Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Org - Synthesizer farkı ??

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Org - Synthesizer farkı ??

Öncelikle, Org ve Synthesizer arasındaki fark tam olarak nedir?
    Ayrıca ileride "senfonik rock" tarzı grup kurmak istiyoruz ve klavye çalmayı düşünüyorum bu aleti alsam beni bayağı götürür mü? Ve bu orglarda farklı tonlarda ses var mı?

Almak istediğim alet:

Yamaha PSR- E213

Giriş modelleri arasında doğru bir başlangıç için seçilebilecek en hesaplı ve kaliteli keyboard olan E-213 modeli 5 oktav klavyesi, 375 Enstrümanı kapsayan geniş ses belleği,100 özel ritmi ile vazgeçemeyeceğiniz bir arkadaş olacaktır.
    Ayrıca midi özelliği ile bilgisayara bağlanma imkanı veren E-213 bilgisayarınızda kayıtlar yapma ve bilgisayarınızdan çalacağınız midi şarkıları E-213’ün ses kartını kullanarak keyboard’un kendi hoparlörlerinden duyabilme imkanı sağlamaktadır. Yamaha eğitim sistemini de üzerinde bulunduran E-213 modeli size org çalmayı da öğretiyor.

*61 Standard Boy Tuş ( 5 oktav ) ok
    *Tuş Hassasiyeti yok
    *375 farklı ses içerikli YAMAHA AWM Ses İşlemcisi
    *YAMAHA ‘ya özel Grand Piyano Sesi
    *100 farklı Ritm Eşliği
    *101 kayıtlı şarkı
    *YAMAHA’ya özel Y.E.S. Eğitim modu ile çabuk çalım öğretimi
    *32 nota polifoni
    *LCD Ekran
    *Metronom
    *Transpoze
    *2 x 12Watt Hoparlörler
    *Sustain Pedal Girişi
    *Ölçüler 945 x 348 x 110.mm

Bu konularda bilgi sahibi arkadaşlarla irtibata geçelim.
    alican.p@gmail.com

Orgda sanırım her tuş için kayıtlı ses bankaları var. Synthesizerda ise modüller var ve o modüller her tuş için anlık ses üretiyor MIDI sinyallerine göre.

Yorum

Türkçe meali ne peki org'la yakın uzak hiç alakam yok modül nedir bilmem usta. Ayrıca şu yukarda dediğim alet iyi midir?

Yorum

arkadaşlar benim merak ettiğim Midi Klavyeler ile org un ya da piyanonun işlevi yapılamaz mı yani illaki pc ye mi bağlamak lazım. içinde yüklü sesler olup bu sesleri bir hoparlörden alamaz mıyım?

Casio CTK-496 MIDI Keyboard bu klavye ile kendi bilgisayarımda cubase gibi kayıt cihazlarıyla uyumlu şekilde kayıt yapabilirmiyim?

Casio CTK-496 MIDI Keyboard Org
        Son güncelleyen kırıkbisiklet; 27-02-2010, 21:47.

Yorum

Birde benim sorum olacak. Benim orgum eski, babamdan yadigar. Orgda "keyboard synthesizer" yazıyor. Midi girişi de var ancak kullanamadım. Sorum şu şimdi hem org hem synthesizer aynı olabiliyor mu?

Yorum

org/klavye dediğiniz şey zaten ikiye ayrılır arranger ve synthesizer diye. birde daha ileri seviye olanları var workstation...

yukarda bahsettiğiniz yamaha psr serisi arranger olduğundan içinde hazır ritimler vs. var siz melodiyi çalarken size eşlik ediyor, synthesizer'da ise işin mutfağındasınız yani davul kitleriyle ritmin nasıl çalacağını vs. kendimiz belirliyoruz ses tasarımları yapıyoruz, yani daha teknik şeyler giriyor işin içine ancak dikkat edin synthesizer alacaksanız iyi araştırın çünkü bu aletlerde sahne ve stüdyoda kullanılmak üzere ikiye ayrılıyor ve **** ağırdır benden söylemesi

Yorum

Ayrıca workstation'larda da yeni sesler oluşturulabiliyor. Örneğin bir ton seçin ve onun üzerine istediğiniz efekti ekleyin. Workstation'lar genelde usb ya da disket girişli olabiliyorlar (disketliler eskidir). Böylece internetten sample indirip workstation da rahatlıkla açabiliyorsunuz.
              Ayrıca workstation'larda (bana göre) eksik bir özellik var. Hoparlörleri bulunmuyor. Yani benim kullandığım hiç bir workstation'da yoktu, belki olanlarda vardır. Tabi üreticilerin tercihi ve olması gerekende odur belkide. Çünkü binlerce liralık aletlere hoparlör koymak zor olmasa gerek. "Vardır bir bildikleri" diyorum ve koskoca ses mühendislerine vs. haksızlık etmek istemiyorum
              Son güncelleyen halim_duman_35; 12-06-2010, 23:56.

Yorum

**** hoparlör diyebilsek ya da yazabilsek

Yorum

Yazdığım yazı düzeltilmiştir sevgili by__TT. Bilgilerinizi daha yararlı olacak şekilde bizimle paylaşırsanız seviniriz. Saygılar

Yorum

arkadaşlar ses olarak arrengerlerde de workstationlarda da synthesizerlarda da kendiniz üzerinde oynayabilirsiniz tabi modeline göre değişir eğer sadece ses üzerine kullanacaksanız ritm vs. işiniz yoksa tabi ki Synthesizer alın ama fiyatları yüksektir ayrıca klavye çalmayı düşünüyorum demiş arkadaş önce bi çalıp çalamıyacağını dene sonra org araştırmaya başla

Yorum

kırıkbisiklet isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      arkadaşlar benim merak ettiğim Midi Klavyeler ile org un ya da piyanonun işlevi yapılamaz mı yani illaki pc ye mi bağlamak lazım. içinde yüklü sesler olup bu sesleri bir hoparlörden alamaz mıyım?

Casio CTK-496 MIDI Keyboard bu klavye ile kendi bilgisayarımda cubase gibi kayıt cihazlarıyla uyumlu şekilde kayıt yapabilirmiyim?

Casio CTK-496 MIDI Keyboard Org

illa pc ye bağlamak lazım değil başka bi orga da bağlayabilirsin ama içinde yüklü sesler olsa falan demişsin zaten işinde ses yüklü olanlara midi klavye demiyoruz )

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X