ben sadece çizik yerleri aynı tondaki bir ojeyle boyadım ojeyle dolgu yaptım şimdi gayet güzel istiyene anlatabilirim nasıl yapıldığını(birkaç aşaması var)
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Gitar üstündeki şu çizikler....
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Gitarına tutkun olanlar beni daha iyi anlar. Şimdiye kadar hiçbirşeye özen vermediğim kadar özen verdiğim dostum masadan aşağı düştü son anda gördüğüm için ayağımla tutabildim biraz. Fotoraflarını çekmedim daha. Boyası yapıştırıcı çıkı iki yerinde. Ezildi . Tahtasında hasar yok gibi, tahtasına kadar gözüküyo. Gitarım yeni daha 3-4 ay oldu. May siyah boyası var. (Schecter Damien 7 ) Belli olmayacak şekilde düzeltmenin yolu var mı ? Türkiyede neresi yapar bu işi ?
Yorum
-
Ya bence relic gibi olmuş hoş biraz daha eskit daha güzel olurvetkopat isimli üyeden alıntı Mesajı göstermrblar yardımınıza ihtiyacım var cort x2 gitarım askının yerinden çıkmasıyla şu hale geldi ve kötü duruyo ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz?
Yorum
-
Ben daha genel bir soru sormak istiyorum. Malum ikinci el gitarların hemen hemen hepsinde bu tarz çizik ve ufak tefek çatlaklar olmakta. Özellikle gitar evde boş durmuyorsa devamlı kullanılıyorsa bu tarz sonuçların olması normal gibi geliyor bana. Benim merak ettiğim nokta bu vuruklar, çizikler, çatlaklar hangi boyutta olduğu zaman gitar için tehlikeli olmaya başlıyor. Forumda ki Lutiher arkadaşlar bu konuda biraz detaylı bilgi verirlerse sevinirim.
Yorum
-
Luthier değilim ama 24 yıldır gitaristim, kendi gitarlarımın tüm bakımını ve parça, manyetik, elektrik aksam vb. işlerini kendim yapıyorum.
Selcuk_ozen, gitarlarda ağaçta derin çizik veya çatlak yoksa, boyadaki çizik vuruk ve soyulmalar önemsizdir. Ciddi vuruk gözlemleniyorsa o bölgedeki aksam kontrol edilmeli. Belli bir bölge yeniden boyanmış gibi görünüyorsa ondan korkmalı :P Alınıp çalınmalı ve gitara elle dokunarak pürüzsüz olması gereken bölgede yükseltiler olup olmadığına bakmalı, sonradan düzeltme, kapatma olup olmadığı gözlemlenmeli.
Yorum
-
benim bi çözümüm var ama başta saçma gelebilir çözüm vazelin
önceden lcd tv de denedim ve etkisini gördüm ondan sonra çeşitli plastik ve ahşap yüzeylerdede denedim sadece bir beze vazelin sürüp çizik olan yere sürmek ve iyice sürdükten sonra başka bir bezle temizlemek ama açıkçası gitarım çizik olmadığı için hiç gitarda denemedim
Yorum
-
merhaba dostum
gitar üstündeki cizikler kapatılabilir çoğu gitar üzerindeki cilalar el yapımların bir kısmı hariç polyester vernik şeklinde cilalar ile cilalanmaktalar bu cizikler kapatılabilir ancak sen veya amatör bir kısı yapamaz bu uzun ve zorlu bir cialama tekniğidir.
Luthier hüseyin fırat
Yorum
-
merhabaAtal222 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBeyler bana da yardımcı olur musunuz gitarı geçende birisine satmıştım fakat ptt kargo nasıl yaptıysa işini üzerinde çatlak olmuş gitarın kesin değil karşılayacağı
[ATTACH=CONFIG]22900[/ATTACH]
Maliyeti ne kadar tutar tamir edilmeye kalksa yardımcı olur musunuz?
resim de gördüğüm kadarıyla sanki ağaç değilde üzerindeki boya ve onun üzerindeki polyester vernik çatlamış gibi gördüm. bu işi araç tamiratı gibi düşün sıkıntılı yüzey temizlenecek altta kırık varsa yapıştırlacak sonra kazınan boya kısmı üzerine boya onun üzerinede cila işlemi uygulanacak 70 -80 liralık bi iş resimde gördüğüm kadarıyla yorum yazdım
luthier hüseyin fırat
Yorum
-
bu iş görsellikle alakalı kişiye görede değişir bazısının gözüne hoş görünmez yaptırmak ister bazısı da önemsemez.selcuk_ozen isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBen daha genel bir soru sormak istiyorum. Malum ikinci el gitarların hemen hemen hepsinde bu tarz çizik ve ufak tefek çatlaklar olmakta. Özellikle gitar evde boş durmuyorsa devamlı kullanılıyorsa bu tarz sonuçların olması normal gibi geliyor bana. Benim merak ettiğim nokta bu vuruklar, çizikler, çatlaklar hangi boyutta olduğu zaman gitar için tehlikeli olmaya başlıyor. Forumda ki Lutiher arkadaşlar bu konuda biraz detaylı bilgi verirlerse sevinirim.
çizik vuruk gibi yüzeysel problemler gitarın üzerindeki cila ile alakalı şeylerdir tamiratı çok zor değildir. sıkıntı bu vuruklar ve çizikler derinleşir veya derinlerse sıkıntı yaratır . kırıklar mutlaka yaptırılmalıdır. kırık yüzey ağaç olduğu için kırılan yerde zemin cila korumasını kaybeder ve buradan ağaç nem almaya başlar ve sonrası başımıza büyük işler açar.
ben de 27 yıldır gitar çalmaktayım daha bu gitar çalma işine yeni başladığım ilk göz ağrım duruyor yamaha marka bir klasik üzerinde derin olmayan çizik ve hafif vuruk darbeleri var ama beni çok rahatsız etmediği için tamir etmiyorum.
tekarar belirtiyim kişi gözüne göre değişir.
luthier Hüseyin fırat
Yorum
-
Arkadaşlar bende gitarı yeni aldım derslere başladım pena vuruşlarından olması gerek en alt şnce mi telinin alt taraflarında kılcal çizikler var onlara ne yapa biliriz mese la arkadaş demiş oje olabilirmi yoksa kalsın mı muhtemelen pena vuruşlarından
genelde flamenko gitarla taktığımız golpe dediğim seffaf bir malzeme var işmini golpe vuruşundan alıyor tırnakla gövdeye vuruş olduğundan zeminin hasar görmmesi için bu malzeme uygulanıyor.ve bu kısma yapıştırılıyor ve alt vuruş veya üst vuruşlarda vuruş hizasında kapak zeminine hasar gelmesini engelliyor.
bahsettiğin kılcal çizikler zamanla derinleşir dikkat etmen lazım ve gitarına böyle birşey taktırmalısın sese etkisi yoktur
Luthier Hüseyin fıratSon güncelleyen gasmky luthier; 14-08-2012, 23:26.
Yorum
-
yapılamaz diye bir şey yok ama görmek gerekli darbe derin değil veya boyalı bir gitarsa bu kolay kapatılabilir. yok derinse yapıcak işlemler ağırdır ama risklidir.creep67 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterbaba yadigari bi tane akustik gitar var
Eko diye italyan mali yapilis tarihi 1 agustos 1963 yaziyo manevi degeri var bi turlu adam edemedim,ince mi telinin 3 parmak asagisindan darbe almis ve icine gocmus seste cok baris bi bozukluk yok ama goruntu gercekten cok kotu bi seyler yapabilirmiyis ?
Düzenleyen - creep67 on 09/07/2005 17:28:17
ya delikten bir aparat ve el yardımı ile altan baskı ila yukarı hafif itirilip sonrasında kırıl zemin altına tekrar çökmeyi engelliyecek bir parça sayesinde tamirat gerçekleşir tabi el girmiyor ise kapağı sökmek gerekli sonra düzeltilip tekrar yapıştır tabi kesin çözüm değildir bu zemin metal değildir ve ve çok esnekliği yoktur dikkat edilmesi gerekli ve zor bir işlem gibi gözeükmekte maneyi değerinide göze alınırsa ma yinede bir yapımcıya göster
kolay gelsin
Luthier Hüseyin Fırat
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum