Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DM Tonları

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme DM Tonları

Arkadaşlar merhaba.

Aramızda Depeche mode tarzı elektronik synth tabanlı çalan arkadaşlar mutlaka vardır. Benim amacım burada işin mutfağına inmek. Bu başlık altında bulduğumuz veya kendi hazırladığımız reason patchleri,abletion patchleri gibi pc destekli programların patchlerininden oluşan bir arşiv hazırlamak. Benim gibi birçok arkaşından da synth tonlarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Patch olarak bulunmasa dahi şarkının analizi veya sentez teknikleri üstüne konuşup birbirimize yardımcı olabiliriz.
    İlk ben başlayayım.

Burada kullandıları her türlü ekipman mevcut. Bi' nebze yararı olucaktır eminim.

Tarz olarak depeche mode,gorillaz,moby,pet shop boys,owl city.

Ben de uğraşıyorum ama hazır patch pek yok internet üzerinde. Depeche mode nin synth basını reasondaki subtracker ile yapabilirsin guitar pro dosyası yardımıyla idare edecek düzeyde birşeyler çıkar. Biraz daha ilerlemen için tavsiyem ''Synthesizer teknolojileri ve Progralama '' kitabını edinmen. Çitlembik yayınları. Aklındaki sorular az çok cevap bulacaktır en azından sentez nedir ne değildir bi' şeyler oluşur kafanda.

Yorum

Subtractor 3 osilatör mü? Ona göre "Enjoy the Silence" ın koro pad inin patchini yazabilirim. Oradan subtractor'a göre parametre ayarı yapabilirsin.

Bu da varmış. TI clientından bakabilirsin nasıl yaptıklarına (bende virüs TI yok maalesef)
      Son güncelleyen Mino; 09-01-2012, 11:12.

Yorum

Tekrar karşılaşmak beni sevindirdi Mino. Açıkcası ben senden aldığım tavsiyeyi reboot09 arkadaşıma ilettim. Reboot09'un istediği tonları reason içindeki subtractor ile yapalabilir değil mi ? Koro pad tam olarak ne acaba https://www.theguitarlesson.com/guit...e-depeche-mode linkindeki guitar pro dosyasının Synthesizer(choir aahs) adlı izindekini mi kasdediyorsun ?
        Şu subtractor 3 osilatör mü bilmiyorum ama ben yine reasondaki subtracker 3 ü kasdetmiştim. Bununla parçanın synth bass ı yazılabilir demiştin. Aynı mantıkla https://tabs.ultimate-guitar.com/d/d...guitar_pro.htm linkindeki gp dosyasının Andrew Flechter (Synth Bass)(synth bass 1 ) izi de yazılabilir. Yanılıyor muyum ?

Yorum

Merhabalar.
          Sevgili Mino verdiğin linkteki dosyayı nasıl çalıştırabilirim bilmiyorum. Bahsettiğim synth ye bende sahip değilim. TI client nedir acaba ? Bu dosyayı çalıştırabileceğim bir yazılım mı ?

Yorum

Virus TI ın bilgisayar editörü mevcut belki oradaki tonların nasıl yapıldığını aletin kendisi olmadan da görebilirsin diye düşünmüştüm. Kendim denemedim çünkü.

3 osilatör derken, Subtractor yazılımında da kaç osilatör mevcut diye sormuştum. Depeche Mode'un o koromsu pad i 3 osilatör kullanıyor çünkü. Tam choir aahs gibi tınlamıyor 3 pulse osilatörün genleşip daralmasıyla o ton çıkıyor.

Virus TI bahsinin geçme sebebi, DM bir turnesinde onu kullanmış ve ses bankaları da paylaşılmış. O yüzden iş görür diye düşünmüştüm.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X