Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Konservatuvar ile Müzik bölümü arasındaki farklar?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Konservatuvar ile Müzik bölümü arasındaki farklar?

arkadaşlar bu soru hakkında beni aydınlatabilirmisiniz?kafama çok takldı ve bilgi sahibi olmam gerekli.cevaplarınızı aydınlatıcı,detaylı ve yol gösterici şekilde vermenizi rica ediyorum.konservatuar ve müzik bölümünü karşılıklı kıyaslamalar yaparak da belirtebilirsiniz.hangisini okumak gerekir?hangisini okumak daha faydalıdır?mezun olunduğunda ikisi arasındaki farklar nelerdir?konservatuar ne öğretir ne yetiştirir?müzik bölümü ne öğretir ve ne yetiştirir?hangisi hem ülke şartlarında hem de dünya çapında daha iyi bir yere sahiptir?iş olanakları vs nelerdir?müzik eğitimi verilen başka bir bölüm ya da eğitim kurumu varmıdır bunlar dışında(üniversite olarak)?

son sorum:bir okulda konservatuar okurken(**** müzik bölümü)bir başka üniversitenin konservatuarına geçiş yapabiliyormuyuz?yapılıyorsa nasıl?şartları nelerdir?

Düzenleyen - canKUTTT on 19/07/2008 15:26:02

arkadaşlar hazır başlık açılmış bende sorayım bu Müzik Teknolojileri Mühendisliği nedir ülkemizde iş sahası nasıldır okuyna varmı veya üni. önerebilecek olan...

Yorum

müzik bölümünden kastın güzel sanatlar fakültesi mi müzik öğretmenliği mi eğer belirtirsen gsf öğrencisi olarak yardımcı olurum.

Yorum

selam yeni gördüm cevabı ne yazı ki..güzel sanatlar fakültesi olması lazım.gsf olarak ele almak daha aydınlatıcı olur. öğretecek değil öğrenip bizzat uygulayan bir birey olma amacım var.bir de bu müzik bölümünün fen edebiyat fakültesi altında varolabieceği gibi bir durum sizce(sence) ne kadar mümkün ve mantıklıdır?

Yorum

Çok bilgim yok ama konservatuvarın daha ayrıntılı şekilde bilgi verdiğini bir arkadaşımdan biliyorum. Müzik öğretmenliği bir öğretmenlik branşı olarak geçtiği için pedegoji (öğretmenlik dersleri) dersleri falan da alıyorsun fakat konservatuvarda sadece müzik üstüne eğiliyorsun diye söylemişti bana arkadaşım.

Yorum

Bu konuda açıklama yapabileceğimi düşünüyorum.Umarım yanlış bildiğim birşey yoktur, varsa şimdiden affola.

Evvela, Güzel Sanatlar Fakültesi, yani konservatuar, sana müzik teorisini öğretir. Yani sana enstrumanını kullandırabilmek, ve müzik bilgisi vermek ister. Nedir? Efendime söyleyeyim, armonisiydi, notasıydı, barok müziğiydi falan falan.

Müzik bölümü ise nerden duydun öyle bir bölüm bilmiyorum, ama gittiğin üniversiteye göre değişir. Ben mesela İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde okuyorum, bizim okulumuzun müzik bölümü (ki şu anda türkiyenin en iyi müzik bölümüdür) sana ses mühendisliği öğretir. Enstruman ile ilgin yoktur. Ha, eskiden mesela jazz tabanlı performans bölümü de varmış Bilgi Müziğin, ama artık yok. Şu anda tamamen ses prodüksiyonu üzerine yoğunlaşmış durumdalar. Tabii bunun yanında müzik tarihi falan gibi dersler de görebilirsin.

Böyle bir konuda bir araştırma yapmak için bence bölümlerin derslerine bakmalısın. Örneğin Bilgi üniversitesinin sayfasına girersen (www.bilgi.edu.tr) oradan müzik ders programını sene sene görebilirsin, ve bu çok büyük bir fikir verir sana. aynı şekilde diğer üniversitelerin de internet sitelerinden, bu konuda bilgi edinmeye çalışabilirsin. Ama ben açıkçası ders programını internete koyan pek bir üniversite görmedim

Eğer bu şekilde yeterli bilgiye ulaştığını düşünmüyorsan, sana e-mail atmanı öneririm. Mesela Bilgi Müzik bölüm başkanına mesaj atarak kafandaki soruları sorabilirsin, aynı şekilde diğer üniversite hocalarının da "mutlaka" e-posta adresleri vardır. Onlara bölüm hakkında soru sormanda bir sakınca olmayacaktır. Bence en sağlam yol da bu aslında.

Bu arada bilgi'deki müzik bölümü Fen-Edebiyat Fakültesindedir.

Umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir, iyi çalışmalar.

Düzenleyen - zewzeque on 17/10/2008 12:23:40

Yorum

teşekkürler arkadaşım bilgiler için.yanlışın olduğunu pek sanmıyorum.gereken zamanda hocalarla irtibata geçerim.şuan işletme bölümü yolları göründü bize ...kısmetse o bitince artık müziğe okulda eğitim almak adına dönerim.yoksa artık günümün deslerden ve işlerden kalan tüm zamanını gitarla-müzikle ve sevdiğim insanlarla geçiricem.

Düzenleyen - canKUTTT on 17/10/2008 13:21:46

Yorum

teşekkürler arkadaşım bilgiler için.yanlışın olduğunu pek sanmıyorum.gereken zamanda hocalarla irtibata geçerim.şuan işletme bölümü yolları göründü bize ...kısmetse o bitince artık müziğe okulda eğitim almak adına dönerim.yoksa artık günümün deslerden ve işlerden kalan tüm zamanını gitarla-müzikle ve sevdiğim insanlarla geçiricem.

Düzenleyen - canKUTTT on 17/10/2008 13:21:46
                Merhaba arkadaşım sana bu konuda bilgi verebilecegimi dusunuyorum cnku bu işin icindeyim yani muzik ogretmenligine hazirlaniyorum ve seninle bunları paylasma geregi duyuyorum..
                Öncelikle konservatuvar ve muzik ogretmenligi bölümü arasndaki farkı anlatayim..
                KOnservatuvar okursan gercekten müzk ogrtligi bolmdnden mezn oldugundan kat kat daha iyi bir muzisyen olursun..Üniversitesine gore degisir 4-5 yıl dır egitimi.
                Gelelim muzik ogretmenlgine ben buna hazirlaniyorum zaten .Muzik ogrt okudugunda 4 yıl okuyorsun piyano,solfej(nota okuma) dikte (yani muziksel işitme ve yazma ) piyano vb dersleri goruyorsun.Bnun dsnda okudugun bolum ogretmenlik oldugu için formasyon yani ogrtlik dersleri de alıyorsun..Mezun oLdugunda kpss ye girp atanıyorsun..Atanamadin diyelim..En azından bir muzik evi acabilirsn kendi adina..

Hangisini okumak daha faydalidir demissin Sen kendini enstruman ve muzikte mükemmel bi sekilde egitmek istiyorsan ve iş bununla bitiyor ise bence konservatuvar okumaLısın..Ama iş bnunla bitmiyor ben ogrtmenlik okuyacagm diyorsan egitimi yine cok iyidir ama konservatuvar mezunu bir insandan daha kaliteli bir muzisyen olman daha güc kanimca.

Ve son olarak son sorun a cevap vereyim

son sorum:bir okulda konservatuar okurken(**** müzik bölümü)bir başka üniversitenin konservatuarına geçiş yapabiliyormuyuz?yapılıyorsa nasıl?şartları nelerdir?

demişsin..
                Okulda konservatuvar okur iken baska bir üniversitenin konservatuvarna gecis yapabilmen için tekrar ozel yetenek sınavlarına girmen gerekiyor.Yani muzik ogrt için ya da konservatuvar bolumu icin girdigin sinava yeniden girmen gerekiyor.

saygilar...

Yorum

ikisinide bitirsen müzisyen olmak için gerekli bilgiyi alamazsın..memuriyet hakkı kazanırsın yalnızca.bilgi üniversitesi müzik bölümü gayet iyiydi..şimdi nasıl bilemiyorum.galiba burs olayını kaldırmışlar.ama yinede müzik öğrenmek için türkiyede okunucak tek okul sanırım bilgi.ama tabi sonuçta sana kalmış olay..kararı sen ver.kafa karıştırmayalım burda

Yorum

arkadasim kafa karistirmak değil ama bu muzik snavlarna her girdigin okulda ayri para oduyorsun Ki cok kaliteli üniversitelerde okumak için ise cok cok cok yetenekli olman gerekiyor..

Yorum

heroqirlrain ;

öğretmenlik hayatında umarım öğrencilerine bu forumda kullandığın türkçe ile eğitim vermezsin.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X