Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Parfüm

Collapse
Bu konu kapandı.
X
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lord Sparhawk
    yorumların için teşekkürler her yoruma saygı duyarım
    parfüm uzmanı değilim ayrıntılı anlatamam ama kullandığım parfümlerin bende hissettirdiklerini anlattatım(drakkar noir hem bende hem arkadaşımda aynı etkiyi gösterdi) bana kötü gelen başkasına iyi gelebilir

BİRDE RİCAETSEM MERAK ETTİĞİM 4 PARFÜM VAR BİLGİSİ DENEYİMİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM 1.GUERLAIN VETIVER 2.CHANEL EGOISTE(PLATINUM DEĞİL)3.CACHAREL POUR HOMME 4.DIOR HOMME
    Son güncelleyen youngdentist; 09-01-2009, 20:03.

Yorum

Carolina Herrera 212 MEN yıllardır benim kokum... 212 deyince ben geliyom
      insanların aklına

Yorum

arkadaşlar 212 sexy diye bir parfüm aldım çok kötü cıktı...kullanan var mı ?

Yorum

Leventation isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Carolina Herrera 212 MEN yıllardır benim kokum... 212 deyince ben geliyom
          insanların aklına
          peki..

81.Paul Smith - Story

Komşular bu kokuyu önceden yazıp yazmadığımdan emin değilim, kafam karıştı bir süre sonra. Parfüm yeni bir parfüm, greyfurt, bergamut, yasemin, gül, misk, amber ve sedir barındırıyor. oldukça fresh tarzda bir koku. Şu ana kadar beğenmeyen görmedim, ilk başta yoğun greyfurt'u alan birkaç kişi ağır gibi sanki demişlerdi ancak bir-iki dakika sonra koku oturunca hepsi beğendiler.Romeo Gigli Man'e oldukça benziyor. Fark onda daha mandalina ile vurup odunsu notalarla karışmasıyken, bunda daha turunçgil özellikle greyfurt notası ile başlayıp daha miskvari bir şekilde devam etmesi. Ayrıca fark edilirliği gigili man'e göre daha yüksek. Kalıcılık konusunda ondan biraz daha geride ve ortalama. Farkları onda parfüm çok altlarda hafif hafif devam edip uzun süre giderken bunda kendini göstere göstere devam edip daha kısa sürede kaybolması. Arada tazeleemk iyi oluyor. Harmanı başarılı, koku güzelliği ise oldukça iyi, benim fresh kokular listemde en üstlere yerleşmiş durumda, turunç temalı fresh kokuları seviyorsanız tavsiye ediyorum, yaz,kış, açık koyu ten farketmiyor.

dentist komşu seni anlıyorum, sadece bir parfümü tek kelime ile eleştirmen ve bunu çok yavan bir şekilde yapmana kızdım. Onun dışında tabi ki zevkler ve beğeniler değişir ve her parfüm her tende farklı olur zaten bunu devamlı söylüyorum. Çok iyi olduğunu söylediğim kokular için mutlaka deneyin diyorum dikkat edilirse, -alın- değil. Körlemesine alınabileceğini önerdiğim çok çok az parfüm var bu konuda.

Bir de sizlere bir sorum var, misal lacoste essential gayet güzel bir koku demiş komşunun biri, ya da şunu tek geçerim, ya da bunu yıllardır kullanırım, konunun daha veirmli ve okunabilir olması açısından bu tarz bir bilgi vermeyen mesajları temizlemeyi düşünüyorum. Ama sizlere de soraraktan, yoksa aksi taktirde kendi kişisel konuma dönüştürmeye çalıştığımı düşünmenizi istemem. Benim amacım kullanmış olduğum kokularıun özelliğini elimden geldiğince açıklamak ve insanları bu şekilde bir nebze de olsa tek tek deneye deneye görme masrafından kurtarmak. Kafasına yatkın gelen iyileri seçip deneyebilir fazla tecrübesi olmayan biri. Sizce sorun yoksa bu tarz bilgi içermeyen mesajları sileceğim.

Yorum

Bir de sizlere bir sorum var, misal lacoste essential gayet güzel bir koku demiş komşunun biri, ya da şunu tek geçerim, ya da bunu yıllardır kullanırım, konunun daha veirmli ve okunabilir olması açısından bu tarz bir bilgi vermeyen mesajları temizlemeyi düşünüyorum. Ama sizlere de soraraktan, yoksa aksi taktirde kendi kişisel konuma dönüştürmeye çalıştığımı düşünmenizi istemem. Benim amacım kullanmış olduğum kokularıun özelliğini elimden geldiğince açıklamak ve insanları bu şekilde bir nebze de olsa tek tek deneye deneye görme masrafından kurtarmak. Kafasına yatkın gelen iyileri seçip deneyebilir fazla tecrübesi olmayan biri. Sizce sorun yoksa bu tarz bilgi içermeyen mesajları sileceğim.[/QUOTE]

Silinmesine gerek görmüyorum sonucta onlarda begendıklerı kokuları yazmışlar yanı herkesın tasviri güzel olmayabilir.İnsanların konuları daha ıyı degerlenedırmelerı acısından ben bulunsun diyorum.Yine de sen bilirsin

Yorum

lord komşum sana SORMAK İSTEDİM .. iki gündür bulgari pour home extrem kullanıyorum ve senin anlattıgın kadar kalıcı değil ve etkilenirliği çok yüksek değil bana turunçgil lli fresh bir koku gibi geldi.. tam anlamıyla 1 saatde koku benden uçuyor..acaba bende tenmi seçiyor .. birde aldıgım parfüm tester dı gitdi gidiyordan kozmetix firmasından aldım . parfümün orj. olmama olasılıgıda geliyor aklıma.. açıkcası senin yazılarından sonra biraz hayal kırıklığı olmadı değil. yani etkilenirlik ve kalıcık düşük bir parfüm ... halbuki bugünde rochas man kullandım ve çok hoş tepkiler aldım ve kalıcılığı mükemmel özellikle karşı cinsin ilgisini çekiyor.. slmlar

Yorum

the_nightmare_66 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                arkadaşlar 212 sexy diye bir parfüm aldım çok kötü cıktı...kullanan var mı ?

ablam kullanıyo onu bayan parfümü o...
                Son güncelleyen Leventation; 09-01-2009, 23:19.

Yorum

212 sexy'nin erkek versiyonu da var. Normal 212 kadar hafif değil daha baharatlı ve ağırca. 212 den daha da fresh istiyorsanız 212 man on ice 2004 ve 212 men splash 2008 kokularını deneyebilirsiniz. Bende henüz kullanmadım çok merak etmekteyim. Normal 212 de o bahsedilen sentetik metalik his olsa da gene de çok başarılı bir koku. Ayrıca şu ana kadar beğenmeyeni çevremde görmedim. Bu arada 212 white çıkmış sanki biraz daha tatlımsı gibi görnüyor ama kullanmadım. Bu son yazdığım üç 212 modelini kullanan varsa detaylı yorumlarını merak ediyorum.

Force komşu, evet extreme'de biraz daha turunçgil kokusu hissediliyor barındırmasa da,ama kalıcılık konusunda dikkat edersen ben hiç bir zaman pour homme serisinin çok kalıcı olduğunu yazmadım hatta arada bir tazelenmesinin iyi olduğunu yazdım. Fakat 1 saat gerçekten kısa. Ben türkiyede satılan testerlara bir türlü ısınamıyorum, o yüzden hiç tester almıyorum. Ama tester gerçek bile olsa teninden dolayı çabuk uçuyor olması yüksek bir ihtimal. Misal bende paco rabanne xs nispeten kısa ömürlüyken, açık tenli bir arkadaşımda çok daha belirgin ve saatlerce kalıyor. Bunlar normal şeyler.

Rochas ise zaten kalıcılığı ile meşhur bir parfüm, hemen hemen çoğu gourmand kokular öyle zaten, ve hemen hemen her gouröand koku karşı cins tarafından da beğenilmekte, kahve, kakao, vanilya, çikolata vs gibi koktukları için. Ben sevmiyorum, rochas da kullanabileceğim nadir gourmand'lardan. Gene de tercihim değil. Fakat kalitesini bildiğim için insanlara öneriyorum.

Bu arada son bikaç gündür bu konuda kendimi Güzin abla gibi hissettim. Yahu sizler de yazsanıza tecrübelerinizi. Cro komşu nerdesin.

Yorum

Öncelikle ben KullanıcıAdı eski hesabımı yeni siteye uyduramadım, şifremi kabul etmiyor kaç aydır. Neyse direk konuya giriyim ve incelemelerimi yazayım .

Hugo Boss XY
                    Tam bir erkeksi koku, bergamot, armut yaprağı, fesleğen ve bir kaç bitki özünün daha karışımından oluşan bu güzelliği ilk kokladığınızda o erkeksi, salatalık kokusunu alıyorsunuz ve koku saatler sonrada aynı tazelikte oluyor. Ve şişeside bence çok şık olmuş, göze batmıyor hiç. Puan vermek gerekirse 6 ile 7 arasında 6,5 diyelim.

Rochas Men,
                    Eminim bu kokuyu duymayan yoktur, Kokuyu aldığınızda memnun olmama şansınız yok, içinde yasemin , lavanta, sedir ağacı , kahve var. Bu karışım ortaya şekerli tatlı bir koku çıkarmış. Kızları etkilemek için 1 numara ve etkiside bayağı uzun sürüyor, bütün yılbaşı gecesi üstümdeydi sağolsun Not kısmına gelirsek 8/10

Jean Paul Gaultier Le Male,
                    Bunuda aynı şekilde duymayan kalmamıştır heralde, birçok insan artık herkes kullandığı için tercih edilmemesi gerektiğini söylesede bence hala aynı çekiciliğe sahip. Tam bir kış kokusu, yaz sıcağında koku büyük ihtimalle berbat olur. İçinde bolca baharat ve vanilya var zaten kızları etkileyende bu vanilya kokusu oluyor sanırsam. İçinde ayrıcana nane ( taze bir hava katıyor, sıktığınızda deniz gibi koktu diyesiniz geliyor, en azından benim geliyor ), lavanta, portakal çiçeği gibi fresh bitki özleride bulunmakta bu kokumuzda. Not , 7,8/10

Paco Rabanne Black Xs,
                    Bu kokuyu yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ara ara. Açıkçası çok hastası değilim ama çok özgün bir koku olduğunu söyleyebilirim bana sorarsanız bir kış kokusu çünkü yazın sıkılınca çok ağır kaçıyor o sıcakta çekilmiyor kısacası, ilk kokladığınızda play doh oyun hamuru kokusunu alabilirsiniz problem değil biraz ön yargısız yaklaşın bir iki kere daha koklayın bir kere sıkın 1 saat sonra hoş hatta çok hoş bir koku oluveriyor. İçinde paçuli , siyah amber, siyah kakule gibi özler mevcuttur. Sanırım o ağır kokusunu ve "black" isminide burdan alıyor. Puana gelince 6,5/10

Calvin Klein in2U ( bayan olanı ),
                    Bu parfüm bence piyasadaki en iyi kadın parfümü. Yani kız arkadaşımın boynunda koklarken bir öpücük almama sebep olan tek parfümdür annemede bizzat kendim büyük boyundan aldım yılbaşında ağır değil ve inanılmaz çekici bir parfüm. Sadece kadınlar değil erkeklerde parfümeriye gittiklerinde bir koklasınlar, beğeneceğinizden eminim. Çok fresh bir koku ve yanındakini boğmuyor. İçindekileri çıkaramadım ama turunçgil ve birkaç fresh bitki özü var gibi geldi, vaktim olmadığı için araştıramıyorum bütün siteler birbirinden kopyala yapıştır yapmış ( Türk aklı .. ) Neyse puan olarak bence 9/10 veririm bu parfüme bir erkek olarak

İncelemelerin devamı gelecek. Saygılar.

Yorum

güzin abla benzetmesine bayağı bir güldüm. en kısa zamanda bir kaç tane daha parfüm hakkındaki izlenimlerimi yazmayı düşünüyorum. aslında arkadaşlar tabi herkez tavsiye isteyecek birinden ama inanın . tavsiye üzerine alınan parfümde memnun kalmama olasılığı daha yüksek . zaten bu konunun amacı şu olmalı herkez kullandığı parfümün ya da denediği bir kokunun kalıcılığını farkedilirliğini az çok içeriğini vesaire yazarsa çok daha iyi olur. bir de lord armani oo süper rochas favorim şeklinde mesajları bundan sonra olmak kaydıyla silersek daha iyi olur çünkü zaten net üzerindeki bütün parfüm konuları aynı geyik muhabbeti üzerine dönüyor . herkez kendi kullandığı kokunun en güzel olduğunu ispatlamaya çalışırsa bir anlamı kalmaz kimseyede faydası olmaz . tamam yine senin parfümün en güzeli olsun ama neden en güzel bu kokuda seni veya diğer insanları çeken ne en azından bunları yazarsak boşuna klavye sallamamış oluruz diye düşünmekteyim .

Yorum

Neden biraz bilgilendirici yorumlar istediğimizi bazı komşularım anlamayabilirler ancak, konunun okuma oranına göz atmalarını öneririm. Kısa sürede 12 bin okuma oranını geçti konu, demek ki çok kişi ilgileniyor, ne kadar doyurucu bilgi verirsek başkalarına o kadar yardımcı oluruz. Misal hiç aklımda yokken vivalavida'nın XY yorumu üzeirne parfümü denemeye karar verdim.

Tamam ben kimseden efendim içinde misk var, adaçayını hissediyorsunuz gibisinden yorumlar beklemiyrum ama en azından kokusunda şu var bu var, hafif, ağır, kalıcılığı şöyle vs dahi diye yazmamak bence yapamamak değil üşengeçliktir. Garibime giden başka bir mesele de konunun tamamen erkek kokuları egemenliğinde olması 1 tane bile kızın gelip şu böyleydi beğendim dememesi çok şaşırtıcı. Her alanda olduğu gibi burada da eziliyorlar(gaza getirme taktiği çaktırmayın )

Yorum

212 MEN kullandığım gibi yazları da 212 MEN splash kullanıyorum...
                          şimdi tam koku kabiliyetim olmadığı için o kokunun tadını size tarif
                          edemiyorum kusura kalmayın ancak yaz ayları için çok rahatlacı ve
                          ferahlatıcı bi kokusu var.. çok kalıcı bir parfüm raflarda falan rastlarsanız
                          mutlaka bi kokun derim... keskin değil ancak insanı serinletiyor...
                          inşallah anlatabilmişimdir saygılar...

Yorum

Leventation isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            212 MEN kullandığım gibi yazları da 212 MEN splash kullanıyorum...
                            şimdi tam koku kabiliyetim olmadığı için o kokunun tadını size tarif
                            edemiyorum kusura kalmayın ancak yaz ayları için çok rahatlacı ve
                            ferahlatıcı bi kokusu var.. çok kalıcı bir parfüm raflarda falan rastlarsanız
                            mutlaka bi kokun derim... keskin değil ancak insanı serinletiyor...
                            inşallah anlatabilmişimdir saygılar...

Misal kokuda hissettiğin öğeler var mı? Mesela şu çiçek, bu meyve gibi kokuyor diye? **** benzettiğin bir parfüm var mı? Farkedilirliği nasıl, yani üzerindeyken hissediyor musun, başkaları fark ediyor mu? Sence verilecek paraya değecek kadar iyi mi? Bunları yazabilirsin mesela.

Yorum

evet kalıcılığı çok iyi.. hakkını veriyor..
                              arkadaşlarım da farkediyorlar.. o kadar çok ayırt etçek kadar tecrübem yok aslında parfüm konusuna.. yıllardır 212 kullanıyorum.. yaptığım tek farklılık 212 splash i de denemiş olmam nasıl koktuğunu tarif edemesem de çok memnun olduğumu çekinmeden söyleyebilirim...

Yorum

davidof zino for men : bu kokuda oriantal ağaçlık diye tabir edilen koku grubuna giriyor kokunun davidof markasına ait olduğuna bakıp çok fresh koku bekleyenler yanılır .öyle şekerli yoğun bir halide yok ama yinede fazla kaçarsa rahatsız edebilir bence. kokuya davidof markasının sahibi zino davidof kendi adını vermiş . bu kokuda hafif bir tütsü hissediyorum ben bana nedense her kokladığımda eski mevlütlerde bir koku duyardım tam olarak ne kokusu bilmiyorum ama külahta dağıtılan nane şekerlerinin kokusumu içerde tütsümü yakarlardı. tam olarak hatırlamamakla beraber o ortamda bulunan bir koku bu kokuda mevcut pek açıklayıcı olmasada bir fikir vermesi açısından izlenimlerim böyle ek olarak kalıcı ve farkedlir bir koku diyebilirim bir de 20 yaş altı uzak dursun

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X