Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çok acil yardım:S solo çalsamda arpej çalamıyorm;)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

çok acil yardım:S solo çalsamda arpej çalamıyorm;)

aslında asıl sorunum 2 yıl önce daha küçükkene..7. sınıfın ara tatilinde çok başarılı bir gitarcı olan müzik öğretmenimden paralı 1 ay gitar desi aldım..ayrıca okulda derslerdede az buçuk öğretiliyordu..(şuan lise 2ye geçtim)

ama birebir olunca bir de dersde öğretilince bilinen (do re mi sol vs..) notolarıyla alıştım gitarın perdelerine..ezberimde bu şekilde var ve hiç (Am B vs..) gibi notaları görmemiştim..(mesela 1.tel 1. perde fa :S )

2 yıllık bir aradan sonra tekrar başladım 3 gün oldu gitarımı alalı ve solo olarak (do re mi) şeklinde notosı bulunan eski müzik defterlerimde bulduğum 4 -5 şarkı dışında şarkı bulamıyorum çünkü internetteki notaları okuyamıyorum eh yeni şarkılarıda çalamıyorum..

**** biz solodan başladığımız için arpeje gelene kadar ben bırakmıştım)..ehh bir de arpej çalamıyorum..ama soloda gayet iyi olduğumu söyleyebilirim..okul başlayana kadar beklemek istemiyorum!!

**** bir de hangisi daha zor??solo mu yoksa arpej mi

bilgisi olan varsa paylaşırsa yardım ederse teşekkürler

Sondan başlayayım. Solo mu daha zor arpej mi demişsin,ikiside zor değil çalışırsan eğer. Anladığım kadarıyla akorları sana öğretmemişler. Kursa gitme imkanın varsa git ve yarım kaldığın eğitimi tamamla ya da internet üzerinden akorları öğrenmeye çalış. Am(La minör):
    ------------------------------
    -------------------1---------
    ------------2----------------
    ------------2----------------
    Tab okumayı biliyorsan eğer akorları bu şekilde öğrenebilirsin. Sitenin tab sayfasında bir kaç akor bu şekilde gösteriliyor zaten. Arpej çalmakta senin elinde olan birşey,ahum şahum zor bir olay değil. Solo da iyi olduğunu söylüyorsun,gerisi de sana kalmış. Kolay gelsin.

Not: Ben de iki aydır çalıyorum.

Düzenleyen - Glad to be Alone on 11/09/2006 13:54:09

Yorum

benim bildigim kadarıyla arpejleri calabilmen için akorlar arasında hızlı geçiş yapabilmen gerekli.. yani benim takıldıgım akorlar oluyor onlardada arpejlerinde zorlanıyorum.. oncelikle akorlara calıs akorlu sarkılarla ugras geliştir kendini daha sonra arpejlere kavusursun
      ayrıca glad to be alone arkadaşım Am ters olmus sanki biras? x122xx olmıcakmı?

bendende bir
      Dm (Re minör)

-1-----------------------
      -----------------3-------
      -------2-----------------
      ------------------------
      ------------------------
      ------------------------

Düzenleyen - kromozom74 on 11/09/2006 13:51:16

Yorum

Haklısın ben 'tab tersten okunur' mantığını bir an için unutmuşum. Düzelteyim.

Yorum

bence bi kitap alabilirsin veya bi kurs ama istersen internetten tablarla da öğrenebilirsin..

Yorum

çok saolun... valla rahatladım)

evet okullar başlayınca bir kurs düşünüyorum ama kitapla olabilcek gibi değil tabları bile tam anlamıyla okuyamıyorum..aam kendi çapımda solo olarak güzelce şarkılarımı çalabiliyorum..notaları varsa..solo..

acele hani ben bu gazla bayaa şarkı öğrenip çalmak istiyorum ya peki elinizde şuan için acele çalabileceğim bir (do re mi )li notoları olan güzel şarkıları olan varsa...solo olarak,, paylaşabilirsiniz benimle)

veya ben bu notoları nasıl do mi sola dönüştürebilirim:S

**** **** gerçekten bir kitap veya cdlerle bu işi hallebilirim zannediyordum kendiem inanıorum ama bu tab okuma canımı sıkıyor..gerçekten yapabilri miyim ki

teşekkürler..)

Düzenleyen - crescent_hy on 11/09/2006 15:19:47

Düzenleyen - crescent_hy on 11/09/2006 15:24:48

Yorum

Çok kolaydır tab okumak sadece nota cetvelinin tersi.

Düzenleyen - Glad to be Alone on 11/09/2006 19:25:38

Yorum

tab ları okuya bilirsin bence
                mesela bu cizgilerin en ustu en alt tel oluyor gitarda uzerindeki sayıda basıcagın perde oluyor
                gitarın tersini dusunceksin
                ----------
                ----------
                ---------- alttan 4. tel 3. perde ye basılacak
                ----3-----
                ----------
                ----------

---------------2-----0--------------0-------------------------0--------------------------------- en alt tel
                --------0-------------------3------------------2-------3-------------2--------0----------------- ustten 5.
                -------------------------------------------------------------------------------------------------ustten 4.
                -------------------------------------------------------------------------------------------------ustten 3.
                -------------------------------------------------------------------------------------------------ustten 2.
                -------------------------------------------------------------------------------------------------en ust tel
                bu tablar mesela bu aksam solosunun basını gostermektedir..
                nota tab bolumune bakarsan calabilecein onlarca sarkı var kolay gelsin...

Düzenleyen - kromozom74 on 12/09/2006 13:03:39

Yorum

nedense bu tab olayını hiç doğru bulmuyorum bence en iyisi nota ogrenimi

Yorum

Benim durumumun bideğişiği var arkadaşta, bende nota bilimiorum, tab biliyorum, ritim tutamam ama güzel solo atarım, ben hiç kurs almadan başladım bu işe o yüzden nota bilgisi filan yok bir de öğrenmek zor gelio, gitar prodaki şarkıları çalıom bende, sen gitar proya bak tabların altında notalarda oluyor sayfada ordan bakarak tablara alışabilirsin.

Yorum

deniiicem artık.. sen nota derken benim bahsettiğim bu genel müzik notalarımı yoksa yine bildiğim kadarıyla batı notası denilen(Am B falan onlarımı kastediyorsun??)

benim durumum tam tersi bende solo çalıyorum ama genel nota olan(do mi sol) notalarıyla ama ilerliorum inş yawaş yawaş..

teşekkürler yardımlar için )

ama bana tam olarak şarkı konusunda yardım gelemdi..ben sıkıldım artık gönül sayfamı ve romanceyi ve big girlü çalmaktan
                      bu tab olayını tam çözene kadar özel mesaj olarak da olur...kolay tablarla veya drek nota şeklinde şarkı yollayabilecek olan var mı

Yorum

crescent_hy
                        deniiicem artık.. sen nota derken benim bahsettiğim bu genel müzik notalarımı yoksa yine bildiğim kadarıyla batı notası denilen(Am B falan onlarımı kastediyorsun??)
                        senin o batı notası dediklerin akorlar oluyor genelde ritm tutmak için calınıyor.. yani nota dendiginde senin bildigin notalar anlasılır.. denildigi gibi lime wire falan kullanıyorsan guitar pro 5 yaz programı indir nota tab sayfasından hem nota hem tab seklinde calabilecegin yuzlerce solo var..

Yorum

çook teşekkürler.. ama başka bir topik den aldığım tiyolara göre..tab gelmiş ve gitarın mertliği bozulmuş..ben tab alışmayacağıım..ehhh notada biliyorum sanırım
                          (ve 1allahın kuluda şunlar akor dememişti) +2 teşekkürlerkromozom 74) eh millet nerden bilsin bukadar cahil olduumu..''bilmemek diil öörenmemek ayıp

buarada hatta şimdi kendi kendime 1 şarkının notalarını çıkardım dierini çıkarmaya uğraşıyorum...bakalım en sonunda kontrol edicem yanlışlarımı ..ne kadar ilerlemişiz gerçii daha 1hafta bile olmadı..fazla bile

gerçekten çok yardımcı oldunuz saolun..artık bende çıkardığım notaları paylaşırım inş mygitar ailesiyle..

Düzenleyen - crescent_hy on 12/09/2006 23:17:44

Yorum

Kolay gelsin. Bekliyoruz paylaşımlarını. Ne demişler 'ne kadar ekmek o kadar köfte'. Sanırım içeriğe uymadı.

Yorum

deneyimli hoca şart

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X