Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evde demo kaydı nasıl yapabilirim?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Evde demo kaydı nasıl yapabilirim?

Ufak bir ilçede yaşıyoruz ve grubumuzun ilk demo kaydını almak istiyoruz fakat burada stüdyo yok. O yüzden evimizde kendi çabamızla bir şekilde kayıt yapmamız lazım. Bir kayıt cihazımız falan yok. Ama çok sağlam bir PC ve ses kartımız var. Bununla nasıl bir kayıt yapabiliriz? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Biraz bizi yönlendirir misinizi acaba?

önce kaliteli bi mikrofon edinin daha sonra bütün enstrumanları ayrı ayrı kaydedin ve bunu ses üstüne ses ekleyen programlar var şu anda isimlerini bilmiyorum onlarla birleştirin bu kanal kayıt gibi birşey oluyor veya hepberaber direktman çalın açın kaydediciyi kaydetsin buda hücum kayıt olur

Yorum

Tenlux DM838 Dinamik Mikrofon

Şu mikrofon işimizi görür mü?

Yorum

Bence evde hücum kayıt işine kalkışmayın.evde hücum kayıdın çok gürültülü olacağını düşünüyorum.

Yorum

ev veya benzeri ortamlarda kayıt gerçekten kalitesiz sonuçlar doğuruyor.hele tek bir mikrofon ile bu işi yapmak gerçekten zor.biz 12 kanallı mikser olmasına rağmen davulda mikrofon olmadığı için kayıt yapmayı beceremedik.Şu konumda size tek tavsiyem bi handycam ile kayıt yapmak ama davulun sesi yinede sizin seslerinizi bastıracaktır.hele ev gibi bi yarde kayıt yapacaksanız.kısacası sadece bi bilgisayar ve ses kartıyla gerçekten olacak iş değil:

Yorum

Bir deneyeceğiz işte ***, olursa olur olmazsa farklı çözüm yolları ararız.

Yorum

Bütçeniz ne kadar onu söylerseniz ona göre birşeyler söyleyebilirim/söylenebilir

İlla mixer olacak diye birşey yok. Bir tane sağlam Audio Interface işinizi görebilir de. Ama hücum kayıt için yaklaşık 12 kanallı bir mixer edinirseniz iyi olur. Davul için 2 overhead ve birer tane de trampet (snare) ve kros (bass) için mikrofon lazım. Tabi diğer enstrumanlar için buradan sonra bütçe yeter mi bilemeyeceğim.

Yorum

Bizim bir arkadaş stüdyo kurmayı planlıyor ve mixer alacak. Ama o mixeri alana kadar bir sabredemeyiz, ufaktan ne yapabiliyoruz görmek istiyoruz. O yüzden evde kayıt nasıl yaparız diye soruyorum.

Yorum

Amma uzattın kardeşim.baterinin kaydında problem yaşarsınız.Ama onu aşmak için kanal türü bi kayıt izleyin.Mikrofon da önemlii.ayrıca kullandığınız programı iyi inceleyin.Sesi iyi temizeyin.**** onlarla uğraşacağınıza bi tren bileti alın gayet ucuz:...En yakın stüdyoya gidin ve kaydedin.Daha basit bi yol bilen varmı???

Yorum

Nedense bu forumda bazı şeylere tahammül edilemiyor. Birşey soruyorum, hemen çıkıyor biri ve oldukça asabi bir üslup ile acayip mesajlar atıyor. Sorulan sorulara düzgünce cevap vermeyecekseniz, vermenize gerek yok. Kendinizi cevap vermek zorunda hissetmeyin, her şeye cevap vereceksiniz diye birşey yok.

Neyse. Sağolun. Kanal kayıt yapıp, olayı bitiricez.

Burada tren yok bu arada. En yakın şehir de Antalya ve 4 saatlik yol... Öğrenciyiz bir de...

Yorum

80 bin gitaristin olduğu bir sitede tahammül sınırının düşük olması normal
                      düşünsene bu kişiler içinden 1000 i işi bilse 79bin kişiden günde sadece 10 da biri kadar soru çıksa burdakilerin hali ne olur
                      ama benim tavsiyem çeşitli programlar orda gitarları kaydedip peşine davuluda o programda yaza biliyorsunuz gitarlar ve vokal sesleri gerçek olur ama davuluda programdan halledip işi mixer falan kullanmadan sadece iyi bir ses kartıyla çöze bilirsin bu sizin şuanki sabırsızlığınızı çöze bilir

Yorum

GİT BİR TANE KORG KLAVYE AL...
                        ACOUSTİCA PROGRAMINI KULLAN..
                        İŞ TAMAMDIR...

Yorum

kardeşim bence studyo olmadan yapacağın tüm işlemler seni tatmin etmeyecek.en iyisi sen fethiyede varsa oraya git.yoksa arkadaşın stüdyo açacakmış onu bekle.diğer yollarda hem para harcıcaksın okadar,üstüne bir de tatmin olmazsan soğursun yaptığın işten.

Yorum

Benim de önerebileceğim tek şey bir arkadaşın da dediği gibi davul hariç her enstürmanı ayrı ayrı kaydetmeniz davulu da davulcu arkadaşa haksızlık olacak gibi ama en azından bilgisayarda davul yazmayı öğrenir de davulu o şekilde halledebilirseniz en makul ve sanırım tek yol bu olur . Kolay gelsin

Yorum

Evde kayıt ile ben de bayağı uğraştım.Erzurum da öğrenci olduğum için grubun en azından 3-4 tane kaydı olsun istedimAma belirtmeliyim ki yorucu bir iş çünkü en başta ses problem yarattı komşulara.O kadar uğraşmamıza rağmen de hiç hoşuma gitmeyen kalitesiz kayıtlar oldu.Ama umarım senin yaptıkların başarılı olur.Ben sadece kendi yaşadığım sorunları belirtmek istedim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X