Bence müzik ve matematik birbirine bağlantılıdır. Müziği iyi olan birinin matematiği de iyidir. Zaten Müzikte de matematik kullanıyoruz. Özellikle de teori de. Matematik çok işe yarıyor.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Müzik ve matematik arasındaki bağlantı
Collapse
Bu konu kapandı.
X
X
-
Bence de müzik ve matematiğin ilgisi var. Aslında dikkatli bakılırsa matematik doğanın her yerinde var ve herşeyle alakalı.O yüzden müziklede ilgisinin olması doğal.
Ben melodilerin çoğunlukla 4'lü bir sistemde oluşturulduğunu daha önce de biryerde söylemiştim. En basiti Fade to black'in ilk giriş melodisi.Çoğu şarkılarda melodiler 4 bölümden oluşuyor.Olayda bir sistematiklik var.
-
Kız_Gitarist,
Öncelikle çok güzel bir konuya değinmişsin tebrikler...
Hayatın her alanında matematik çok gerekli ve her karşılaştığımızda! öğrendiğimiz bilgilerin işe yaradığını görmek hepimizi mutlu ediyor...
Matematik hayatın heryerinde var diyerek, müziğe yani konuya dönecek olursak..!
Müziği oluşturan tüm unsurların matematikle ilgisi oldukça açık...
Gamlara örnek;
<pre id=code>
Do re mi fa sol la si do
tam tam yarım tam tam tam yarım
bir çoğumuzun bildiği 2 tam 1 yarım 3 tam 1 yarım formülü...
Tüm gamlarda bu formülü uyguladığımızda! majör gamların tümünü bulabiliyoruz..
Akorlar;
Do mi sol Do Majör akor'u
M3 m3
2 tam 1.5 tam
</font id=code></pre id=code>
Tüm majör akorları bu formülü kullanarak bulabiliyoruz..!
Bunlar biraz ayrıntılı bilgilerdi, daha ayrıntılısını da eklemeye çalışacağım...
Ritm, nota değerleri, ses yükseklikleri, armoni vs... hepsinde matematik var...
Şimdi başka bir konuya daha değinmek istiyorum... Bizlerin, bu notadan neden nefret ettiğimiz de ortaya çıkıyor di mi? En azından forumda bir çok kez okuyorum, notaya gerek yok, işim olmaz gibi şeyleri...
Niye mi?
Eğitim sistemmiz ezberci sisteme dayanıyor da ondan!Hocanızı sevmeyebilirsiniz! dersi sevmeyebilirsiniz...
Dersinizi sınıf geçecek kadar ya da öss gibi hedefler için çalışıyor(uz)sunuz..!
Tavsiyem matematiği kendiniz için çalışın..! Evet evet! zevk için sınav için değil, bulmaca çözer gibi arada bir kaç problem çözün...
Daha geçenlerde, 3 tane matematik kitabı aldım, arada bakıyorum
Yine konuya başka bir açıdan daha yaklaşmak istiyorum! Genelde ders verdiğim öğrencilerin ilk derste matematik bilgisi ve matematikten gelen analiz yeteneklerini anlamaya çalışırım... (ne kadar yoracak beni diye )
Şöyle bir oranlama yaparsam;
1 Ders süresini 1 saat gibi düşünürsek, matematiği iyi olan bir öğrenci, 1 saatlik dersin 15 dakikasını ritm, süreler veya armoni gibi konuları anlamak için ayırıyorsa, matematiği sevmeyen ya da çeşitli nedenlerle matematiği zayıf olan bir öğrenci 1 saatlik dersin belki de 30 dakikasını bunları kavramakla geçirecek ve de geçiriyor maalesef..!
Sonuç olarak matematiğiniz zayıfsa! yolunuz çok daha uzunGerçek bir müzisyen olmak için matematik çok önemli bir etken..!
Kız_Gitarist'in dediği gibi Müziği iyi olan Matematiği daha iyi kavrar, Matematiği iyi olan da Müziği..!
Son olarak,;
Müziksiz bir hayat hatadır! (NIETZSCHE)
sevgiler.....
Yorum
-
The_UnforgiveN
Selçuk abi son noktayı koymuş.
Ya herşeyin bir sistematiği var. Ne biliyim gitarda mesela. bir perdenin (sol teli haric). mod 7 sini alırsanız üstteki telin o perdesindeki notasına denk gelir örneğin
La teli 7. perde mi sesidir.
mod 7 ; 6. tel mi teli
veya
Re teli 9. perde si dir,
mod 7 ; la teli 2.perde yine si. ama oktav farkı var
(bu arada ben keşfettim bunu)
herşey matematik aslında
Yorum
-
Site *****
- Jun 2003
- 2019
-
There is no dark side of the moon really... As a matter of fact, it's all dark.
Kişisel Sitem: www.burakmisket.com
-
James Unal
olay sadece öyle 0 ve 1 ler den oluşmuyor. Bizim Assemmbly dediğimiz dil o olayı başarıyor.her şeyin bir dili var olduğu gibi gitarın da bir dili var. ancak bu dil öyle herkes tarafından anlaşılamıyor. herneyse evet gerçekten matematik hayatımızın heryerinde. matematik olmasaydı insanoğlu ne bugünleri nede yarınları düşünebilirdi. Ayrıyetten tüm Zeka testleri matematik üzerine kuruludur. felsefede bile matematik vardır. bence gitarın iyiliği bir bakıma zekaya bağlıdır.
Yorum
-
James Unal
olay sadece öyle 0 ve 1 ler den oluşmuyor. Bizim Assemmbly dediğimiz dil o olayı başarıyor.her şeyin bir dili var olduğu gibi gitarın da bir dili var. ancak bu dil öyle herkes tarafından anlaşılamıyor. herneyse evet gerçekten matematik hayatımızın heryerinde. matematik olmasaydı insanoğlu ne bugünleri nede yarınları düşünebilirdi. Ayrıyetten tüm Zeka testleri matematik üzerine kuruludur. felsefede bile matematik vardır. bence gitarın iyiliği bir bakıma zekaya bağlıdır.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum