Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlerde Almak İstediğiniz Gitar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İlk hayalim gerçekleşti şimdi sırada : Ltd mh400 var.

Yorum

• ™IbAnEzKeMaL® isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      İlk hayalim gerçekleşti şimdi sırada : Ltd mh400 var.
      Hayırlı olsun. Bende uzun süredir KH-202 kullanıyorum. Gerçi gitardan anlamaya başladığımdan beri hiç memnun değilim genelde kavga dövüş gidiyoruz kendisiyle. Bazen iyiliği tutar, bazen inatçılığı tutar yeni gitar alacağım mutlaka ama emektar yine köşede sehpasında duracak. Yine kavga edip yine küseceğiz belki ama insan ona bile alışıyor bir süre sonra

Yorum

Beautiful_Death isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        Hayırlı olsun. Bende uzun süredir KH-202 kullanıyorum. Gerçi gitardan anlamaya başladığımdan beri hiç memnun değilim genelde kavga dövüş gidiyoruz kendisiyle. Bazen iyiliği tutar, bazen inatçılığı tutar yeni gitar alacağım mutlaka ama emektar yine köşede sehpasında duracak. Yine kavga edip yine küseceğiz belki ama insan ona bile alışıyor bir süre sonra
        Manyetik modifiyesi yapmayı düşündünüz mü?

Yorum

Aman hocam naptınız ? benim evde bir cort x-1 var taş mübarek kh-202 kurban olurum ben altını bezlerim onun lütfen amfim bile yok hesap edin sizden daha kötüleri var

Yorum

• BeaskHead isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Manyetik modifiyesi yapmayı düşündünüz mü?
            En çok sevdiğim parçası manyetikleri Zaman zaman köprü kısmını değiştirsem mi dediğim oluyor ama hiç ona ayıracak bütçem olmadı. Manyetik bilgimde pek iyi değildir, sonuçta gitarlar ustaların ve ya fabrikaların elinden belli bir standart ve sayısal değerlerle çıkıyorlar. Ben oraya rastgele bir manyetik koyarsam büyük ihtimalle karakterleri ve tonlar arasındaki geçişlerde bir uçurum olacaktır. Ama tekrar aklıma soktuğun için teşekkür ederim

Yorum

Yaygın bir düşünce var forumda "2 kuruşluk gitara 5 kuruşluk masraf yapılmaz" diye. Bende düşünmüştüm aslında manyetik değişimini. Sadece köprü için araştırmıştım. İyi bir manyetik de fazla ucuz değil. Zaten onu alana kadar biraz daha biriktirip yeni bir gitar alınır. Birde gitarın klavyesi rahat değilse hiç değmez manyetik modifiyesine

Yorum

• Seventh Rua isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                Aman hocam naptınız ? benim evde bir cort x-1 var taş mübarek kh-202 kurban olurum ben altını bezlerim onun lütfen amfim bile yok hesap edin sizden daha kötüleri var
                Bakmayın siz bana. Biz gene kavga ettik bugün o yüzden biraz kötüledim Genel olarak beğeneni çok kh-202'nin benim sevmediğim en büyük özelliği ise Floydrose sistemi. Aldığımdan beri her kullandığımda akort kaçırıyor, bu sene artık dayanamayıp köprüyü sabitlettirdim. Sadece vibrato olarak çalışıyor. Böyle kısmende olsa kurtardım biraz durumu. Yapı, sağlamlık ve işçilik olarak gerçekten çok kötü bir Floydrose'a sahip ama duyduğuma göre yeni üretimlerde biraz daha geliştirmişler bunu.

Ama şunu söyleyebilirim daha iyisi daha kötüsü çok kişisel kavramlar. Bende çok uzun süre amfisiz çaldım. Bugünde amma duygu sömürüsü yaptım "uzun süre amfisiz çalmak"la ilgili Daha birşey demiyorum

Yorum

Yaygın bir düşünce var forumda "2 kuruşluk gitara 5 kuruşluk masraf yapılmaz" diye. Bende düşünmüştüm aslında manyetik değişimini. Sadece köprü için araştırmıştım. İyi bir manyetik de fazla ucuz değil. Zaten onu alana kadar biraz daha biriktirip yeni bir gitar alınır. Birde gitarın klavyesi rahat değilse hiç değmez manyetik modifiyesine
                  Bence öyle düşünmemek lazım. Sonuçta elinde gözden çıkardığın bir gitar varsa herşeyi deneyebilirsin. Mesela ben Squier'in perdelerini söktüm,macunladım perdesiz yaptım. Ha çok güzel olmadı tabii, ölçüleri hesaplanmadan göz kararı yaptım. Hatta bir ustaya götürdüm epey güldü. Bana orda ölçtü gösterdi bak buraların şu kadar mm zımparalanması lazım, kirişin şöyle olması lazım vs diye. Bu bile gitarın anatomisini tanımak adına güzel bir deneyim. Kötü oldu diye sokağa atacak halimiz yok hala arada elime alıp uğraşıyorum biraz

O yüzden, bir insan böyle sökme,takma,kurcalama,değiştirme gibi işlerle ilgili ise elindeki gitara herşeyi yapabilir, istediği parçayıda alabilir. Sonuçta parça dediğin sökülüp takılan birşey, uğraşıyorsanda bir gün mutlaka başka bir yerede takabilirsin demek oluyor

Ha en kötü nedir 2.el olarak satarsın aldığın parçaları

Yorum

Bakmayın siz bana. Biz gene kavga ettik bugün o yüzden biraz kötüledim Genel olarak beğeneni çok kh-202'nin benim sevmediğim en büyük özelliği ise Floydrose sistemi. Aldığımdan beri her kullandığımda akort kaçırıyor, bu sene artık dayanamayıp köprüyü sabitlettirdim. Sadece vibrato olarak çalışıyor. Böyle kısmende olsa kurtardım biraz durumu. Yapı, sağlamlık ve işçilik olarak gerçekten çok kötü bir Floydrose'a sahip ama duyduğuma göre yeni üretimlerde biraz daha geliştirmişler bunu.

Ama şunu söyleyebilirim daha iyisi daha kötüsü çok kişisel kavramlar. Bende çok uzun süre amfisiz çaldım. Bugünde amma duygu sömürüsü yaptım "uzun süre amfisiz çalmak"la ilgili Daha birşey demiyorum
                    Köprüyü sabitlettim diyorsunuz, acaba sabit köprünün yerini tuttumu? Demek istediğim memnunmusunuz? arkadaşlar bu konu üzerinde çok durmuş, çünkü forumda Cort X6 kullanıcıları bayağı bir yakınıyor Floyd Rose'dan.

Yorum

Köprüyü sabitlettim diyorsunuz, acaba sabit köprünün yerini tuttumu? Demek istediğim memnunmusunuz? arkadaşlar bu konu üzerinde çok durmuş, çünkü forumda Cort X6 kullanıcıları bayağı bir yakınıyor Floyd Rose'dan.
                      Sanırım en önemlisi, parçanın ortasında ve ya her parçadan sonra akortları kontrol etmek zorunda kalmıyorsun. Eğer tremelo kolunu çok zorlamadıysan tabii. Sonuçta bu tremelo kolunu ne kadar çok kullandığına, çaldığın tarza bağlı bir olay ama şunu söyleyebilirim, gitarımdaki bu sorun beni senelerce tremelo kolundan ve vibratolu şarkılardan soğutmuş ve uzak tutmuştur. Sırf bu yüzdende kullanmayı pek bilmiyorum sanırım

Yorum

Sanırım Floy Rose'nin en zor kısmıda kılıfa sokup çıkarma aşamasıdır

Yorum

Beyler bn mütevazı taklıorm maddi drum sıkışk bildiiniz gibi o yüzden kısıtlı özelliklere sahip bi gitar alıyorum bugün almaya gitcem cort x-1+ ıbz10g amfi sizce nasıl olur???? tarzım rock-metal...... ben yeterli die düşünüorum....

Yorum

• CrazYBaSS isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            Beyler bn mütevazı taklıorm maddi drum sıkışk bildiiniz gibi o yüzden kısıtlı özelliklere sahip bi gitar alıyorum bugün almaya gitcem cort x-1+ ıbz10g amfi sizce nasıl olur???? tarzım rock-metal...... ben yeterli die düşünüorum....
                            Bence gayet güzel olur.

Yorum

Bence gayet güzel olur.
                              bnce de ööle ben mydükkandan cort x1 + ibz10g ses kaytlarına baktm gayet güzel parçalar çalınabliyor.... metal tarzı şarkılarda iyi verim alabilirm sanrm.... :)

Yorum

unıvox hı flyer

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X