Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evde kayıt yapmak için MİKROFON?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Evde kayıt yapmak için MİKROFON?

Arkadaşlar evde kayıt yapmak için mikrofon arıyorum,uygun bir fiyata olursa sevinirim.
    Kredi kartıyla taksitlede alabilirim..
    Fiyat maksimum 200 tl..
    yardımcı olursanız sevinirim,önerilerinizi bekliyorum.

örnek olarak http://www.youtube.com/watch?v=i-JBg...e=channel_page
    şu videodaki ses kalitesi çok güzel..
    bu mikforonların fiyatı 1 milyarı geçik..
    böyle ucuz ama buna yakın bir ses netliği olarak nasıl kayıt yapabilirim?
    ses kartı da önerirseniz sevinirim..

http://www.hepsiburada.com/jbm-telsi...cses677#tablnk bu mikrofon nasıl ?

Yorum

Ne kaydı yapmayı düşünüyorsun?
      Preamfin/ses kartın ne?
      Son güncelleyen ynx; 28-07-2009, 16:30.

Yorum

vokal kayıtları yapacağım.
        piyano çalarak şarkı söylemek gibi birşeyler **** sadece şarkı söylemek gibi..
        ses kartımın ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım ses kartım yok ana karttan alıyorum sesi..
        tam olarak bilmiyorum pek anlamıyorum ramdir ses kartıdır pek anlamıyorum o işlerden..
        ama ses kartı çok mu önemli?

Yorum

oldukça. mikrofon için bilmiyorum da gitarı bilgisayara bağladığımda 3 4 sn delaylı geliyordu. iğrenç bir durum. mikrofon için nasıl olur bilemem tabi.

Yorum

Mikrofon için kullandığın preamfi, mikrofonun kendisinden daha önemlidir. Mevcut ses kartınla 1000 dolarlık mikrofon, 10 liralık mikrofon sesi çıkartabilir. Vokal için normalde kondenser mikrofon (büyük diyaframlı) tavsiye ederim, ses daha doğal oluyor. www.mydukkan.com 'a bakmanı tavsiye ederim. Condenser mikrofon için phantom power olayı ses arabirimi/kartı veya mikser olmadan çok sıkıntılı oluyor.

Yorum

ses kartı önerebilirmisiniz ?
              ben orgu ve mikrofonu baglıycam bilgisayara öyle kayıt yapacagım..
              bu arada iyi bir mikrofon olsaa bile ses kartım kötüyse ses kötümü çıkar ?
              yani iyi bir ses kartıyla kötü bir mikrofon alarak iyi bir ses yakalayabilirim öylemi?

SAMSON C01 LARGE DIAPHRAGM - CONDENSER MİKROFON bu nasıl ? fiyatıda uygun,üstelik stokta buldum tam benim aradıgım tarzda bir mikrofon, vokal kayıtları için idealmiş..
              Son güncelleyen dmlksh; 29-07-2009, 10:07.

Yorum

İmkanın varsa C01den ziyade C03ü almanı tavsiye ederim. C03'te polar patterni değiştiren bir düğme var, ayrıca üzerinde PAD var. Bunlar çok işe yarıyor. 48V phantom power ile beslemen için bir de ses kartına veya miksere ihtiyacın var. Shock mount almanı çok tavsiye ederim, şarkı söylerken mikrofonu elinde tutmak istemezsin. Özellikle condenser gibi biraz hassas bir mikrofonu.

Bilgisayar laptop ise USB/Firewire ses kartları türevlerine bakabilirsin. Masaüstü bilgisayarı ise PCI gibi bağlantılara bakabilirsin direk kasa içine monte. Ancak herşeyde olduğu gibi bu ses kartlarının Türkiye fiyatları çooook uçuk Ses kartı alırken phantom power olmasına dikkat et. Eğer orgunda midi in ve midi out varsa midi destekleyen bir ses kartı almanı tavsiye ederim. Bu şekilde çok fazla programın seslerine erişebilirsin. Özellikle Absynth vs.

İyi ses, kötü ses olayında herşey mikrofon preamfisinde ve A/D ve D/A converter'da bitiyor. Bunlar onboard ve müzik kaydı için yapılmamış ses kartlarında son derece berbat oluyorlar. Mesela gitarını laptopun mikrofon girişine direk bağlayınca pek hoş birşey çıkmıyor. Mikrofonlayınca da vasat kalıyor. Ama giriş seviyesi ses kartı bile çok daha iyi kalitede ses kaydediyor. Ondan iyi bir ses arabirimi (kart, preamfi, A/D, D/A) kötü bir mikrofon ile harikalar yaratırken, kötü bir ses arabirimi iyi mikrofonları harcar.
                Son güncelleyen ynx; 29-07-2009, 16:34.

Yorum

anladım teşekkür ederim.
                  ama ben amatör kayıtlar yapacağım evde.
                  profesyönelleri için stüdyo kaydına gireceğim.
                  bestelerimi demo halinde kaydetmek,elimde bulundurmak istiyorum.
                  kafam karıştı,pek anlamadım dediklerinizden..(:
                  tabiki daha rahat çalışmam ve söyleyebilmem için ev ortamında çalışmam lazım kendi rahatlığım açısından.
                  ama evimde buna pek müsait değil,hem cadde üstü gürültü çok oluyor..
                  buda şarkı söylerken şarkıyı etkiler sanırım.
                  bana yetecek orta düzey kalitede bir mikrofonla ( usb girişli ) işimi görürüm diye düşündüm..
                  baktım internetten 10 tl ye bile var.
                  dediğiniz gibi pc özellikleri iyi olursa en kötü mikrofondan bile iyi ses çıkar...
                  mesela 50 tl ye bi mikrofon aldım direk takdım pcye.
                  ses kartı falan yokken nasıl bir kayıt imkanım olabilir?
                  pek bilmiyorum bu tarz şeyleri yardımcı olursanız sevinirim..
                  teşekkürler

Yorum

Mikrofon değilde mikrofonu iyi olan bir kulaklık düşünmez misin?

Eğer düşünürsen sana bir önerim var;Plantronics DSP 550

Kulaklık usb girişli ve kendine ait ses kartıyla kusursuz bir ses kalitesi veriyor.Eğer kayıt programındaki birkaç efekti kullanırsan gayet güzel kayıtlar elde edebilirsin.

Eğer oyun oynamayı seviyor ve oyunlarda seslerden yararlanıyorsan sana en ince ayrıntısına kadar bu sesleri ulaştırabilir bu kulaklık.

İncelemelerde genellikle "oyun kulaklığı" katagorisinde olsada canlı olarak dinlediğin birşeyi kaydedip reverb vs. ekleyerek dinlediğinde canlı dinlediğin kadar net ve canlı dinlediğinden daha güzel bir ses duyarsın.

Abimin kayıtları arasında belki kayıt kalitesini anlatabilicek birşey bulurum ve 10-15 sn lik bir parçasını yollarım.Ben hemen aramaya koyulayım.

Yorum

önerin için teşekkür ederim dediğiniz gibi kaliteli ses veriyordur ama ben kulaklık değilde mikrofon istiyorum..şarkı söylerken mikrofonu uzaklaştırıp yakınlaştıracağım yerlerde oluyor..bunu kulagıma takarak rahat şarkı söyleyebileceğimi düşünmüyorum teşekkür ederim yinede..

Yorum

dostum onboard(yani anakartın) ses kartıyla yaptığın kayıt çok kötü olur çok fazla cızırtı duyarsın..normal düzeyde bi ses kartı,preamp ve ucuz bi dinamik mikrofonla güzel kayıtlar yapabilirsin..

Yorum

Değerli üye.. öncelikle benimde bilgisayar ortamında kaydım var ve hiç para harcamana gerek kalmadan çok kaliteli kayıt yapabilirsin.. benim kaydımı dinlemen ve fikir edinmen için bana msg atman yeterli olur,youtube'da videolarım mevcut.. şu anki ses kartını değiştirmenede gerek yok azçok iyi birşeyse.. normalde parayla satılan ama sana bedava yollayacağım birkaç programla dijital ortamda kaydebileceğin en kaliteli tonları yakalayabilirsin.. Ayriyeten mikrofonu fln boşver,direk girişten aldığın seslerle yani;dışardan alınan seslere kapalı olarak kaydını gerçekleştirebilirsin ki daha profosyonel kayıtlar yapman mümkün,gerek vokal gerek gitar olarak..

Yorum

peki mesaj attım.
                            profesyönel bir kayıt yapmayacağım zaten kendi bestelerimi elimde bulundurmak için ses kalitesi kötü olmayan amatör kayıtlar yapacağım vokal olarak.
                            sadece dinamik bir mikrofon ve programlarla işimi halledebilirim sizin dediklerinize göre.
                            zaten profesyönelleri için stüdyo kaydına girerim.

Yorum

al 3o ytly bi kayıt cihazı her yerde kayıt yap XD

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X