Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

hocam ya bi soru daha sana.biliyorum çok soru soruyorum ama özür dilerim.

ya bu devrede distortion u devreye sokan düğme nerde?
    **** bi bunun pilini çıkardığımızda direk olarak clean tonuna geçer mi?

yardımların için çok teşekkürler...

Yorum

Anıl arkadaşımız düğme kullanmamış.
      Pilini çıkardığınızda clean durumuna geçmez.
      Bunun için DPDT swicth kullanazı gerekiyor
      Temel Elektronik Bilgileri başlığına göz atın (Kablolama bölümü)

Yorum

hocam ya bi soru daha sana.biliyorum çok soru soruyorum ama özür dilerim.

ya bu devrede distortion u devreye sokan düğme nerde?
        **** bi bunun pilini çıkardığımızda direk olarak clean tonuna geçer mi?

yardımların için çok teşekkürler...
        onu ayrıca sen yapıcan hatta sayfa aralarında bi yerde yazıo swichle ilgili şeyler. pili çıkarırısan hiç ses gelmez..

Yorum

iletken kalem die birşey gördüm nette pcb çizsek işe yararmı basma olayından yırtmak için fiyatı nekadardır kullanan varmı??

Yorum

PCB den yırtmak diye birşey söz konusu olamaz ya delikli plaket kullanıcaksınız ya da PCB yi düzgün bi şekilde deleceksiniz... Kalemle belki yapılabilir ama emin değilim ne kadar doğrudur değildir hiç görmedim açıkcası....

Yorum

şu anda yaptığınız yöntem gerçekten daha kolay kalem olayını ısaca anlatiim.. baskı devre şemasını plakete elinizle çizip asite atıosunuz bi fark yok gibi görünüo ama cidden tam bi işkence..

Yorum

az önce devreyi bitirdim veee..... sonuç hayal kırıklığı..
                tonunun kötü olmasından değil, hiç çalışmamasından dolayı..
                bana devre elemanlarını veren l...k alayını yanlış vermiş, yani birkaç tanesi hariç çoğu az-çok kendi değerlerinin dışında..
                dirençler farklı değerlerde, konsdansatörler başka değerlerde..
                böyle olunca da çalışmadı tabi..

bir ihtimal deyip 9volt yerine 12 voltu dayadım, bu sefer de clean bir şeyler geldi, ama distortionun d'si yok..
                artık bir daha da uğraşıp yapmam, bütün günümün yarısını buna verdiğime yanıyorum..
                zaten thrash tonları da alamazmışım denilenlere göre.. artık bir arkadaş thrash tonu veren bir pedal şeması verirse onunla uğraşırım..

yine de yapan olursa buraya bir demo koymasını isterdim..

Yorum

dirençlerin ve kondansatörlerin farklı eğerdeyse hiç başlamasaydın daha iyi.Çünkü bu tür devrelerin ton ve gain olaylarını ayarlayanlar genelde pasif devre elemanlarıdır.(direnç,diyot,kondansatör)
                  trash tonu almak sandığınızdan zor deyil.Ama ufak bir hile yapmazı gerekicek.Öncelikle MXR'i anfiye satndar girin.Ardından anfinin de distortion Kanalını açın.Bass ile Treble'ı sonuna kadar açın.Biraz da Mid verin bakın nasıl trash tonu alıyorsunuz.Bu sisetmde MXR Boost Pedal olarak görev görüyor.Sinyal yükseltilip traşlanıyor.Ardıdan anfi ile sinyal daha da yükseltilip traşlanıyor.Trashçilerin standart ayarı zaten Bass ve Tizleri yüksek değerler midleri da düşük değerlerdedir.
                  Bu arada sıkça karşılaştığım yanlış bir düşünceyi belirtmek istiyorum.Birçok arkadaşımız pedalı ucuza getirmek için pedal yapmaya çalışıyor.Maalesef işin aslı öyle deyil arkadaşlar.Bir pedalyapımına harcadığınız zaman ve para ile taş gibi BOSS pedallarından bir tanesini alabilirsiniz.Zevk alıyorsanız ve bişiyler de öğrenmek istiyorsanız güzel bir uğraş..

Yorum

mincilik:
                    bahsettiğin kadar kolay değil siliniyo
                    Phantom:
                    delikli plaket heryerde buluyomu ve yolları nasıl yapıcaz??

beceremedim şu plaket işini bazı yerler silinmiş oraları lehim yapsak çok kötü performans alırmıyız??

Yorum

Delikli plakette zaten yollarını ya kablolarla ya da sürme yöntemiyle yine lehimle yapıyorsunuz. Yani sorun olmaz.. Delikli plaket kolay bulunan bişeydir çünkü bazı öğrencilerin ödevi vs. için kullanılan bir malzemedir rahat bulursunuz...

Yorum

arkadaşlar lineer potansiyometre veya logaritmik potansiyometre kullanmak arasında ne fark var? biyere girdim orada log. pot. yokmuş lineer varmış, başka bi yere girdim o ben bilmiyorum ama bu log. tir dedi bende aldım "sanırım log. pot değil, şimdi lineer pot. kullansam neolur?

Yorum

belki çok saçma olacak ama bu parçaları nerede bulabilirim?!!birde kullanılacak parçaların isimleri nelerdir?

Yorum

belki çok saçma olacak ama bu parçaları nerede bulabilirim?!!birde kullanılacak parçaların isimleri nelerdir?
                            ilk sayfada pdf dosyası var adobe acrobat programıyla aç onu orda şeması parçaları yazıyo listesi var mxr ve dod olarak iki pedalınki sen hangisini yapıcaksan onları al malzemelerde elektronikçilerde bulunuyor

Yorum

ok.çok saol.

Yorum

bi açıklama daha yapiim eğer kafanız atar ben çizicem abi bunu derseniz SAKIN pbcyi direkt olarak çizmeyin onu paintte ya da başka bi programla öce ters çevirin sonra kalemle çizin yoksa boşuna uğraşmış olursunuz...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X