Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ses mühendisliği

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

ses mühendisliği

arkadaşlar, bu sene bilenleriniz vardır ÖSS'ye girengillerdenim. ses mühendisliği yazmayı düşündüğüm bölümler arasında. şu anda odamın dağınıklığı nedeniyle ne yazık ki bölümün hangi okullarda olduğuyla iligili bilgi edinemiyordum. internetten öğrendiğim kadarıyla Bilgi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde eğitim varmış, ama taban puanları ve varsa diğer okulları bilmiyorum. ÖSS dışında geçmem gereken başka sınav falan var mı?

Bu konuda bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim...

ÖSYM nin sitesinde bu yılın taban puanları bi PDF dosyası olarak yayınlanmıştı. Bi araştır istersen.

Tam bilgili olmamakla beraber, başka bir sınava ihtiyac duyacağını sanmam. Ama aklıma takıldı, neden ses mühendisligi?

Yorum

ya ben İTÜ de ses mühendisliği gibi birşey olduğunu zannediyorum (ne dedim ben?

Yorum

itü'de müzik ileri arastirmalar merkezi diye bi yer var maçka'da saniyorum. ama onda bildigim kadariyla öss istemiyorlar da kendi sinavlarini yapiyorlar saniyorum genede bir arastir. çok iyi ingilizce falan istiyorlar ama türkiyede alabilecegin en iyi egitimi aliyorsun. hatta avrupada da iyilerden biri yüksek lisans düzeyinde diye biliyorum. biraz karisik bi is bir de parali galiba..

Müzik İleri Araştırmalar Merkezi

Yorum

*** ben de seneye ses mühendisliği yazmak istiom ama hiç bi yerde bulamıom taban puan ya da okl fln...

Yorum

ben de geçen sene araştırmıştım internetten falan ama birşey bulamadım...öss formunda da öyle birşey yazmıyoduama bildiğim kadarıyla Demirhan Baylan yıldız teknik'te ses mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi.ama öss ile aldığını sanmıyorum...ama demirhan baylan ile iletişim kurabilirsin...cevapsız mail bırakmıyo zaten...e-mail adresini bilmiyorum ama google'dan arayabilirsin!tabii alen konakoğlu da ses mühendisi istersen ona da sorabilirsin...

Yorum

hala bi şey bulamadım...yardııımmm...pls ??? sınaw yaklaşıo bi karar wermem lzm...

Yorum

Biraz eski bir konu ancak canladırmakta fayda var...

Benimde yakından ilgilendiğim bir dal ses mühendisliği, fizik mühenidsliğini bırakıp geçiş yapmayı veya fiziği bitirip masterı ses mühendisliği üzerine yapabilirim bilemiyorum...

Benim takip ettiğim kadarıyla Türkiye'de eğitimini veren iki yer var,(bölüm olarak)

İTÜ - MIAM

Bilgi üni. - Ses Mühendisliği

Eğer okuyan eden varsa buraya bir miktar bilgi verme amaçlı birşeyler yazarsa çok sevinirim...

Yorum

Açıkçası ben bu alanlarda okumuyorum, ama MİAM'ın ilk girişte 3 milyar gibi bir dönem harcı istediğini ve ilerleyen dönemlerde burslarla bu miktarın düştüğünü biliyorum. MİAM'daki ekipten tanıdığım kişiler bildiğim kadarıyla alanında çok çok iyi isimler.

Özellikle çağdaş müzisyenlere ve 20-21. yüzyılın öncü isimlerine iyice göz gezdirmek, onları belli kriterlere göre tasnif edebilecek kadar ayırt edebilir duruma gelmekte fayda var. Yoksa bölüme kolay kolay girilebileceğini sanmıyorum açıkçası.

Yorum

arkadaşlar benim bildime göre( bana oraya giren bi kişinin kardeşi anlattı) genel yetenekle alınıyor, yapılanlar kendine hoş gelen bi mikrofon seçiyorsun, dershanede bulunan büsürü hoporlerden birinden çıkan sesi bulmanı istiyolar, kulak bakılıyor orda hemen bi kayıt yapmanı istiyorlar.

Yorum

Cengiz, safaktas, bilgiler için teşekkür ederim...

Bilgi üniversitesi girişinde bir canlı müzik sergileme birde proje ödevi gibi birşey istiyorlar, proje ödevinden kastım bir örneğini çektim internetten, bir resim veriyorlar ondan bir anlam çıkarıp ona ilişkin bir parça tasarlayıp bunu ona sergileme ve şarkı hakkındaki açıklamalar için yaklaşık 10 dakikalık bir sunum izni veriyorlar...

Yorum

Miam a girmek için ilk önce 4 yıllık bir bölüm bitirmek gerekiyor. master ve yüksek lisans için bir okul orası.
                        Bitirilmesi gereken bölümün müzikle ilgisi olması gerekmiyor diye biliyorum.Şahsen benim gitmek istediğim yer de Miam.

Yorum

Türkiye'de Ses Mühendisliği eğitimi ve sertifikası veren tek bir okul (kurs) vardırki öğrencisi olarak bulunduğum Galatasaray ITM'dir.

Ses mühendisliği Müzik Teknolojileri bölümünün bir dalıdır ve ne yazıkki eğitim veren bir adet kuruma sahibiz.

Eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi için:

(Yazılarıma MIAM'ı dahil etmedim çünkü MIAM bir yüksek lisans bölümüdür.Öncelikle ITU Ses Kayıtları bölümünü bitirmeniz gerekmektedir.)

Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışacagım.

Yorum

Peki ben Fizik Mühendisi olarak, MIAM da yüksek lisan yapamazmıyım ? Yani sadece İTÜ ses kayıtları bölümünden gelenlerimi alıyorlar ?

Yorum

yapabilirsin ben de makine mühendisliğinde okuyorum ve hayallerimi süslüyor

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X