Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ses kartı ile ilgili öneri ve yardım

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

arkadaşlar az çok konuma değinmiş olmanıza ramen asıl aradığım yanıta değinmemişsiniz.. benim kayıtla ilgili hiçbir problemim yok çok temiz ses veren bir ses kartım var ve prosesöre bağladıktan sonra tek seferli kayıtlarda gayet güzel.. üstüne kayıt olayında olay biraz kaka oluyor ama zaten ben kayıt v.b. bir soruna sahip değilim..

sadece sahibinden.com gibi bir sitede gözüken 20 - 50 ytl arasındaki onlarca ses kartından hangisinin gecikme problemini tam olarak ortadan kaldırabileceğini sormuştum siz bana 400 ytl civarı fiyatlarda profesyonel müzik ekipmanı olan kartları tavsiye ettiniz

umarım bu kez daha açık anlatmışımdır derdimi, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim tekrardan.. fakat bir kez daha tekrarlıyorum

"evimde kendi kendime kullandığımda guitar-fx guitar-rig gibi programlardaki gecikmeyi ortadan kaldırabilecek ucuz yollu bir ses kartı tavsiyesi" lütfen inşallah

edittir: beyler benim başlığıma çok benzediğinden dolayı en başına bakmadan benim soruma yazılmış sandım.. sonuçta problemimi buraya taşımış oldum.. zaten böyle bir konu varken benim başka bir tane daha açmam ayıp olmuş, özürlerimi sunarım sorunumu yanıtlarsanız sevinirim.
    Son güncelleyen Solitary Cryogenic; 12-02-2009, 23:21.

Yorum

Konu açamadığım için buradan sorayım
      M-Audio Mobile Pre-USB nasıl bi modeldir?
      Latency için Asio değerleri nedir kartın?

Yorum

Herkese merhaba,

Sistem: Kuvvetli bir masa üstü bilgisayar.

Amacım: Hem gitar hem de mikrofonla ses kaydı (aynı anda değil)yapmak, ve yanında bir midi klavye ya da org vasıtasıyla altyapı hazırlamak.

Yaptığım araştırmalardan çıkardığım sonuç amatör üstü ses ve gitar kaydı için "firewire solo" ya da "fasttrack" gibi harici kartların yeterli olduğu yönünde. Ancak cevabını bulamadığım bir kaç konu var, buyurun:

1- Audio kayıt için nispeten yeterli olan harici ses kartları bilgisayarda VSTi kullanarak yapacağım çok kanallı mikslerde yeterli olur mu? Yani ses kartını sadece gitar ya da ses kaydı için değil çok kanallı VSTi altyapı miksleri için de almayı düşünüyorum. (Firewire solo ya da fasttrack usb için sordum ama başka bir öneriniz var ise sevinirim.)Bu arada ses kartı için ayırdığım bütçe 500 TL

2- Harici kartlar yetersiz olabilir derseniz PCI kartlara yönelmem söz konusu ve tabii ki bu da hariçten preamp ya da mikser almam anlamına geliyor. Bu durumda en çok tercih edilen model audiophile 24/96 sanırım. Yanında hangi preamp ya da mikseri tavsiye edersiniz? DSP kartlar pahalı olduğu için beni aşar. Bu durumda PCI ses kartı + mikser ( ya da preamp) için ayırabileceğim bütçe 700 TL.

3- Mikser kullanmam durumunda örneğin mikrofonla klasik gitar kaydı yaparken tek kanaldan stereo kayıt yapma şansım olur mu yoksa aynı anda iki mikrofon mu kullnamam gerekir? ( Her ikisi de bana uyar ama merak işte...)

4- Friewire solo üzerinde midi giriş ve çıkışı yok bilindiği üzere. Bu durumda USB üzerinden bağlanan midi keyboardlar ile tam verimli çalışabilir miyim? Örneğin USB midi keyboard ile çaldığım bir parçanın notalarını herhangi bir DAW içinde porte üzerinde görüp sonradan düzenleme yapabilir miyim? Yoksa mutlaka midi giriş çıkışı mı lazım?

5- Bir de ses kartı ve midi keyboardun her ikisi de USB olursa herhangi bir sorunla karşılaşılır mı?

Biraz uzun oldu ama cevap verenler olursa sevinirim.
        Son güncelleyen involved; 03-10-2009, 18:18. Sebep: Arkadaşlar Audiophile 192, Phonic marka tek kanal mikser ve Oxygen 61'de karar kıldım.

Yorum

selam arkadaşlar...
          bende buna benzer birşey yapmak istiyorum..

yapmak istediğim şey : elektro **** akustik gitarı bilgisayara bağlayıp ayrı kanallarda amatör bir kayıt yapmak...gitarı ( distorsion)çaldıktan sonra çaldığım gitarı kulaklıkla dinleyerek üzerine faklı bi kanalda vokal kaydetmek,davulu,klavyeyi proğramlar aracılığıyla yazmak.bunun için bana hangi proğramları, nasıl bir ses kartı vb.. önerirsiniz... lütfen yardım edin çok amatörüm...

daha önce yapmıştım ama ses çok sonradan çızırtılı geliyordu

Yorum

Shemale isimli üyeden alıntı Mesajı göster

Konu açamadığım için buradan sorayım
            M-Audio Mobile Pre-USB nasıl bi modeldir?
            Latency için Asio değerleri nedir kartın?
            Ben urunu kullaniyorum ve gercekten guzel bir alet tavsiye ederim! Cok ayrintili bilmiyorum ama latency ayarlari ses kartinin programindan yapilabiliyor. Ben alirken fasttrack pro ve bunun arasinda kalmistim ama bu bana daha cok uydugu icin bunu aldim. Birde fiyati var tabi bu kart fasttrack prodan 150 lira daha az. Tabiki fasttrack pro daha iyi ama eger benim gibi butcen kisitliysa bunu rahatlikla alabilirsin

Yorum

Arkadaşlar ben amfi almayla ses kartı alma arasında kaldım. Amfi+prosesör mü daha iyi olur yoksa ses kartı ve Guitar rig,Peavey revalver, Amplitube gibi programlar mı? Ve bu mydükkanda satılan kartlar sadece kayıt için mi? Yani ben Guitar Rigden daha iyi ses almak için kullanamazmıyım?

Yorum

Arkadaşlar ses kartı alacağım kayıt için. Cort z44 gitarım var bir kaç sorum olacak. Oncelikle klasik rock, punk, heavy metal müzik yapacağım. Ama akustik sesler de önemli. Bilmiyorum ses kartı modelini etkiler mi bu daha once pcden kayıt hiç yapmadım. Elektro gitar ve vokal kayıtları yapmayı planlıyorum ilk planda.

Aklımda 3 ses kartı var: Line 6 pod studio gx ,line 6 pod studio ux1, m audio fasttrack usb 2. bu 3 ses kartı 100 lira fark yelpazesinde fiyatları. line 6 pod studio gx ve m audio fasttrack kayıtlarını youtubedan dinledim. Line 6 kafama biraz daha yattı ama kullananlar varsa yorum almak isterim ya da baska ses kartı öneren olursa duymak isterim. maks 340 lira verebilirim.

Ve iyi bi mikrofon maks 100 liraya oneren olursa sevinirim.
                Son güncelleyen thedreamer; 28-03-2010, 21:47.

Yorum

pod studio gx ile vokal kaydı alabilmen mümkün değildir.
                  gx ile ilgili bir başlık var bak orayı bir oku istersen...

fasttrack adlı arabirimi de kullandım. monitörlerin varsa süper bir kart
                  fakat akustik sesler diyorsan modelleme kullanacaksın farzediyorum ve line6 toneport ux1 diyorum senin için. pod farm yazılımı piezacoustic 2 adlı güzel bir akustik amfi barındırır bünyesinde ve çok başarılı sonuçlar alınabiliyor bu amfi modellemesi ile.

ux1 diyorum çünkü işin içine vokal de giriyor.. bu durumda fasttrack senin için daha ucuz gibi gözükecektir.. sen derince bir araştırma daha yap bence

sevgiler...

Yorum

peki önerdiğin baska bi ses kartı var mı? mesela yukarda M-Audio Mobile Pre-USB den bahsedilmiş. Bunla yapılan kayıtları da dinledim youtubedan guzel geldi bu da. Bi de tam olarak anlayamadım. fasttrack usb 2 mi yoksa podstudio ux1 mi daha iyi sence(belki dogru bi tabir değil ama)?

Yazımınıza lütfen dikkat ediniz.

y
                    Son güncelleyen ynx; 28-03-2010, 23:48.

Yorum

valla şöyle söyleyeyim;

kaliteli bir amfin varsa ve kayıt işini mikrofonlama yöntemi ile yapıp düzenleme işini de monitör desteği ile yapacaksan m-audio iyidir, hoştur.

ha yok abicim amfi falan mikrofonlamam ben. guitar rig, amplitube gibi programlar yetiyor bana dersen de ux1 iyidir, hoştur.

gördüğün gibi tamamen ihtiyaca yönelik aletler bunlar...

m-audio; pro tools gibi kaliteli bir daw ile birlikte geliyor.
                      line6 ux1 ise pod farm, riff works ve ableton live lite edition gibi kullanışlı yazılımlar ile birlikte gelmekte.

ihtiyacın hangi yönde ise o tercih iyidir.
                      mesela ben amfi ve mikrofon kullanmıyorum diye gidip tek enstrüman girişli toneport gx aldım. vokal ile ilgilenseydim gidip ux1 alacaktım..

sevgiler...

Yorum

Lindsay isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Arkadaşlar ben amfi almayla ses kartı alma arasında kaldım. Amfi+prosesör mü daha iyi olur yoksa ses kartı ve Guitar rig,Peavey revalver, Amplitube gibi programlar mı? Ve bu mydükkanda satılan kartlar sadece kayıt için mi? Yani ben Guitar Rigden daha iyi ses almak için kullanamazmıyım?
                        Ben mobile pre usb ile guitar rig i guzelce kullaniyorum ama iyi hoparlorun yoksa once amfi al. Sonra ses karti alirsin. Ayrica butceni belirtirsen daha iyi yardimci olabilirim.

Yorum

pxguard isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          GRG170DX gitarım var.PC'ye bağlıyorum ama en son seste bile normal denebilecek düzeyde ve kalitesiz bir ses alıyorum.Evde ara sıra kayıt yapacağım ses kartı almayı düşünüyorum.
                          1. Ses kartı,sesin artmasına , kalitesinin düzelmesine ne ölçüde yarar sağlar?
                          2. Ne kadar maliyeti olur?
                          3. Ses kartı için herhangi bir model veya özellik öneriniz var mı? (Şu marka şu model olsun.... veya Mutlaka şu özellik olan bir ses kartı al diyebileceğiniz)
                          arkadaşım bilgisayarında aux girişi varsa gitarını oraya bağlayıp internettenden de aux kaydedici programları var indirip sorununu çözer ve ses kaliteli yani nasıl ses veriyosan aynısını alırsın

Yorum

selam arkadaşlar.
                            elektro gitarı onboard ses kartı ve guitar rig4 ile kullanıyorum ama distortion efekleri çok bozuk geliyor haliyle.
                            m-audio fasttrack almayı düşünüyorum.
                            aklımda birkaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim.

-m-audio fasttrack usb'nin normal bir ses kartından farkı nedir?
                            -gitarı ses kartına bağladığımda hoparlörlerden amfi kalitesinde bir ses alabilir miyim?

Yorum

therealmcm isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              selam arkadaşlar.
                              elektro gitarı onboard ses kartı ve guitar rig4 ile kullanıyorum ama distortion efekleri çok bozuk geliyor haliyle.
                              m-audio fasttrack almayı düşünüyorum.
                              aklımda birkaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim.

-m-audio fasttrack usb'nin normal bir ses kartından farkı nedir?
                              -gitarı ses kartına bağladığımda hoparlörlerden amfi kalitesinde bir ses alabilir miyim?
                              1)Özelliklerine buradan bakabilirsin M-Audio Fasttrack USB II Ses Kartı

Ama sormak istediğin biraz daha farklı bir konu anladığım kadarıyla. Normal bir ses kartı demekle ne demek istediğini pek anlamadım Fastrack zaten normal bir ses kartı.

Ses kartları Onboard(anakartın üstünde) ve Harici olarak ikiye ayrılır. Fast track harici bir ses kartıdır bilgisayara USB ile bağlanır.

2) Gitarı ses kartına bağladığında sıradan bir hoperlör ile(bilgisayarın yanında gelen 15 liralık modeller mesela) amfi kalitesinde ses alamazsın. Öncelikle amfiden aldığın duyumu bir hoperlörden alamazsın ancak referans monitörü denilen daha farklı içerikte profesyonel aletler yardımıyla duyabilirsin(bu kolonlar genel olarak sesi işlemek için kullanılır). Ancak daha kaliteli bir ses sistemin varsa ses kartının farkını hoperlörde duyabilirsin. Yani kısacası 5 wattlık dandik bir hoperlöre dünyanın en iyi ses kartını bile taksan farkı ayırt edemezsin

Benden bir öneri, Fast Track alacağına biraz daha para biriktirip Fast Track Pro al. Uzun vadeli bir çözüm olur.
                              Son güncelleyen Beautiful_Death; 08-07-2010, 17:43.

Yorum

Beautiful_Death isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                                1)Özelliklerine buradan bakabilirsin M-Audio Fasttrack USB II Ses Kartı

Ama sormak istediğin biraz daha farklı bir konu anladığım kadarıyla. Normal bir ses kartı demekle ne demek istediğini pek anlamadım Fastrack zaten normal bir ses kartı.

Ses kartları Onboard(anakartın üstünde) ve Harici olarak ikiye ayrılır. Fast track harici bir ses kartıdır bilgisayara USB ile bağlanır.

2) Gitarı ses kartına bağladığında sıradan bir hoperlör ile(bilgisayarın yanında gelen 15 liralık modeller mesela) amfi kalitesinde ses alamazsın. Öncelikle amfiden aldığın duyumu bir hoperlörden alamazsın ancak referans monitörü denilen daha farklı içerikte profesyonel aletler yardımıyla duyabilirsin(bu kolonlar genel olarak sesi işlemek için kullanılır). Ancak daha kaliteli bir ses sistemin varsa ses kartının farkını hoperlörde duyabilirsin. Yani kısacası 5 wattlık dandik bir hoperlöre dünyanın en iyi ses kartını bile taksan farkı ayırt edemezsin

Benden bir öneri, Fast Track alacağına biraz daha para biriktirip Fast Track Pro al. Uzun vadeli bir çözüm olur.
                                onboard ses kartımda sesler çok bozuluyor. bu fasttrack'lerin üzerinde doğrudan gitar girişi olduğu için ilgimi çekti. youtube'da videoları falan var, sesler amfiden prosesörden geliyor gibi kaliteli geldi bana. onlar acaba farklı aletler de mi kullanıyorlar anlamadım doğrusu. bu işlerde yeniyim daha.

birde m-audio'nun Jamlab diye ürünü var. bu da mı ses kartı acaba? buna da gitar girişi koymuşlar. kafa karıştırıyor

(cevap için teşekkürler.)
                                Son güncelleyen therealmcm; 08-07-2010, 18:37.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X