Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bora Uslusoy'un kitapları ne kadar faydalı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

önce ders 2ay sonra 5-6 ay kendim takıldım bu kitabı aldım ve daha 2. alıştırmadan çok kaliteli bi kitap olduğunu anladım bence biraz başlangıç için deilde ilerleyince alıncak bi kitap yani bence kimin nerde ne yapılınca zorlancığını şaşırcağını doğru seçmiş onlara ağırlık vermiş o kadar çok gitar çalmama rağmen daha ilk başlardan zorlandım hep şaşırdım hatta başım ağırdı uyuz oldum resmen şaşırdıkça egzersileri ama sonra yapıncada mutlu oluyorsun

Yorum

ilk başta bu kitaplarla başladım. iki ay sonra özel derse başladım. bilenden öğrenmek bambaşka. bence imkanları zorlayıp özel ders düşünün.
      kesinlikle doğru...!!!!
      bence her gitarist te olması gereken kaynaklar..!!

Yorum

ders önemli çünkü sana yön veriyor ve böylece kendini boşlukta hissetmmiyorsun.
        ayrıca kitabı aldım 20 ytl bayıldım pahalıymış

Yorum

Her iki kitabını bende edindim. Burda en önemli husus kitabı nasıl kullanmandır. Kitabı yazan Değerli Bora USLUSOY İngilterede ukuduğu Akademide gördüğü muzik derslerinin ana konularıdır.Kitabın nasıl kullanılacağı sırlarını kitabın Önsöz anektodunda vardır. mesajı algılayan algılar. Şahsen ben hem anladım.hemde algıladım anladıklarımı Gitarıma yansıtma hala devam ediyor.sabırla akılla mantıkla kullanılacak bir kitap.Türkiyeye böyle bir kitap lazımdı sağolsun kazandırdı.

Düzenleyen - vedat on 14/01/2007 21:29:35

Yorum

Belki iyidir bu kitap, ama şans eseri gördüm bir sorayım dedim. Ben sorduğumda fiyatı dolar üzeridendi. Niçin bir Türk giaristin yazdığı bir kitap böyle dolarla satılıyor ve fiyatı da ithal kitaplar kadar pahalı daha uygun olsa belki alırdım ama ...
            Baktım mydukkanda 24.5 milyon, demekki her yerde dolarla değilmiş. Ama yine de pahalı. Sorduğum yer dolarla geliyor, 25 milyona veririm demişti.

eBook olarak Rock Discipline (John Petrucci), A modern method for guitar(Berklee), Steve Vai styles and techniques, Chords and scales, Exotic Scales - New Horizons For Jazz Improvisation : hepsini indirmişim önceden bedava. Dahası da var mastering, mix engineeringle falan ilgili.

Yorum

Belki iyidir bu kitap, ama şans eseri gördüm bir sorayım dedim. Ben sorduğumda fiyatı dolar üzeridendi. Niçin bir Türk giaristin yazdığı bir kitap böyle dolarla satılıyor ve fiyatı da ithal kitaplar kadar pahalı daha uygun olsa belki alırdım ama ...
              Baktım mydukkanda 24.5 milyon, demekki her yerde dolarla değilmiş. Ama yine de pahalı. Sorduğum yer dolarla geliyor, 25 milyona veririm demişti.
              Kitaplarımın dağıtımı Modern Müzik Akademisi tarafından yapılıyor. Ve dolarla satılmıyor. Ancak genel dağıtımını yapan toptancı müzik firmaları gitar, amfi vb ürünleri dolarla alıp sattıkları için bu ürüne de dolarla fiyat vermiş olabilirler. Biz YTL ile işlem yapıyoruz

Solo Gitar Metodu A4 boyutunda 128 sayfa 1. hamur kağıda basılmış ve yanında 422 adet mp3 dosyası barındıran bir cd ile geliyor. Kapağı ve cildi de amerikan cilt denen en pahalı ve kaliteli cilttir. Yani bu kitabı günlerce, aylarca çalışan kişiler sayfaları defalarca açıp kapasalar bile asla yırtılıp bozulmayacak, dağılmayacak bir cilttir, ve dolayısıyla maliyeti diğer ciltlerden yüksektir. Piyasada 3. hamur dediğimiz kağıda basılmış aynı sayfa sayısında küçük boy (A5) kitaplar bile 15 YTL civarında satılmaktadır.

Bu kitaptan yaralanan bazı arkadaşlarımız öğrenci olduklarından, kendi ekonomik özgürlüklerini henüz kazanmamış kişiler olduklarından pahalı buluyor olabilirler. Haklıdırlar. Ne de olsa zengin bir ülke değiliz. Ancak teknik açıdan 24.50 YTL fiyatı uygun bir fiyattır. Kitabın baskı maliyetlerinin yanı sıra cd baskı maliyetleri de hesaba katılmalıdır. Tarafımdan 3 yıl gibi bir sürede hazırlanmış olması bir yana cd kayıtları da kendi ev stüdyomda oldukça yoğun bir çalışma zamanı harcanarak hazırlanmıştır.

Yabancı yayınların Türkiye'de satış fiyatları ise ne yazık ki genellikle 50 YTL'den daha az değil.

eBook olarak Rock Discipline (John Petrucci), A modern method for guitar(Berklee), Steve Vai styles and techniques, Chords and scales, Exotic Scales - New Horizons For Jazz Improvisation : hepsini indirmişim önceden bedava. Dahası da var mastering, mix engineeringle falan ilgili.
              Telif haklarını hiçe sayarak internetten çeşitli kitapların taranmış versiyonlarını indirmek ve paylaşmak yasal değil bildiğiniz gibi. Benzer şekilde yasal olmayan mp3 indirme ve paylaşımı da kişilerin üretimlerine ciddi darbe vuran, önünü kapayan bir durum. Bu işler o kadar yaygın ki insanlar artık albümleri ve kitapları almıyorlar, indiriyorlar. Tüm arkadaşları bu vesiyle daha sorumlu davranmaya ve Fikir ve Sanat Eserleri'nden doğan telif haklarına daha saygılı bir duruş sergilemeye davet ediyorum. Unutmayın arkadaşlar hepiniz müzikle uğraşıyorsunuz, bir gün siz de üreten pozisyonunda yer alabilirsiniz.

Sevgi ve selamlarımla

Bora USLUSOY

Düzenleyen - BoraUslusoy on 16/01/2007 01:06:11

Yorum

Mygitar'da böyle samimi, iyi kalpli ünlüleri görmek çok güzel.. Hele bu günlerde...

Ben Diziler ve Arpejler kitabınızı bir süre önce aldım ancak tek başıma çalışmam nedeniyle sıkıldım, ilerleyemedim.. Sizce kitaplarınızın bir öğrencinin evinde tek başına takip edip sökebileceği şekilde mi; yoksa bir eğitmenle mi çalışılmalı ?

Teşekkürler...

Yorum

Vay be Bora USLUSOY hocam sizde bu sitedesiniz çok onur verici. myspace de Abümünüzün bir şarkısının videosunu hergün dinliyor ve izliyorum.Enstürmanıza ne kadar hikim olduğunuz gözümden kaçmadı. gitarı çalmıyorsunuz sanki okşuyorsunuz. Rtim atışlarınız sonra o harika solo tekniğiniz çok güzel Tabi bu arada Değerli sanatçımız Son olarak Bulutsuzluk özleminde çalan ve Türkiyede Gitaristlere değer verilmiyor ön plana çıkarmak istemiyorlar diyen Kıymetli serdar ÖZTOP u gözden kaçırırmıyım Yanılmıyorsam perdesiz akustikle size eşlik ediyor.Tabi onun Yalan eseriede muhteşem. Sizin gibilerinin kıymetini bilmeyenler yerin dibine girsin.biraz ağır oldu.

Düzenleyen - vedat on 16/01/2007 21:06:41

Yorum

güzel kitap saygıyla önünüzde eğiliyorum hocam

Yorum

Sanatçı gözüyle bakılınca yaptığım çok yanlış gerçekten. Ben de tabii ki istemem aynı durumda olmayı ama ben de öğrenciyim. Kitabınınzı da almayı düşünüyorum ama biraz beklemem lazım. Kendi ülkemizde böyle bir eserin hazırlanmış olması tabi harika.
                      Diğer arkadaşları da yanlış yönlendirdiğim için üzgünüm; ama her kitap da bulunmuyor, bulunsa da ayaküstü alınamıyor.

Yorum

ya arkadaşlar simdi bu yeni baslayanlar icin gitar metodu adlı kitabı alıp kesin memnun olan varmı yani ona göre alacagım cömezimde

Yorum

hocam solo gitar metodu kitabı var bende..... kitapta tek eksik gördüğüm nokta (aslında eksik değil de benim çözemeyişim) blues kalıplarını keşke açıkça hepsini yazsaydınız 12 ölçü....

kitap bence gayet güzel en azından troy stetina gibi fantazi yapmıyor...

Yorum

Bora Uslusoy'un Solo Gitar metodu yeni başlayanlara tavsiye edebileceğim bir metodur. Şu an sıfırdan bir öğrenci yetiştirecek olsam kullanabileceğim metodlardan biridir, bunu söylemek isterim. Tüm alıştılmaların mp3 formatında yer alması sizin alıştırmayı ne zaman doğru yaptığınızı net bir şekilde anlamanızı sağlıyor. Üstüne üstlük temel konuların birçoğunda iyi kötü bir fikir sahibi oluyorsunuz.

Kitabın bence en büyük eksikliği tamamen etüde dayalı bir çalışma olması. Bunu kitabı aldığım ilk günden beri söylüyorum, yukarıda etüdü verilen tekniğin (veya öğretilmek istenen bilginin) altta küçük bir parçayla desteklenmesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Ben böyle bir kitabı bitirmiştim, özellikle parça kalma kısımları çok keyifli oluyor. Daha sonra doğaçlamalarda kullanmak üzere bir takım cümlecikler kafanızda yer ediyor. Bora Abi'nin bir tek bu konuda biraz eksik davrandığını düşünüyorum.

Yalnız şunu anlamak gerek, bu kitap temel teknikleri içeriyor. Bitirdiğinizde hammer on, pull off, bend gibi temel tekniklere hakim olacaksınız. Diziler hakkında küçük bir fikriniz olacak. Bu da demek oluyor ki bu kitap üstüne bina inşa edebilmeniz için atılan bir temel. Temeli kazıp bırakmak ya da üstüne kat çıkmak tamamen sizin merağınıza bağlı. Kendimden örnek vermek istiyorum; bugün Teori 1 isimli bir kitap aldım. Notasyon ve Diziler ile ilgili 44 sayfalık kısacık bir kitap. İkisi de az çok bildiğim konular, yine de elimde bu konularla ilgili özet ve spesifik bir kaynak bulunması açısından edindim. Armoni ile aramı mümkün olduunca sıkı tutmaya çalışıyorum, elimde 2 kaynak var, hala kaynak buldukça alıyorum. "Speed Guitar Technichs" isimli bir etüt kitabına başlamayı düşünüyorum...

Demek istediğim, kitaplar faydalıdır; ancak yeterli değildir. Üsütne her dem eklemeniz gereken şeyler vardır. Yeni başlayan arkadaşlara Bora Uslusoy'un kitaplarını gönül rahatlığıyla önerebilirim. Hatta ve hatta daha önce herhangi bir metoddan çalışmamış, temel teknikleri bilen; ancak ne yapacağını bilmeyen arkadaşlar da bahsettiğim kitaptan faydalanıp bilgilerini bir düzene koyabilirler.

Ben, Bora Uslusoy'a böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum.

Sevgiler...

Düzenleyen - duvardaki_kukla on 21/01/2007 01:18:16

Yorum

Arkadaşlar; gitar çalmayı öğrenmek, hele de ustalaşmak için; bir gitar, bir de kitabın yeterli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gitar çalmayı kitapların yanı sıra, sizden daha iyi çalan birinden, cdlerden, radyodan, hatta televizyondan, notalardan, tablardan merak edip, sorup araştırarak ya da eğitimi alarak ve çok çalışarak öğrenebilirsiniz.

Benim yazdığım kitaplar 4 adet, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Her biri ayrı konu başlıklarına ya da kullanıcı profillerine göre hazırlanmış. Progressive Solo Gitar Metodu, adı üstünde solo gitar çalmayı öğretmeyi hedefliyor. Armoni ya da örnek parçaları vs değil.
                              Yeni Başlayanlar İçin Gitar Metodu adı üstünede yeni başlayanlara gitar öğretmeyi amaçlıyor, akorları, örnek şarkıları ve nota bilgisi ile...
                              Okulda fizik dersinde fizik öğrenirsiniz, kimya dersinde kimya. Fizik kitabından fizik çalışırsınız, kimya kitabından da kimya. Solo Gitar kitabından da solo gitar. Bir de tabi bu kitapları (fizik, kimya, solo gitar) tek başına ve hiç profesyonel yardım almadan çalışıp öğrenmek mümkün ama pek kolay değil.

MMA Sertifika Programı'nda gitar eğitimini aşağıdaki konu başlıklarına ayırıyoruz:
                              Solo Gitar Teknikleri
                              Ritm Gitar
                              Akorlar
                              Armoni
                              Nota Okuma
                              Repertuar
                              Canlı Performans Atölyesi
                              Kulak Eğitimi
                              Temel Piyano Eğitimi
                              Şarkı Yazma Teknikleri
                              Stüdyo Müzisyenliği...
                              Yukarda saydıklarımın her biri ayrı bir ders. Bazıları hafta da bir saat, bazıları iki ya da daha fazla.

Gitar çalan bir müzisyen olabilmek için kişinin kendini bu konularda geliştirmesi gerekiyor. Solo Gitar Metodu ise yukardaki konulardan bir tanesini içeren çalışmalar barındırıyor.

Yorum

bende Progressive Solo Gitar Metodu var bence çok faydalı bir kitap. ben yanındaki mp3 ile birlikte çalışınca hızla ilerlediğimi gördüm herkese tavsiye ederim.Üstad Bora Uslusoy'a teşekür ediyorum .

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X