Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Floyd rose yayları kaç tanedir?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Floyd rose yayları kaç tanedir?

slm arkadaşlar bugün ilk defa gitarımın arkasındaki kapağı açtım ve
    floyd rose yaylarının 3 tane olduğunu gördüm ama orda 5 tane yay yuvası var bu normal midir. yani 3 tane mi olması gerek yoksa 5 tane mi ilk defa floyd rose gördüğüm için bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim gitarı bi ara ödünç vermiştim birine acaba 2 tanesini tokatladılar mı?

Tel kalınlığına göre, (biliyorsun mantık yayların gerilimiyle tellerin aynı olması ve FR'un dengede durması) 2, 3, 4 veya 5 olabilir. 9-10-11'lik teller için genelde 3 olur zaten.

Yorum

hıııııııııııı saol arkadaşım teller 0,9 luk yani 3 olması normal anladım teşekkürler

Yorum

Bende niye 2 Tanedir???

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Yorum

malzameden çalmışlardır yok yok, kapaktan dolayı orta kısım gözükmüyor. muhtemelen bir tane de ortada vardır. ayrıca 2 de olur, bende floyd roselu bir gitar vardı, 2 yaylıydı.

Yorum

1 yay -2 yay 3 yay fark etmez arkadaşlar Önemli olan yayın işini görmesi, ama illa 5 yayım olsun komplekse giriyorum diyorsanız gidip herhangi bir yerden 1-2 milyona falan yay alabilirsiniz. Sonra onları takabilir misiniz, floyd rose'u ayarlayabilir misiniz bilmiyorum ama

Yorum

önemli olan floyd rose un hassasiyetidir! yayların sayısı bunu etkilediği gibi yayların esneklik katsayılarıda önemlidir!
              fazla yay kullanımı ya da esneklik kat sayısı fazla olan yaylar tercih edildiğinde haliyle vibrato sistemi(floyd rose) hassasiyeti AZ şekilde çalışır, daha doğrusu vibrasyonu alabilmek için biraz daha fazla güç kullanmak gerekir.
              yay sayısının az olması veya yayların kolpa olması demek max. hassasiyettir! kolu elinize aldığınızda mekanizmada gerilme az oldugundan ileri geri kayma çok daha fazla olur! dolayısıyla çok fazla vibrasyon alırsın!

olay aslında kişisel tercihten başka birşey değil! yayların fazla veya az olmasının dezavantajları çok fazladır!! en önemlileri

yaylar azsa veya esneklik katsayıları düşükse
              - vibrasyon sırasında gerilme veya boşalma çok fazla oldugundan diğer tellerin sesi çok düşer!
              - teller vibrato olayına girdiğinde aşırı gerildiği için suratında patlama ihtimali bayağı bi artar. (sahnede başına geldiğini düşün)
              - yayların kolpa olması tellerin kendi gerginliği sebebiyle vibrato sistemini boşaltır! tam verimlilik alamazsın!
              - akort yaparken deli olursun. bi teli ayarldığında diğer teller bozulur(tunerda farkedebilirsin)

yaylar çoksa veya esneklikleri fazlaysa:
              - evvela floyd rose un ganimetlerinden faydalanamazsın!
              - vibrato kolunu kullanımına gerek bırakmayan; sağ elin kenarıyla çok çok hızlı bir şekilde yapılan vibrasyonu yapamazsın!
              - floyd rose un üzerine bindiği 2 adet destek vidasının ÇOK ÇABUK bir şekilde aşınmasını sağlar ve tr'de yapabilecek bir usta bulana kadar zaman kaybedersin!
              - akort yaparken deli olursun. bi teli ayarldığında diğer teller bozulur(tunerda farkedebilirsin)
              ve daha aklıma gelmeyen bi sürü şey...

neyi nasıl istediğine karar verene kadar iki ucu pislik birşey gibi görünür. Doğru ayarı tutturana ya da işin mantığını anlayana kadar aldırdığına pişman bile edebilir.ama olayı kavradıktan sonra bütün zahmetlerine değdiğini anlarsın..
              ÖNEMLİ OLAN FLOYD ROSE UN NİMETLERİNDEN NASIL FAYDALANMAK İSTEDİĞİN

Düzenleyen - JUSTice4all on 25/03/2006 04:46:44

Yorum

Hızlı bir cevap vermek gerekirse;

Genelde 2-3 tanedir. Ben 0,9 tel seti ile gitarımın yanında gelen 2 yayı kullanıyorum çünkü gitarın üzerinde bulunan metal fazlalığının gitarın ağacının tınısını yok ettiğine inanıyorum.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X