenekleri arkadaşlar anlatmış zaten, eksikler de gelir. Ben işin anatomisini yazmak istedim Bildiğiniz gibi atar damarlar ve toplar damarlar var vücutta. Atardamarlar kalpten çıkar ve kanı vücuda taşır, toplar damar ise kalbe giden damardır. Kanı kalbe taşır. Benim bildiğim olay diğer parmaklarda da kılcal damarlar mevcut fakat bu sol eldeki yüzük parmağındaki damar direk kalbe giden toplar damarlardan bir tanesi. Aramızda dahiliyeci varsa daha da ayrıntılı anlatır sanırım.

Yorum

ya o kalbe giden damar doğru mu? ben tıp 2 deyim ama açıklayamadım

Yorum

Sudden_deth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Hocam bir araştır istersen, ben bir belgeselde izlemiştim. Yanlış bilgi olacağını pek sanmıyorum ama gene sen daha iyi bilirsin.

Yorum

Kalbe giden damarların yüzük parmakta toplandığı doğru,ben de elimi havalı tabancayla vurmuştum sol elimi kullanamayacaktım az kalsın ordan biliyorum
                Yüzük konusu..Solaklar ters ellerine mi takacaklar?:S

Yorum

Sudden_deth isimli üyeden alıntı Mesajı göster

evet doğrudur o parmağın yüzük parmağı olması sebebide budur bunu bulanda bilmem kaçıncı klopatra döneminde mısırlılardır(ilk o klopatra takıyor) düşünün adamlardaki teknolojiyi

Yorum

Bunları biliyormuydunuz?
                    Altın, vücuttaki östrojenin artmasını sağlayarak erkek bünyesinde bir takım değişiklikler meydana getirir.Bunun sonucunda erkek kendini kadın gibi hissetmeye başlar.Sonucunda da çok vahim şeyler olur.

Yorum

Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Kalbe giden damarların yüzük parmakta toplandığı doğru,ben de elimi havalı tabancayla vurmuştum sol elimi kullanamayacaktım az kalsın ordan biliyorum
                      Yüzük konusu..Solaklar ters ellerine mi takacaklar?:S
                      Hocam solak diye toplar damar diğer elden geçecek değil ya O sonradan kazanılan bir şey. Yaradılışa göre sol yüzük parmağından toplar damar geçiyor.

Yorum

Birşey soracağım bu yüzün takılacağı yer kadında veya erkekte fark ediyor değil mi ?
                        Yani erkeğin sol elindeki 4. parmağa söz yüzüğü diğer sağ eldeki 4. parmağa nişan yüzüğü. Kadında da aynımı ya da erkekte Kafam karıştı :S

Yorum

Enis Kurtay isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Birşey soracağım bu yüzün takılacağı yer kadında veya erkekte fark ediyor değil mi ?
                          Yani erkeğin sol elindeki 4. parmağa söz yüzüğü diğer sağ eldeki 4. parmağa nişan yüzüğü. Kadında da aynımı ya da erkekte Kafam karıştı :S
                          Aynı hocam. Bir farklılık yok.

Yorum

onrkptn isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Aynı hocam. Bir farklılık yok.
                            Eyvalah dostum.

Yorum

xFRaTx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Bunları biliyormuydunuz?
                              Altın, vücuttaki östrojenin artmasını sağlayarak erkek bünyesinde bir takım değişiklikler meydana getirir.Bunun sonucunda erkek kendini kadın gibi hissetmeye başlar.Sonucunda da çok vahim şeyler olur.
                              hadi yavv allahtan kullanmıyorum öyle takılar

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X