Duyuru

Collapse
No announcement yet.

arap gamını bilen varmı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

haaaaa..eywallah saol..ya bir de sordummu bilmiyorum..bu gamları nasıl kullancas? önceki sayfada eleman tabda tazmış ya onu mesela şarkıda falan nası kullancas? bileniniz var mı==?

Yorum

haaaaa..eywallah saol..ya bir de sordummu bilmiyorum..bu gamları nasıl kullancas? önceki sayfada eleman tabda tazmış ya onu mesela şarkıda falan nası kullancas? bileniniz var mı==?
      O notaları kullanarak kullanabilirsin.

Yani tabda çaldığın notalar ne mesela?Al onları istediğin sırayla deneİlla ardarada çalman gerekimiyo tabi..Do majörden çal deyince nasıl do re mi fa ... do diye sıralamak do majörden çalmakta olsa bütün bi soloyu böyle götüremiceğin aşikar:9

Türkiye'de yaşıyoruz..Böyle şeyleri çalmak daha kolay olsa gerek

Bütün gün ezan sesiyle takılıyoruz sonuçta

Yorum

sitenin görünüsümü değişti bayağıdır girmiyordum ?

Yorum

guitar pro programında "araçlar" menüsünde "scales" i tıkladığında ismini bile duymadığın bir dünya gam görürsün.. arap gamı da (arabian scale) var:

tam-tam-yarım-yarım-tam-tam

E notası üzerindeki gam: E F# G# A A# C D

Yorum

valla bende arap muziği ve melodisine kafayı takmıştım en sonunda kendim yazdm.hem size hem kendime faydalı olması amacıyla buyrun.

E0|1-|--|3-|4-|--|6-|--|8-|9-|--|--|12|13|--|15|16|--|18|--|20|21|--|--|24|
            B-|1-|2-|--|--|5-|6-|--|8-|9-|--|11|--|13|14|--|--|17|18|--|20|21|--|23|--|
            G0|1-|--|3-|--|5-|6-|--|--|9-|10|--|12|13|--|15|--|17|18|--|--|21|22|--|24|
            D-|--|2-|3-|--|5-|6-|--|8-|--|10|11|--|--|14|15|--|17|18|--|20|--|22|23|--|
            A-|1-|--|3-|4-|--|--|7-|8-|--|10|11|--|13|--|15|16|--|--|19|20|--|22|23|--|
            E0|1-|--|3-|4-|--|6-|--|8-|9-|--|--|12|13|--|15|16|--|18|--|20|21|--|--|24|

bence bunu komlike bir biçimde diilde şablonlar halinde örenirseniz daha işe yarar.farklı tonlardada kullanırsınız hemde daha kolay örenirsinz

Yorum

arap gamı çok garıp

Yorum

mi fa labemol la si do re .. bunu dene . bu gamı offspring grubunun pay the men solosunda görebilirsin. ya da buz grubunun yanlızlık şarkısının pover akorları bu gamla başlar. daha biçok şarkıdada kullanıldığına şahit olucaksın zamanla.

Düzenleyen - furkanx666 on 07/10/2008 00:27:28

Yorum

arap melodisi derken klasik ilk 3 perdeden çıkartığım var ama bilmemki genelde erkin korayda çok var

Yorum

açıkcası ikorian miksolidyen lidyen dorian falan filan biliorum işte arap gamı aşar be.

Yorum

Arap Gamı'ndan kastın ne bilmiyorum ama büyük olasılıkla Admin'in ilk sayfada verdiği gamdır.

O gamın 7.derecesi bemol almış, genellikle o şekilde çalındığı gibi maj7 şeklinde de bir gam mevcuttur. Yani 7.dereceyi bemol değil normal çalacaksın.

Bunun dışında Guitar Pro'da Arabian Scale:

W-W-H-H-W-W

şeklinde verilmiş. (W-whole step, H-half step) (W-tam aralık- H-yarım aralık.)

Yine Mohammedian Scale diye bir şey var, kullanıldığını duymadım, yani dinlediğim şeylerde hiç rast gelmedim. O da şöyle bir şey imiş, ilgili olabilir:

W-H-W-W-H-H

Benim şimdiye kadar dinlediğim bu arap parçalarının falan %90'ı en başta bahsettiğim gam üzerindedir. Muhtemelen sözü edilen de odur.

Kolay gelsin

Yorum

Yazılan gam hicaz gamıdır ve batıda bir karşılığı yoktur.Kavram karmaşası yaratmıyalım lütfen.Ayrıyetten gamda lab **** g# vardır.Mi hicaz gamını yazarsak

e f g# a b c d e olur.

Yorum

Algnor isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          Yazılan gam hicaz gamıdır ve batıda bir karşılığı yoktur.Kavram karmaşası yaratmıyalım lütfen.Ayrıyetten gamda lab **** g# vardır.Mi hicaz gamını yazarsak

e f g# a b c d e olur.
                          Kimseyi yanlış yönlendirmeyin. Batıdaki karşılıkları; İspanyol Phrygian veya İspanyol Çingene gamıdır. Flamenko müzikte rastlanır. Bu gamı kullanarak bir şarkı yazdım... Ayrıca İbranice dualarda vardır. Öte yandan, Klezmer müziğinde de kullanılır. Bundan dolayı Yahudi Skalası olarak da adı geçer.

Armonik minörden türetilmiş bir skala. Cazda armonik minörün 5. modudur. Armonik minör mükemmel beşli diye de geçer...

AYRICA:

Türkçemiz
                          Son güncelleyen ynx; 11-11-2009, 01:54.

Yorum

Hal Leonard Yayıncılığın, Jazzology (Robert Rawlins & Nor Eddine Bahha) adlı kitabına göz at istersen, ynx'ten ödünç almıştım
                            Son güncelleyen Almyra; 11-11-2009, 02:05.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              Kimseyi yanlış yönlendirmeyin. Batıdaki karşılıkları; İspanyol Phrygian veya İspanyol Çingene gamıdır. Flamenko müzikte rastlanır. Bu gamı kullanarak bir şarkı yazdım... Ayrıca İbranice dualarda vardır. Öte yandan, Klezmer müziğinde de kullanılır. Bundan dolayı Yahudi Skalası olarak da adı geçer.

Armonik minörden türetilmiş bir skala. Cazda armonik minörün 5. modudur. Armonik minör mükemmel beşli diye de geçer...

AYRICA:

Türkçemiz

Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.Yazılı bir kaynak varsa elinizde görmek isterim.Berklee armonisine bakarsanız bir tane phrygian vardır.O da türk müziğinde kürdi makanına denk geliyor.Dediğim gibi elinizde bahsettiğiniz gamı gösterebiliceğiniz güvenilir bir yazılı kaynak varsa görmek isterim.BÖyle bir beste yaptım demek basit kalıyor.

Yorum

Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.Yazılı bir kaynak varsa elinizde görmek isterim.Berklee armonisine bakarsanız bir tane phrygian vardır.O da türk müziğinde kürdi makanına denk geliyor.Dediğim gibi elinizde bahsettiğiniz gamı gösterebiliceğiniz güvenilir bir yazılı kaynak varsa görmek isterim.BÖyle bir beste yaptım demek basit kalıyor.

Evime gel göstereyim? Yazılı kaynak ancak böyle gösterilir çünkü. Tabi şöyle bir ifadeniz var:

Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.
                                Bilmiyorsunuz; ama düşünüyorsunuz? Bu söze ne denir ki?

O zaman size açıklayayım. Hicaz gamı ile Phrygian gamı arasında sadece ve sadece majör 3'lü farkı var. Onu farktan dolayı Phrygian dominant gamı türemiş. Dominant adını alması majör 3lü ve minör 7'liye sahip olmasındandır.

Söylediğiniz "Berklee" armonisi olayı majör gamdan türetilmiş Phrygian gamıdır. Bilmenizde fayda var, melodik minör ve armonik minörden de gamlar türetilir.

Majör Gam modları

Ionian
                                Dorian
                                Phrygian
                                Lydian
                                Mixolydian
                                Aeolian
                                Locrian

Koyudan Açığa
                                Locrian, Phrygian, Aeolian, Dorian (orta nokta) - Mixolydian - Ionian, Lydian

Melodik minör gamı modları

Melodik minör
                                Dorian b2
                                Lydian augmented
                                Lydian Dominant
                                Mixolydian b13
                                Locrian #2
                                Altered

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...