slm bende ses kartı almayı düşünüyorum evde vokal gitar kaydı için.300 civarı bütçe ile nasıl b,r şey alabilirim ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ses kartı ile ilgili öneri ve yardım
Collapse
X
-
the_rapist_devil isimli üyeden alıntı Mesajı gösterslm bende ses kartı almayı düşünüyorum evde vokal gitar kaydı için.300 civarı bütçe ile nasıl b,r şey alabilirim ?
Line 6 POD Studio UX1 Ses Kartı
M-Audio Fasttrack USB II Ses Kartı
Meterol : Programın eğitim videoları muhtemelen youtube'da vardır.
Yorum
-
selamlar şu iki ses kartı arasında kaldım
M-AUDIO Fasttrack Pro USB + Pro Tools SE Ses Kartı
M-Audio Fasttrack USB II Ses Kartı
öncelikle gitar ve vokal kaydı yapmayı düşünüyorum ileriki dönemlerde ise midi keybord alabilirim açıkçası fast track pro biraz gözümü korkuttu diğer model daha basit geldi.yardımcı olursanız sevinirim. (pc 2.0 ghz intel core duo işlemci)
Yorum
-
Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım ..Bir süredir forumdaki bir çok topiği okudum.Bazı sorular var aklımda.Bunları sizler ile paylaşmak istiyorum.Eğer önceden başka konularda sorularım yanıtlanmış ve tekrar oluşturuyorsam şimdiden kusura bakmayın...
Öncelikle mevcut durumum hakkında bilgi vereyim,
Elektronik-Bilgisayar teknisyeni ve Gitar meraklısıyım..
Yamaha Pasifica 112 V bir gitarım var..
Line6 Spider IV 15 W bir amplifikatörüm var..
LG (5+1 PC den bağımsız )kaliteli bir ses sistemi var..
Orta Seviye bilgiyle Reason 4-Adobe Audition 3 Kullanıyorum..
Yazılım ve donanımları kısmen bilsem bile, hale hazırda kullanan arkadaşların tecrübe ve tavsiyeleri,benim için çok değerli olacak..
Amacım (birçoğunuz gibi)Ev ortamında iki gitar ve bir Condenser Mikrofon(şu an yok ama edineceğim) ile, çok kanaldan kayıt yapıp,Reason kullanarak altyapı oluşturmak, editlemek kaydetmek..
M-Audio Fasttrack Pro USb benim işimi çözecek bir kart gibi görünüyor..İlave olarak guitar rig de var..Fakat henüz kullanmadım..Şu an PC den müzik dinlerken 5+1 sistemine bağlı ve gayet yüksek kalitede dinleyebiliyorum..aşağıdaki sorularda netleşirsem birkaç ilave ile hedefe ulaşacağımı umuyorum..
1-Fasttrack proyu alıp gitarı direk bu ses kartına girdiğimde ,guitar rig ile çalışacağımı düşünerek, iyi kalitede bir (Türk Rock baz alarak)gitar sound u yakalayabilir miyim?
2-Playback ve record aynı anda yapabilir miyim?açalım konuyu..
Bir yandan bir kulaklık ile dinlerken diğer yandan çalıdığımı kaydedebilir miyim?Multi process olabilir mi?
3-Şu an benzer sistemi kullanan arkadaşlar farklı kombinasyonlar önerebilir mi?**** tavsiyeler neler olur?
Teşekkür ederim...
Yorum
-
Merhaba Karacaferhat,
Öncelikle foruma hoş geldin.
Condenser mikrofonu ne için alacaksın, vokal kaydetmeyi mi düşünüyorsun ? Eğer öyle değilse veya amfi mikrofonlamayı düşünüyorsan şu an için önermem. Amfi mikrofonlamak pek kolay bir iş değildir ve her şeyden önce akustik düzenlemesi yapılmış bir kayıt odası gerektirir(yani en azından güzel kayıt alabilmek için).
1- Guitar Rig ile çok iyi kalitede ses alabileceğini zannetmiyorum ama bu durumun ses kartı ile alakası çok fazla yok. Yani bunu derken zaten en azından fast track pro gibi giriş seviyesi bir ses kartına sahip olduğunu düşünerek yazıyorum. Kayıt kallitesi pek çok farklı faktöre dayanır, yalnız guitar rig kullanıp çok sağlam tonlar elde edenleride gördüm. Ses kartınıda ayrıca tavsiye ederim.
2- Aynı anda bu işlemleri tabii ki yapabilirsin. Ses kartının desteklediği kadar giriş ve çıkışı aynı anda kaydedebilirsin. Yani Fast Track üzerinden örnek verecek olursak 2 gitar veya 2 mikrofon veya 1 gitar 1 mikrofon ile aynı anda kayıt yapabilir, kendini monitörlerden ve/veya kulaklıktan duyabilirsin(eğer yanlış hatırlamıyorsam fast track pro'nun arka tarafında harici 2 jak girişi daha var)
3- Bu soruyu bir kaç kere yanıtladım ama ben yinede Fast Track öneririm. Mikrofon ve diğer cihazların durumu ise bütçene ve yapmak istediklerine göre değişir.
Yorum
-
Selamlar
Guitar rig 4'ün tonlarının hiçbirşeye benzemediğini söylemek isterim, emutracker pre usb 2.0 ve aktif stüdyo monitörleri kullanıyorum. Guitar rig 4 tam bir fiyasko olmuş, amplitube 3 ile arasında gezegenler kadar fark var. O meblayı o programa yatıranları anlayamıyorum. Amplitube3 10 üzerinden 9 alıyorsa guitar rig 4 10 üzerinden 3.5 4ü zor alıyor benden.Dendemediğim stack yok, kullanımıda aynı fiyaskoda rack sistemler diziyorsunuz sağ tarafa, amplitube3 daha kullanıcı dostu ve tonal anlamda da kat ve kat üstün guitar rig4ten. Aman diyim arkadaşlar uzak durun
Sevgiler
Yorum
-
Focusrite Saffire PRO 24 dsp
Selam arkadaşlar, evde müzik yapmayı planlıyorum ve araştırmaların beni bu Focusrite Saffire PRO 24 dsp itti.
ben gitar çalan/çalmaya çalışan biriyim,
isteğim elektirik gitarımı bağlayacağım yanında klavye, mikrofon, kulaklık takaçağım kendi capımda denemelerim olacak. belki 2. bir gitar(çalan) olabilir.
Fiyatı biraz tuzlu olsa da kaliteli olsun istiyorum ama kullanmayacağım özelliklere de para verme taraftarı değilim.bir iki yerde de kulaklık girişinin problemli **** yetersizliği ile ilgili haberler okudum yabancı siteleri de araştırdım sanırım firewire bağlantı ile alakalı bir durum.
bu arada farklı firmaların seskartlarını da düşüne bilrim **** bu firmanın alt modelleri olan
-Focusrite Saffire Pro 14
-Focusrite Saffire PRO 24 olabilir.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Yorum
-
fatihkul isimli üyeden alıntı Mesajı gösterSelam arkadaşlar, evde müzik yapmayı planlıyorum ve araştırmaların beni bu Focusrite Saffire PRO 24 dsp itti.
ben gitar çalan/çalmaya çalışan biriyim,
isteğim elektirik gitarımı bağlayacağım yanında klavye, mikrofon, kulaklık takaçağım kendi capımda denemelerim olacak. belki 2. bir gitar(çalan) olabilir.
Fiyatı biraz tuzlu olsa da kaliteli olsun istiyorum ama kullanmayacağım özelliklere de para verme taraftarı değilim.bir iki yerde de kulaklık girişinin problemli **** yetersizliği ile ilgili haberler okudum yabancı siteleri de araştırdım sanırım firewire bağlantı ile alakalı bir durum.
bu arada farklı firmaların seskartlarını da düşüne bilrim **** bu firmanın alt modelleri olan
-Focusrite Saffire Pro 14
-Focusrite Saffire PRO 24 olabilir.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Dostum, ben de dün ebay'den 2. el bir presonus firebox aldım. Bildiklerimi paylaşayaım...
Özetle, alacağın ses kartında şu özellikler önemli:
1) USB 2 veya Firewire. Bütçen yetiyorsa firewire, yetmiyorsa USB 2 ama PCI/e değil. Çünkü:
- PCI/e: en hızlı arabirim ve bu kartlar daha ucuz oluyor. Öte yandan bu kartlarda yüksek empedans girişi, dahili preamp ve 48 V phantom power (condenser mikrofonlar için) bulunmuyor. Bu kartlara gitar bağlamak için bir de DI box denen bir arabirim alman gerekiyor ve astarı yüzünü geçiyor. DI box'un yoksa bazı pedalları da bu iş için kullanabiliyorsun...
- USB: PCI(e) kartlardan daha pahalı oluyorlar ve dahili preamp, 48 V vb. özellikleri olabiliyor... Öte yandan kart USB 1.1 ise yüksek örneklemede (örn 96 kHz) hem kayıt alıp, hem de bilgisayarından gelen işlenmiş sesi dinleyeyim dersen takılmalar olabiliyor. Bu durumda kayıt yaparken ses kartının direct monitöründen işlenmemiş sesi dinleyerek kayıt yapabilirsin...
- Firewire Bu kartlar genelde USB ve PCI/e kartlardan daha pahalı oluyorlar fakat örneklemeyi arttırınca takılma sıkıntısı vs. yaşamıyorsun (bilgisayarındaki firewire chipseti de önemli)...
2) Dahili donanımsal preamp (yazılımsal değil). Preamp'ın hem mikrofon (mic), hem de enstruman (ınst) girişinde olduğuna emin ol. Bazı ses kartlarında sadece mic girişinde preamp var fakat inst'te yok.
3) Vokal kaydı da alacağım, condenser mikrofon kullanacağım diyorsan 48 V phantom power. Bu özellik zaten belli bir seviyenin üzerindeki ses kartlarında oluyor...
4) Marka. Sen de benim gibi çocukluğunda bilgisayar oynamak için ses kartı alan kuşaktansan creative (soundbalsterlar, doom'un, quake'ın ilk çıktığı günler... hey gidi hey) diyebilisin fakat benim konuştuğum herkes creative'in kayıt için ses kartlarının o kadar da iyi olmadığını söyledi. M-Audio, Roland (Edirol) ve özellikle Presonus için iyi şeyler duydum...
Yorum
-
USB Ses Kartı
Merhaba arkadaşlar,
Usb'den Windows 7 64 bitte sorunsuz çalışan bir ses kartı almak istiyorum.
Creative'in X64 driverlarında çeşitli sorunlar olduğunu okudum.
Tascamların 2011 yılında çıkmış x64 driverı var ancak creative e-mu'nün driverları beta ve sorunu olan çok.
E-mu 0202'yi **** bir üst model olarak TAscam US-200 **** almayı düşünüyorum.
Önceliklik alma amacım gitarım(rg2550z) laptop(i7) ve logitech z5500 ile en iyi performansı almak, revalver markla ses efekti elde edebilmek ve tabiki kayıt ama kayıt yakın zamanda çok önemli değil.
E-mu 0404 USB
E-mu 0202 USB
E-mu 0204 USB
Tascam US-144
Tascam US-200
Cakewalk UA-25EX USB 1.1 ( USB 1.1 olmasına rağmen herkes memnun ama usb 1.1 çok yavaş oldugunu bildiğim için içim sinmiyor bir türlü.)
Eğer E-mu 0202'yi alırsam, daha sonra Tascam US-200 ya da E-mu 0404 USB alsaydım diye üzülürmüyüm aralarındaki fark tam olarak nedir arkadaşlar? Sanırım hepsinin S/N'si 108 dbden yüksek.
Aşşağıda adresini verdiğim yabancı forumda e-mu'yü çok met etmişler ve ayrıntılı testleri var beni tek korkutan windows 7 x64 uyumsuzluğu. Çünkü daha önceden Hi-Z girişli Audigy 2 Zs platinium Pro ses kartım vardı ancak windows 7deki driver problemleri uzun süre çözülmemişti ve yaklaşık 4 ay önce desktop bilgisayarımı satıp laptop aldım. Şimdi baktım hala yeni driver çıkmamış.
E-mu için windows işletim sistemi değiştirmeye değer mi?
Yardımcı olmanız dileklerimle... Teşekkürler...
Yorum
-
Merhabalar,
Ben M-Audio Fast Track Pro satın almayı düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak:
İlk sorum :
M-Audio Fast Track Pro için resmi web sitesinde, "Full Features" sekmesi altında italik bir yazı ile "* 16-bit/48kHz 2 x 4 operation is class-compliant. Driver installation required to access more I/O." yazıyor. Bu tam olarak ne anlama gelmektedir acaba? Kayıt veya live dinleme esnasında her zaman 24bit ile çalışmak istiyorum ben. Bir de yine bu değerler için bir tablo var "Specifications" sekmesi altında... Bana tam olarak açıklayabilecek birisi var mıdır?
---
İkinci sorum :
Fast Track Pro'nun amazon.com'da iki farklı versiyonu var. Acaba hangisi daha güncel olanıdır? Veya donanım olarak aralarında fark var mıdır? Türkiye'de satılan hangisidir?
1 - https://www.amazon.com/M-Audio-Track...3457832&sr=1-2
2 - https://www.amazon.com/M-Audio-Track...dp_ob_title_ce
---
Üçüncü sorum :
M-Audio sitesinde, MobilePre isimli başka bir ürün bulunmakta. Bu ürün hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? Fast Track Pro ile karşılaştırılabilir mi?
Teşekkürler.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum