Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tremolo Kolu Dik Durmanayanlar İçin Pratik Bir Çözüm

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

• Eğitim Tremolo Kolu Dik Durmanayanlar İçin Pratik Bir Çözüm

Merhaba arkadaşlar,

Çeşitli sebeplerden dolayı bazen tremolo kolu resimdeki gibi sabit durmayabiliyor ve çalarken zorluk yaratabiliyor. Bu sıkıntı bende de vardı ve Lick Library DVD'lerinden birini izlerken bunun çözümünü gördüm ve sizinle paylaşmak istedim.

Yapacağınız işlem çok basit ve çok kısa sürecek tek ihtiyacanız musluk contaları takılmadan önce su sızdırmasını önlemek için kullanılan beyaz bant. (Teflon Bantı)

Bantı tremolo barın dişli kısmına (bantın ince dişliler için olanından bulursanız daha rahat edersiniz) dikkatlice sarıyoruz ve kolu yerine takıyoruz. Çok fazla bant sarmamaya dikkat edin ve bantı sardıktan sonra takmadan elinizde bir kaç tur döndürüp bantın dişlilere yapışmasını sağlarsanız bant içerde kalmaz.

Umarım işinize yarar.
    Son güncelleyen Beautiful_Death; 03-11-2010, 10:05. Sebep: imla

Teflon banti olarak da geciyor adi bunun. Güzel bir fikir gibi. Ben de zamaninda okuyup daha sonralari tereddüt edip uygulamamistim.

Yorum

Epey işe yarıyor ve bant yapışkan olmadığı için çıkarmak istersen veya yuvada kalırsa rahatça çıkarabiliyorsun.

Yorum

peki tremolo kolumuz yivsizse ??? örneğin: grg170dx

Yorum

bunu başka bir yoldan çözemez miyiz?

Yorum

Kulağa hoş geliyor ama normal bantla aynı sonucu vermez heralde. Pek bilgim yok teflon bandı nasıldır ama anladığım kadarıyla yapısı normal banttan farklı. Çünkü normal bandı bu şekilde kullanırsak dişler arasında parçalanır ve yuvanın da içini yapış yapış yapar gibime geliyor.

Yorum

Ben şöyle bir yöntem uyguladım:

Bir tremolosu artık üretilmeyen ve kolu çok farklı bir çapta olduğu için yenisini bulamadığım, kolunu kaybettiğim tremolom var (eski Ibanez modellerinden). Standart bir kol satn aldım (geçmeli, vida adımsız ve tremolo oyuğundan çok az ince) ve takınca boşluk kaldığı için tremolo rahatlıkla yerinden çıkıyor:

Tremolonun kolunun gireceği oyuğa sıcak silikonu oyuğun yarısını dolduracak kadar koydum (silikon tabancası vardır ve sigara kalınlığında yarı mat tüp gibi silikonları satılır) soğumadan kolu içine taktım ve soğuyana kadar bekledim. Biraz dışarı akan ve soğuyan silikonu bir bıçakla rahatlıkla kestim. Hiç aralıksız boşluksuz olarak kol oraya yrleşti ve rahatlıkla takıp çıkarabiliyorum. Estetik bozukluğu yok çünkü görünen birşey yok...

Yorum

ozerb96 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                peki tremolo kolumuz yivsizse ??? örneğin: grg170dx

grg170'lerde tremolo yuvasının hemen yanında(tremolo kolu tel gevşetme modundayken görülebiliyor) küçük bir alyan ayar vidası mevcut...

Yorum

Flasterlede yapılmıyormuydu bu işlem ?

Yorum

örneğin edge III tremolo ların yan tarafında bir ayar alyanı daha bulunuyor, onu deneyin bence. köprüyü kaldırınca görülüyor. kutupsal olarak ince ayar vidaları tarafında, yani askı pini tarafında

Yorum

Vallahi oldu. Mutlu oldum şu an. Habire Tone potuna dayanıyordu. Bi daha ara ki bulasın. Teşekkürler.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X