Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MXR Distortion+ Yapımı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Phantom
    senelektronik devre parçalarını nerden aldın ?
    ben deki parçaların çogu uymuyor sen bi parçaları nerden aldını söylelersen iyi olacak

sesi kaydettim ama alet dogru düzgün çalışmadı için sizi tatmin etmiyecegini düsünerek sildim ama ilerede doru parcaları takınca dogru düzgün çalıştırınca göndericem

Yorum

Ankara ,Konya Sokak , Ulusta...

Yorum

tamam ben de konya sokaktan alıyorum ama senin parçalarınla benim devrenin üstünde bulunan parçaların çogu benzemiyor özellikle kondansitörler dükkan ismi vere bilirmisn ya da tarif edebilirmisin

Düzenleyen - safaktas on 01/03/2007 14:37:06

Yorum

abi elimde güzel bir şema var
          bunu bana yaparsan helalinden 100 ytl veririm.

mükemmel bir alet.adı theremin.dünyanın dokunmadan çalınan tek müzik aleti.ben yapmaya cesaret edemedim.yardım edersen çok büyük bir iyilik yapmış olursun.şema burda.
          şimdiden teşekkürler...

Yorum

Ben Boss Os 2 gibi iyi bir distortion+overdrive veya Boss DS-1 pedal yaptırmak istiyorum. Acaba şemasını filan bulsam bir elektrikçiye götürsem sadece şemaya ve malzemelere bakarak yapabilir mi?Veya aranızda yapabilicek var mı acaba? Ve bana kaça patlar?

* Ve bu arada Boss Os-2 nin en baş sayfadaki gibi resimli ve malzemeli yapımı varmı bir yerde? bulamadım da..

Düzenleyen - ahm on 18/03/2007 00:24:54

Düzenleyen - ahm on 18/03/2007 00:54:05

Düzenleyen - ahm on 18/03/2007 01:22:14

Yorum

mükemmel bir alet.adı theremin.dünyanın dokunmadan çalınan tek müzik aleti.ben yapmaya cesaret edemedim.yardım edersen çok büyük bir iyilik yapmış olursun.şema burda.
              şimdiden teşekkürler...

ben bundan 2 hafta önce yaptım o gösterdiğin devrede bazı parçalar türkiyede yok muadillerini bulacaksın özel mesajdan msn ini at yardımcı olurum kendin çok rahat yaparsın bir de yaptıktan sonra bi kaç problem çıkabiliyo dediğim gibi msn ini ver yardımcı olayım!!

Yorum

şimdiden teşekkürler...

şema pek zor değil gibi gözüküyor.Entegreleri bulmak biraz sıkıntı yaratabilir.

ben bundan 2 hafta önce yaptım o gösterdiğin devrede bazı parçalar türkiyede yok muadillerini bulacaksın özel mesajdan msn ini at yardımcı olurum kendin çok rahat yaparsın bir de yaptıktan sonra bi kaç problem çıkabiliyo dediğim gibi msn ini ver yardımcı olayım!!
                Aslında bu olayı Tutorial olarak aktarsan çok daha hoş olur...

Ben Boss Os 2 gibi iyi bir distortion+overdrive veya Boss DS-1 pedal yaptırmak istiyorum. Acaba şemasını filan bulsam bir elektrikçiye götürsem sadece şemaya ve malzemelere bakarak yapabilir mi?Veya aranızda yapabilicek var mı acaba? Ve bana kaça patlar?

* Ve bu arada Boss Os-2 nin en baş sayfadaki gibi resimli ve malzemeli yapımı varmı bir yerde? bulamadım da..
                OS-2 nin bildiğim kadarıyla sadece devre şeması var.Onun baskı devreye aktarılması gerekiyor öncelikle.Ondan sonra uygun parçaları bulmak biraz sıkıntı yaratabilir.
                DS-1'i kolaylıkla yapabilirsin.tonepad.com'da projesi olması lazımdı.Elektrikçinin bunu yapıp yapamayacağı konusunda pek bi fikrim yok.Ama tamamen kullanıma hazır olması için jackların , DPDTnin , falan takılıp alünimyum kutu ya da için folyo kaplanmış plastik kutuya konması gerekiyor.Sadece devreyi yapmakla iş bitmiyor maalesef.
                Bu olayın parça maliyeti 20-25 YTL'yi falan bulur.Ama elektonikçi ne kadar ister orasını bilemem...

Dipnot:sabah sabah uyku sersemi DS1 ile SD1'i karıştımırmışım.Önceki söylediklerimi dikkate almayın </font id=size1>

Düzenleyen - Baziiil on 18/03/2007 13:42:20

Yorum

Baziill de açıklamış fiyatı orta şekerli olarak gayet güzel... Şöyle bir durum var PCB leri nedenini bilmediğim bir şekilde toplu halde vermediğiniz sürece çok pahalıya basıyorlar.. Birde alüminyum kutularda 14 milyon civarı o su geçirmeyen toz geçirmeyen, modellerinden aldığınız zaman... Devre elemanları çok yormaz bütçeyi 10 milyona kapanabilir hepsi neredeyse...

Gitaristimam, theremin konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var onlardan yardım alıp kendin yapman en sağlıklısı olacaktır... Çünkü eninde sonunda imkansız bir iş değil bir nevi yap-boz gibi... Para vermene gerek olduğunu sanmıyorum böyle şeylere... Bir de ben fazla vakit ayıramıyorum artık elektronik işine bu aralar kusura bakmayın kısaca

Yorum

yinede teşekkürler phantom.ya benim tek korkum yapamazsam yanarsa falan diye korkuyorum.inşallah mecanism yardımcı olur.ya bir de theremin yapabilen bir kişi bunu tutorial halinde verse çok ii olur...

Düzenleyen - gitaristimam on 18/03/2007 15:35:37

Yorum

Theremin yapmayı ben de düşünüyorum.Nicedir ilginç bi elektonik projesine ihtiyacım vardı
                      sıkıldım pedal yapmaktan
                      Arkadaşın verdiği Thermin projesi prefboard üstüne kurulmuş.Onu baskı devreye çeviricem.Çevirebilirsem baskı devresini de asarım

Yorum

arkadaşlar mecanism den bir ses çıkmadı.bana yardım edebilecek başka birisi varmı?ben LP2950 yi bulamadım.onun yerine ne kullanabilirim bilen varmı?

Düzenleyen - gitaristimam on 20/03/2007 20:28:54

Yorum

Arkadaşlar ben devreyi tamamladım lakin kabloları bağlayamıyorum...
                          Jackte içten dışa dogru nereye giden kablolar baglanmalı input ve output jack icin? Ground hangisinde nereye gidiyor, in nereye out nereye gidiyor?? Vesaire lütfen yardım...

*Forumdan bir arkadaşımızda hata verdiği için benden yazmamı rica etti.

Yorum

başlığına biz göz atın derim...

Yorum

sana benden bi tavsiye kablonu renkli deilde blendajlı kullanmaya özen göster daha az dip gürültüsü alırsın bu devrenin sesinden çok dip gürültüsü vardır yav +başka pedalmı kalmadı bunu yapıyosunuz tek opamplı pedallardan hayır gelmez

Yorum

eregün o zaman bir Tutorial da sen yap faydalanalım?
                                ciddiyim

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X