Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kırık el bilegi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

kırık el bilegi

herkese selam,
    yaklasik 45 gun once futbol maci esnasinda sag elime sert top gelmisti, burkulma sandim. ancak zorlayinca agri devam ediyordu, bende 5 gun once bir ortopediste göründüm.
    cekilen rontgen sonucu sag el bilegimde skafoid(navikuler) kemigin kirik oldugu saptandi. (az kanla beslenmesi, gec iyilesmesiyle unlu bu kemik)
    3 gun once de, bir operasyonla 20 mm uzunlugunda bir vida ile kirik kemik birlestirildi. suan elm dirsege kadar atel ile sabitlendi, 1 hafta sonra ateli cikartacaklar.
    derdim sudur ki, yaklask 10 senedr gitar caliyorum, hayatta en buyuk tutkum.
    acaba buna benzer bir sakatlk yasayn birileri var mi beni rahatlatacak?
    tekrar gitar calmada cok problem yasarmiyim?
    bu dert suan beni yeyip bitiriyor...

resimdeki benimle ayni operasyonu gecirmis bir sol bilek

http://www.acumed.net/images/casestudies/acutrak4/acutrak4_main.jpg

Düzenleyen - willce on 15/08/2007 21:04:23

İyileşme söz konusu olduğunda (belki bir süre ara vermen gerekse de) tekrar çalabilirsin. 4 sene önce voleybol oynarken düşüp burkmuştum, filmde kırık-çatlak yoktu. 3-4 hafta bandaj kullanmam gerekirken ciddiye almayıp ikinci hafta voleybola devam ettim. Bir iki böyle olduktan sonra ağrı arttı ve kronikleşti. O günden beri fizik tedavi ve ortopediye kaç kere gittiğimi sorma bile. Ağrı zamanla azaldı. Şimdiye kadar çekilen rontgen, MR ve ENMG'den de herhangi bir şey çıkmadı. Doktorların dediğine göre "organik bir sorun yok"muş. Yine de bilekteki uyuşukluk hissi, hafif ağrı, soğuk havalarda kan dolaşımının azalmasıyla morarma hatta gitar çalarken de pelama yaparken bilek bükülmesiyle aynı sonuç vermesi şu anda gitarı solak çalma sebebim Belki hiçbir zaman tam olarak iyileşmeyecek ama ağrıyı en aza indirerek gitara devam etme adına 4 sene çöpe gitti..
    Doktoruna danışabilirsin ne derece kullanabileceğini, neleri yapmaman gerektiğini vs.. ve benim gibi dayamayıp bileğini zorlayarak geri dönülmez hale getirme riskine girmemeni öneririm. Geçmiş olsun..

Düzenleyen - Akrep on 15/08/2007 21:04:46

Yorum

Çok geçmiş olsun...Umarım kalıcı değildir ve eski sağlığına kavuşursun!

Yorum

ah bu bilekler!... ( ben de biraz sakatım da )

geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. bir süre bileğinin üstüne gitmezsen (1-2 hafta kadar) kemik iyice kaynar, ilk etapta da elini falan çok zorlamazsan sanırım büyük bir problem yaşamazsın.

Yorum

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Metallicanın bir konserinde Jaymz kolu kırık olarak çalarken gömüştüm ama seninki avuç içinde sanırım, daha önemli olabilir. Aslında bunu doktora sorabilirsin, o sana bizden daha tenik cevap verir. Bizimkiler sadece "erkek adama birşey olmaz çalarsın tabikide" Tarzında teselliler olur.

Yorum

Benimde başıma geldi aynısı, benim ki 4 hafta bandajlı kaldı, sonrada başladım solo atmaya. Merak etme seninki de düzelir, insanın ilk başta bir içi kararıyor bilirim, ama çok endişe etme fazla sürmez, geçmiş olsun

Yorum

herkese tesekkurler..iyi dilekleriniz ve yardmlarnzdan dolayi

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X