Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arıza ne demek?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza ne demek?

arkadaşlar arıza nedir bir türlü anlayamadım bi açıklama yapsanız

En basit tabiriyle müzikte diyez ve bemol'e arıza denir.

Bunu sana nasıl anlattılarda anlayamadın asıl ben bunu anlamadım.

Yorum

aslında bana anlatan olmadı gamlarla ilgili açıklamalarda sürekli arıza terimi geçiyordu onu anlamaya çalışmıştım teşekkürler

Yorum

her dizi veya gam kendi türüne göre nota aralıklarıyla belirlenen formüllerle kurulur,işte herhangi bir diziyi bu formüle uydurmak için bazı notalar diyez veya bemol aldığı zman gam arıza almış diye geçer.

Yorum

baska bir ifadeyle arızalı ses demek tam nota olmayan yani notanin yarım ince veya yarım kalın tonu demektir. öyle değil mi?

Yorum

Arkadaşlar daha geniş biçimde de anlatmışlar.. Rica ederiz..

Yorum

bemol veya diyez almış notaya da arızalı nota deniliyiordu dimi bu arada?

Yorum

zaten sadece onlara arızalı deniyor. Üstte söylenen, senin söylediğinle aynı

Yorum

Örneğin majör gam fomülü aşağıdaki gibi olup

--1--1--1/2--1--1--1--1/2--

Do majörü bu formüle göre yazarsak

Do--1--Re--1--Mi--1/2--Fa--1--Sol--1--La--1--Si--1/2--Do

şeklinde olur ve Do majörün Arıza almadığını görürüz.

eğer Fa majörü aynı formüle göre yazarsak

Fa--1--Sol--1--La--1/2--La#--1--Do--1--Re--1--Mi--1/2--Fa

Fa majör gamı La notasında diyez şeklinde ya da Si notasında Bemol şeklinde arıza almış demektir.

Re--1--Mi--1--Fa#--1/2--Sol--1--La--1--Si--1--Do#--1/2--Re

Re majör gamı ise Fa ve Do notasında Arıza almış olur.

Bu daha açıklayıcı olmuştur umarım.

Düzenleyen - Darkblood on 29/08/2007 16:26:30

Yorum

abi ne kastınız ya musical acıklamıs işte ayrıca bu terimin foruma yazılmaması gerekiyor bence googledan bulamadın mı baba?

Yorum

birde şunu ekleyebiliriz. majör kuralı Bir büyük üçlü bir küçük üçlüden oluşur.Minör kuralı ise bunun tersidir.Gerek akor kurulumunda ve gerekse gamların ayırt edilmesinin altında bu kurala dayanmakadır.meselaG majör gamda f notasının diyez alması bu anlama geldiğini düşünmekteyim

Yorum

eğer Fa majörü aynı formüle göre yazarsak

Fa--1--Sol--1--La--1/2--La#--1--Do--1--Re--1--Mi--1/2--Fa

Fa majör gamı La notasında diyez şeklinde ya da Si notasında Bemol şeklinde arıza almış demektir.
                        Hatalı...

Fa majörde zaten la naturel sesi olduğu için, la sesi üzerinden tanımlanan başka bir nota olması hatadır. Yani ses değeri olarak la diyez ve si bemol aynı (enharmonik) olmalarına rağmen kullanılışta yukarıdaki gam için, la diyez değil si bemol seçilir.

Yorum

Sonuçta ikiside nota bakımından aynı kapıya çıkar gerçi ama ben bunu bilmiyodum teşekkür

Yorum

--------------- http://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=21485 ---------------
                            • Do, Re, Mi, Fa, Sol, La ve Si seslerine Doğal Sesler, bu doğal seslerden diyez ya da bemol kullanılarak elde edilen seslere de Arıza diyoruz
                            __________________________________________________ ________

Bırakın Google ı, mygitar'da aranırsa rahatlıkla bulunabilecek konular açılması gerçekten üzücü.

Bilenler bilmeyenlere yardımcı olacaklardır elbette, heveslerini kırmadan şefkatle. Buranın temel amaçlarından biri bu. Ama, öğrenmek isteyelner de tembellik etmeyecekler, üşenmeden arayacak, gerçekten bulamazlarsa soracakalrdır.

Aksi halde çok basit detaylarda boğuluyoruz, gerçekten konuşması tartışılması ve aktarılması gereken konulara giremiyoruz.

Selamlar, Sevgiler, Herkese Kolay Gelsin

Düzenleyen - Prohibit on 15/01/2008 21:36:32
                            Son güncelleyen Prohibit; 25-02-2009, 14:28.

Yorum

2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım işte do gam dizisi

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X