Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fender Gitarlar Sap Ayarı

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Fender Gitarlar Sap Ayarı

İyi günler hepinize. Gitarımla ilgili bir sorunum var,onu için sizden yarım almak istedim arkadaşlar. Fender classic player 60's gitarım var ve 12. perdeden sonra telleri normal yüksekliğe getirdiğim zaman bendelerde ve normal basımlarda cızlama yapıyor. Sapı incelediğimde orta kısmının nispeten daha çukur olduğunu gördüm. Orta kısımda(7.perde civarı) teller yükseliyor ve 21.perdeye doğru alçalmaya başlıyor ama çok az bir fark var tabi. Bunu ben gözlerim bozuk diye yanlış mı görüyorum diye düşünmedim değil ama gitarın başka bir problemi olmadığı için direk aklıma sap ayarı geldi. Ancak şöyle bir problem var truss rod girişi gövdeye taraf yani sapta değil. Sapı sökmem gerekiyor anlayacağınız. Luthiere götür diyeceksiniz biliyorum ama evim Beylikdüzü'nde ve Taksime gitmek zor geliyor açıkçası. Sapı evde kendi imkanlarımla söküp bir yarım tur civarı sağa döndürsem tekrar taksam acaba bir problem olur mu? İlk Fender gitarım olduğu için çok endişeleniyorum bir şey olacak diye. Kaç aydır böyle bu durum, neredeyse gitar çalmaktan soğutuyor. 12. perdede tel yüksekliği 2.5-3 mm gibi ölçtüm ama yanlışta olabilir.Asıl sorunum zaten 12. perdeden sonra tel bızlaması ve bendlerde hiç ses alamam. Dikkatli davranırsam bir şey olmaz diye düşünüyorum ne dersiniz?
    Edit: Ayrıca ilk ve son perdeye bastığımda, normalde 7. perde civarında telin perdeye neredeyse değiyor gibi olması gerek diye biliyorum. Ama benimkinde **** gözle görülür mesafe var.
    Son güncelleyen emirhan986; 01-09-2013, 16:25.

Sapı sökmene gerek yok, sap ayarını pickguard'ın altından yapabilirsin.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
    Initializing Tabs & loading Content...
    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
    X