Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tramelo kolu yuvasına tam oturmuyor.

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Tramelo kolu yuvasına tam oturmuyor.

Arkadaşlar Ibanez grg 170 gitarım var.Uzun bi süredir kullanıyorum.Fakat yeni denilcek bi düzeyde olduğum için tramelo kolunu pek kullanmıyodum.Hatta hiç kullanmadım diyebilrm.Tramelo kolunu yuvasına takınca tam oturmuyor.Sanki yuvasının deliği biraz geniş geliyo gibi.Gitarı falan az aşağıya dogru eğince direk düşüyor.Gitarı ilk aldığımda o şekilmiydi hiç dikkat etmemiştim.
    Grg 170 kullanan diğer arkadaşlardada bu sorun varmı yoksa sadece benim tramelodamı sorun var.Ayrıca eğer sadece benim gitarda sorun var ise yeni bir kol almam yeterli olurmu??.Yardımcı olursanız sevinirim.

Kolu tak ve gerdir kolun girdiği deliğin altında ufacık bir delik olacak köprünün altında gitarın yanında verilen en küçük alyanla sık biraz düzelir yerini bulamazsan haber ver çekebilirim fotoğraf.

Yorum

Yok hocam sıkma ile olacak birşey değil.Anlatamadım sanırm.Tramelo kolunun köprüye girdiği kısmın kalınlığı, tramelo kolunun yuvasından biraz daha ince yani emanet gibi oluyor.Nasıl büyük bir ayakkabı giyersin yürürken ayağınızda oynar o şekil.Bilmem şmdi anlatabildimmi derdimi

Yorum

kolun ucundaki vidayı biraz sık

Yorum

bence hiç uğraşma bu tür gitarların tremolosu süs olsun diye yapılıyor değdim mi akoru bozar o tremolo kullanılcak gitar değil yani grg 170dx.

Yorum

littledevil_35 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Kolu tak ve gerdir kolun girdiği deliğin altında ufacık bir delik olacak köprünün altında gitarın yanında verilen en küçük alyanla sık biraz düzelir yerini bulamazsan haber ver çekebilirim fotoğraf.
            Hangi vidadan bahsettiğinizi anlayamadım :S

Yorum

Tremolo kolunu öne doğru bastır orada bi alyan vidası çıkacak.Onu sık bi sorun kalmaz.
              yigit2490 söylediğine hiç katılmıyorum ben sürekli kullanıyorum grg nin tremolosunu ve akordu bozmuyor.

Yorum

Teşekkürler arkadaşlar.Sorunu halettim

Yorum

yigit2490 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  bence hiç uğraşma bu tür gitarların tremolosu süs olsun diye yapılıyor değdim mi akoru bozar o tremolo kullanılcak gitar değil yani grg 170dx.
                  Daha önce hiç GRG170DX i uzunca bir süre kullandın mı? Tremelo kolunu hiç kullandın mı? Kullanılacak bir gitar olmadığını nereden biliyorsun? Bir iki kere stüdyoda,arkadaşından alıp çalarak bir gitarı neden karalıyorsun? He dersen ben bu gitarı aldım kendim kullandım genede beğenmedim bir şey diyemem senin görüşündür saygı duyarım ama 100 Ibanez GRG170DX kullanıcısı getir en az 70 i gitarını beğenir,sever ve KULLANIR. Saygılar...

Yorum

ben karalamıyorum dediklerine dikkat et kafadan atma bazı şeyleri benim gitarımda yamaha bende kullanınca bozulmuyor fakat gitar hocalarımız sen anlamazsın ama sap ayarını falan bozar akoru bozar dedi. Zaten bu gitarların tremolo sistemi tremolo değil sadece sesi oynatıyor ses oynatıyor masterın solosundaki tremolo kolunun işlevini üstlenemez.

Yorum

bu soruyu soranında,cevap vereninde ta gözlerinden öpüyorum :W
                      2 yıldır kullanıyorum ve son birkaç aydır tremoloya işim düşüyor ama hep sıkıntı duydum neden bu hep aşağıda kalıyor ,arkadaşın deyimiyle "emanet gibi" diye
                      şimdi hallettim valla Allah razı olsun gençler :W
                      ben karalamıyorum dediklerine dikkat et kafadan atma bazı şeyleri benim gitarımda yamaha bende kullanınca bozulmuyor fakat gitar hocalarımız sen anlamazsın ama sap ayarını falan bozar akoru bozar dedi. Zaten bu gitarların tremolo sistemi tremolo değil sadece sesi oynatıyor ses oynatıyor masterın solosundaki tremolo kolunun işlevini üstlenemez.
                      master of puppets son solodaki uçuk sesi zaten kirk abimizin direk gitardan aldığını düşünmüyorum öyle olsa aynı sesi konserde floyd rose'lu gitarı ile de alırdı
                      ama kendimi tatmin etmek açısından G teli 5. perdeden aldığım doğal harmoniği tremölö kolumla özdeşleştirdiğim zaman gayette alabiliyorum o çılgın sesi :W (azcık kalın kalsa da,mix programları le gayet de düzelebilir :W)
                      tekrar teşekkürler.
                      Son güncelleyen yahsin; 15-06-2009, 15:39.

Yorum

Arkadaşım bozulma ile ne alakası var.Sap ayarı ve akor bütün gitarlarda kaçar.Tabi floyd rose olanlarda daha az kaçar o ayrı.Benim sorudugum kolun tam oturmamasıydı onuda arkadaşlar saĞolsun hallettik.Gitarı kullanmadım başlakarının dedikleriyle yorumlar yapmayalım lütfen.

Yorum

yeter sözlerimi geri aldım tremolonuz sizin olsun

Yorum

GRG170DX liyiz ve gitarımızı seviyoruz ötesi yoktur. He daha iyi bir gitar istemez miyiz? Tabiki isteriz mali durumlar nedeniyle gitarımızı sevmek zorundayız belkide ama önemli olan gitar değil çalandır yoksa ister Yamaha olsun ister Gibson önemli olan çalmaktır akort kaçırması falan problem değil Dumanın 3,5 milyarlık gitarı bile akort kaçırıyor sahnede müsade istiyorlar akort yapmak için

Yorum

littledevil_35 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                              GRG170DX liyiz ve gitarımızı seviyoruz ötesi yoktur. He daha iyi bir gitar istemez miyiz? Tabiki isteriz mali durumlar nedeniyle gitarımızı sevmek zorundayız belkide ama önemli olan gitar değil çalandır yoksa ister Yamaha olsun ister Gibson önemli olan çalmaktır akort kaçırması falan problem değil Dumanın 3,5 milyarlık gitarı bile akort kaçırıyor sahnede müsade istiyorlar akort yapmak için
                              Nokta..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X