Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Keman cilası hakkında bilmedikleriniz

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Günün cevabı:

Bilmiyorum.

Açıkcası kırmıız tonları yakalamak oldukça kolay olsada, uygun portakal ve kahverengi tonları yakalamak çok zor, hele ki simiyah bir cila hazırlamanın mümkün olduğunu sanmıyorum. Ne kadar abanoz, wengi gibi ağaçları kullansakta verdikleri renkler çok az oluyor. Belki çok koyu kahve pigment kullanılarak olabilir, ama siyaha yakın olmaz genede.

Yorum

Günün tecrübesi....
      Önceden kalma bi vernik vardı... Siyah kumaş boyası aldım karıştırdım simsiyah oldu. Üç kat uyguladım hoş göründü. Acaba verniğe bi zararı var mıdır ki bu boyanın?

Düzenleyen - luthier0 on 02/06/2007 22:44:13

Yorum

Vallaha içindeki eklentilere bağlı, şahsen ben öyle birşey yapmazdım, onu geçtim neden öyle koyu birşey istiyorsunki, hadi kehribar olmayacaksa, hafif kahverengi olur ama siyah neden?

Yorum

Siyah sipariş edilmişti. O yüzden... Belki soxhletten geçiririm. Daha net bi çözüm olur gibi geliyor. Katran kullan filan dedi bazıları da nasıl olur bilmiyorum. En kolay kumaş boyası geldi. Zaten elektro olacak.

Yorum

Öyle desene komşu, ben senin yerinde olsam öyle ibiş kemana hiç heman cilası falan uğraşmam, ver siyah ağaç boyasını, üstüne vernik ya da polyester at. Elektro olacak keman için bu emeğe yazık.

Yorum

Normalde ben de öyle düşünüyordum da.... bir çocuk istiyor bu kemanı. Elektro olmasını çok kalıcı görmüyorum. Ailesiyle görüştüm siyahlığı konusunda çocuklarının istekleini dikkate alıyorlar. Benim için önemli bir müşteri olacak olursa. İyi bir referans ve yeni müşteriler anlamına geliyor. O yüzden sesini mahvetmeyecek doğallıkta olsun istiyorum. Bir de istek bitmiyor... Üzerinde alev efekti de olacakmış. Odun kömürü de kullanılırmış. Ağacı da yutmayacak birşeyler denemem lazım... Daha önce de dedim ya bu vernik kısmına hasta oluyorum bu işin. Bir de can direği dikme kısmına.... Sabahtan beri üç tane harcadım... daha da düzgün oturanını yapamadım. Zafer hocayla birlikte yapmak da mümkün... yardım ederim demişti. Ama işi kendi kendine sıkışmadan öğrenemiyorsun. Tecrübe olacak işte...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X