Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gamlar veya tonlar arasında

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Gamlar veya tonlar arasında

A minor ile E minor arasında geçiş olur mu,bir nparçanın bir tonu vardır değil mi ya o tonu çalarsın ya da çalmazsın
    Yani merak ettiğim saçma birşey mi acaba?
    Ama ödünç alınan notalar falan var diye duydum o mesele nedir?

bir parçanın bir tonu olmak zorunda değil. modülasyon ve transpozisyon gibi yöntemler parçanın ton değiştirmesine ait yöntemlerdir

ayrıca bir tondan çıkmadan, ton dışındaki sesleri belli yürüyücülük ve duruculuk kuralları içinde (kural sözünü sevmiyorum müzikte, ama bazı sesleri içselleştirip kafanda duyabilmen için kuralları biraz hatmetmek gerekebiliyor) kullanabilirsin.

bu konu bir iki mesajla anlaşılabilecek bir konu da değil ayrıca, bence forumda yazılan armoni kitaplarından al ve çalışmaya başla, zamanla anlarsın.

Yorum

peki ne kadar kullanılır bu olay veya ne kadar gereklidir ve genelde kullanılır mı?
      Asıl onemli olan başlangıçta gamları kendi içinde en iyi şekilde kullanabilmek mi yoksa bu olayın içine de beraberinde girmeye gerek var mıdır?

Yorum

Bilmiyorum diğerlerinin düşüncesi nedir ama ne kadardan kastını anlayamadım zaten..gerekliliğe gelince sanırım bu tamamen besteciye kalmış bir şey..eğer besteci eserinde farklı tonlarda tatlar aramaya çalışırsa(kısa süreli )bunu uygular..Sana Tavsiyem öncelikle gamlaı kendi içlerinde iyice kavra ve pratikte iyi bir konuma gel gerisi zaten kendiliğinden gelecektir emin ol..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
        X