Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sap arkası çizgi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

sap arkası çizgi

Ben gitarların arkasında sap boyunca giden siyah çizginin ne işe yaradığını çözebilmiş deilim. Ne olduunu bilen var mı?

başparmağını koymak için belirlenen bölge..
    bildiğin gibi başparmağı sapın tam ortasına yerleştirmek lazım (kurallar gereği,ben genelde klavyeye koyuyom
    tam yerleştirebilmek için yardımcı olan bir çizgi o
    başparmağını oraya koyunca tam ortası olmuş oluyor

Yorum

Ben gitarların arkasında sap boyunca giden siyah çizginin ne işe yaradığını çözebilmiş deilim. Ne olduunu bilen var mı?
      öyle sapı boyunca devam eden gördüğün çizgi sapta abanoz şerit olduğunu gösterir,bu sapa daha fazla dayanıklılık katar ve eğilmesini önlemeye yönelik bir uygulamadır.Hatta bazı gitarlarda çift şerit olur,ama bu sapı fazla ağır yapar,bu dediklerim klasik ya da akustik için,jimmy nin dediği olayı hiç duymadım parmaklar doğru yerleştirilsin diye dediği,ama öyle birşey de olabilir,benim bahsettiğim sap boyunca giden 5-7mm arası kalıklıkta görünen bir parçadır.

Düzenleyen - Sparhawk on 13/08/2005 01:43:03

Yorum

olabilir valla,ben fender strat'da görmüştüm,bi anlam verememiştim,heralde parmak yerleştirmek içindir demiştim

Yorum

Sparhawk ın dediği gibi olması gerekiyor benim bildiğim.

Yorum

tek parça saplarda -mesela full maple- truss rod'un yerleştirilmesiyle alakalı bir yer olabilir mi acep?
            merakımdan soruyom.

Yorum

truss rod un yerleştirilmesiyle de alakası var, truss rod kapağı gibi de düşünülebilir...

Ayrıca truss rod kullanılmayan özellikle "üst kalite" gitarlarda sert ağaçların kullanılmasıyla, sap mukavemetinin arttırılması için kullanılan bir yöntemdir...

Yorum

truss rod un yerleştirilmesiyle de alakası var, truss rod kapağı gibi de düşünülebilir...

Ayrıca truss rod kullanılmayan özellikle "üst kalite" gitarlarda sert ağaçların kullanılmasıyla, sap mukavemetinin arttırılması için kullanılan bir yöntemdir...
                mantıklı..

mukavemet deyince içim kararıyo mukavemet 1 mukavemet 2 diye ders varmış bu mühendisliklerde ..ıyyık

Yorum

mukavemet mi? amanın, okuyunca bile içim karardı ne kadar zor vermiştim muko1 ve 2 yi aman! aman! uzak dursun benden!!! )

Yorum

peki abonoz şerit sap a sonradan takılabilirmi ve sese etkisi olurmu? , zırıltı gibi,,(manyetiklerle iyi anlaşıyo mu bu alet..

Yorum

peki abonoz şerit sap a sonradan takılabilirmi ve sese etkisi olurmu? , zırıltı gibi,,(manyetiklerle iyi anlaşıyo mu bu alet..
                      Evet sonradan da takılabilir,tabiki sese etkisi olur,zırıltıdan ziyade,tonu etkileyebilir,manyetiklerle iyi anlaşıp anlaşamadığına birşey diyemem,ama anlaşamayacağını sanmam o zaman hiçbir elektronik gitarın sapında kullanılamazdı

Yorum

arkadaslar o serit dediğiniz sey ust model klasik ve akustik gitarlarda olur. o gitarlarda sap iki parcadır. buda agacın herhangi bi yone egilkmesini engeller. mesela ustteki parca egilmeye kalksa alt taraftaki nin kesilişi usttekine gore ters oldugu için dengeyi saglar.

Yorum

arkadaslar o serit dediğiniz sey ust model klasik ve akustik gitarlarda olur. o gitarlarda sap iki parcadır. buda agacın herhangi bi yone egilkmesini engeller. mesela ustteki parca egilmeye kalksa alt taraftaki nin kesilişi usttekine gore ters oldugu için dengeyi saglar.
                          Dostum sap 2 parçadır demekle ne demek istedin?Zaten üst model gitarlarda o abanoz parça ve klavye olmadan bile sap 4 parçadır,nadiren sap tek parça olarak yapılır,ama sen" o gitarlarda sap 2 parçadır" derken ne demek istedin anlamadım

Yorum

Valla o şeridin ne işe yaradığını bilmiyodum ama bence iğrenç ötesi duruyo, çok işe yarasa bile asla sapında şerit olan gitar almam, berbat bi görünüm veriyo gitara, kesinlikle iğrenç

Yorum

Valla o şeridin ne işe yaradığını bilmiyodum ama bence iğrenç ötesi duruyo, çok işe yarasa bile asla sapında şerit olan gitar almam, berbat bi görünüm veriyo gitara, kesinlikle iğrenç
                              Aslında o kadar kötü durmuyor bence,çok çok ise de yaramıyor evet mukavemet açısından yararlı bir parça ama olmasada oluyor,klavye ağaçı düzgün kesimli,kaliteli ve kuru olduktan sonra problem yok.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X