haaaaa..eywallah saol..ya bir de sordummu bilmiyorum..bu gamları nasıl kullancas? önceki sayfada eleman tabda tazmış ya onu mesela şarkıda falan nası kullancas? bileniniz var mı==?
haaaaa..eywallah saol..ya bir de sordummu bilmiyorum..bu gamları nasıl kullancas? önceki sayfada eleman tabda tazmış ya onu mesela şarkıda falan nası kullancas? bileniniz var mı==?
O notaları kullanarak kullanabilirsin.
Yani tabda çaldığın notalar ne mesela?Al onları istediğin sırayla deneİlla ardarada çalman gerekimiyo tabi..Do majörden çal deyince nasıl do re mi fa ... do diye sıralamak do majörden çalmakta olsa bütün bi soloyu böyle götüremiceğin aşikar:9
Türkiye'de yaşıyoruz..Böyle şeyleri çalmak daha kolay olsa gerek
mi fa labemol la si do re .. bunu dene . bu gamı offspring grubunun pay the men solosunda görebilirsin. ya da buz grubunun yanlızlık şarkısının pover akorları bu gamla başlar. daha biçok şarkıdada kullanıldığına şahit olucaksın zamanla.
Arap Gamı'ndan kastın ne bilmiyorum ama büyük olasılıkla Admin'in ilk sayfada verdiği gamdır.
O gamın 7.derecesi bemol almış, genellikle o şekilde çalındığı gibi maj7 şeklinde de bir gam mevcuttur. Yani 7.dereceyi bemol değil normal çalacaksın.
Bunun dışında Guitar Pro'da Arabian Scale:
W-W-H-H-W-W
şeklinde verilmiş. (W-whole step, H-half step) (W-tam aralık- H-yarım aralık.)
Yine Mohammedian Scale diye bir şey var, kullanıldığını duymadım, yani dinlediğim şeylerde hiç rast gelmedim. O da şöyle bir şey imiş, ilgili olabilir:
W-H-W-W-H-H
Benim şimdiye kadar dinlediğim bu arap parçalarının falan %90'ı en başta bahsettiğim gam üzerindedir. Muhtemelen sözü edilen de odur.
Yazılan gam hicaz gamıdır ve batıda bir karşılığı yoktur.Kavram karmaşası yaratmıyalım lütfen.Ayrıyetten gamda lab **** g# vardır.Mi hicaz gamını yazarsak
Yazılan gam hicaz gamıdır ve batıda bir karşılığı yoktur.Kavram karmaşası yaratmıyalım lütfen.Ayrıyetten gamda lab **** g# vardır.Mi hicaz gamını yazarsak
e f g# a b c d e olur.
Kimseyi yanlış yönlendirmeyin. Batıdaki karşılıkları; İspanyol Phrygian veya İspanyol Çingene gamıdır. Flamenko müzikte rastlanır. Bu gamı kullanarak bir şarkı yazdım... Ayrıca İbranice dualarda vardır. Öte yandan, Klezmer müziğinde de kullanılır. Bundan dolayı Yahudi Skalası olarak da adı geçer.
Armonik minörden türetilmiş bir skala. Cazda armonik minörün 5. modudur. Armonik minör mükemmel beşli diye de geçer...
Kimseyi yanlış yönlendirmeyin. Batıdaki karşılıkları; İspanyol Phrygian veya İspanyol Çingene gamıdır. Flamenko müzikte rastlanır. Bu gamı kullanarak bir şarkı yazdım... Ayrıca İbranice dualarda vardır. Öte yandan, Klezmer müziğinde de kullanılır. Bundan dolayı Yahudi Skalası olarak da adı geçer.
Armonik minörden türetilmiş bir skala. Cazda armonik minörün 5. modudur. Armonik minör mükemmel beşli diye de geçer...
Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.Yazılı bir kaynak varsa elinizde görmek isterim.Berklee armonisine bakarsanız bir tane phrygian vardır.O da türk müziğinde kürdi makanına denk geliyor.Dediğim gibi elinizde bahsettiğiniz gamı gösterebiliceğiniz güvenilir bir yazılı kaynak varsa görmek isterim.BÖyle bir beste yaptım demek basit kalıyor.
Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.Yazılı bir kaynak varsa elinizde görmek isterim.Berklee armonisine bakarsanız bir tane phrygian vardır.O da türk müziğinde kürdi makanına denk geliyor.Dediğim gibi elinizde bahsettiğiniz gamı gösterebiliceğiniz güvenilir bir yazılı kaynak varsa görmek isterim.BÖyle bir beste yaptım demek basit kalıyor.
Evime gel göstereyim? Yazılı kaynak ancak böyle gösterilir çünkü. Tabi şöyle bir ifadeniz var:
Bahsettiğiniz gamları bilmiyorum fakat içinde phyrgian geçtiğine göre hicaz la alakası olmadığını düşünüyorum.
Bilmiyorsunuz; ama düşünüyorsunuz? Bu söze ne denir ki?
O zaman size açıklayayım. Hicaz gamı ile Phrygian gamı arasında sadece ve sadece majör 3'lü farkı var. Onu farktan dolayı Phrygian dominant gamı türemiş. Dominant adını alması majör 3lü ve minör 7'liye sahip olmasındandır.
Söylediğiniz "Berklee" armonisi olayı majör gamdan türetilmiş Phrygian gamıdır. Bilmenizde fayda var, melodik minör ve armonik minörden de gamlar türetilir.
Yorum