arkadaşlar,kayıt alırken,kulaklıkla duyduğum ses arasında 1 2 saniyelik bir gecikme söz konusu,bunu nasıl engelleyebilirim.Bu ses kartı çok övülüyordu ama eğer durum böyleyse keşke almasaymışım.Ayrıca 24-48Khz çözünürlüğün pc lerin kendi ses kartıyla aynı çözünürlükte olduğundan bahsettiler,yani ses kalitesinde bir fark göremiyeceğimden bahsettiler.E ozaman bu kadar parayı boşamı verdik?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
m audip fast track usb 2 ses kartımda gecikme sorunu ?
Collapse
X
-
Dostum, gecikmeyi azaltmak için, ses kartının kontrol panelinden veya kullandığın programdan buffer size'ı düşürmeyi deneyebilirisin...
O ses kartı ile ilgili canını daha fazla sıkmak istemiyorum ama gitar kaydı için aldıysan ve iade etme şansın varsa direk iade et ve üzerine biraz daha koyarak presonus audiobox veya en azından M-Audio MobilePre USB II al...
-
sen heryerde yazılanı ve söyleneni dikkate alma. gecikme sorunun kesinlikle karttan kaynaklanmıyor. kartı kullandığın programa doğru bir şekilde tanıt ve arkadaşın dediği gibi kontrol panelinden buffer size ile oyna. eğer kullandığın DAW programınıda paylaşırsan daha detaylı yardımcı olabiliriz.
Yorum
-
arkadaşlar beraberinde verilen yazılım pro tools 8.03 m powered essential diye geçen bir yazılım. Kullanmayıda daha çözmüş değilim henüz daha kayıt alamadım çıldıracam. youtube dan falan bakıyorum ama çok birşey öğrenemedim. Gecikmeyi nasıl anladın o zaman diyeceksiniz.Ben audacity ile bir kayıt alayım dedim ve gecikme yaşadım.Ayrıca ses kaliteside çok hoşuma gitmedi. Zaten laptop kendiside aşağı yukarı bu kalitede kaydediyordu. direk gitar girişinden mikrofon kullanmadan kayıt alarak yaptım bu işi.Dinamik mikrofonla deneyeceğim birde işalla güzel sonuç alırım. Ancak daha pro tools kullanmayı çözemedim :S
Yorum
-
kaydı bu şekilde yaparsan yani gitarı lin in olarak karta girersen kart burda sadece AD/DA işlevi görür. sen ne verirsen onu kaydeder anlayacağın. pro tools kullanmadım ancak hemen hemen birçoğunda benzer yolla yapıldığını bildiğim için şunu söylim. kartın drıver ını pc ye düzgünce kurduktan sonra program içinde bazı ayarlar yapman gerekir. bunuda büyük ihtimalle device / device setup gibi bir menüden yaparsın. bu yolla denemeye çalış. yapamazsan ve daha fazla yardıma ihtiyacın olursa bana özelden ulaş. uzaktan yardım programıyla halletmeye çalışırım problemini.
Yorum
-
Daha önce söylediğim gibi, buffer size'ı düşürmeyi denedin mi?
Buna ek olarak,
Kayıt yaparken, output'u kapatırsan da gecikmenin önüne geçebilirsin... Sadece ne kaydettiğini duyamazsın... Bu durumda da, ses kartının "Direct Monitoring" özelliğini kullanabilirsin... Ses kartının üzerindeki "Direct Monitoring" düğmesine basarsan, gitarından gelen sesi bilgisayara girmeden duyarsın...
Bu söylediklerimi deneyip sonucu yazarsan, daha çok yardımcı olabiliriz...Son güncelleyen cruiser_rider; 17-08-2011, 16:27.
Yorum
-
metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı gösterkaydı bu şekilde yaparsan yani gitarı lin in olarak karta girersen kart burda sadece AD/DA işlevi görür. sen ne verirsen onu kaydeder anlayacağın. pro tools kullanmadım ancak hemen hemen birçoğunda benzer yolla yapıldığını bildiğim için şunu söylim. kartın drıver ını pc ye düzgünce kurduktan sonra program içinde bazı ayarlar yapman gerekir. bunuda büyük ihtimalle device / device setup gibi bir menüden yaparsın. bu yolla denemeye çalış. yapamazsan ve daha fazla yardıma ihtiyacın olursa bana özelden ulaş. uzaktan yardım programıyla halletmeye çalışırım problemini.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum