Ben gitarların arkasında sap boyunca giden siyah çizginin ne işe yaradığını çözebilmiş deilim. Ne olduunu bilen var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sap arkası çizgi
Collapse
X
-
Ben gitarların arkasında sap boyunca giden siyah çizginin ne işe yaradığını çözebilmiş deilim. Ne olduunu bilen var mı?
Düzenleyen - Sparhawk on 13/08/2005 01:43:03
Yorum
-
truss rod un yerleştirilmesiyle de alakası var, truss rod kapağı gibi de düşünülebilir...
Ayrıca truss rod kullanılmayan özellikle "üst kalite" gitarlarda sert ağaçların kullanılmasıyla, sap mukavemetinin arttırılması için kullanılan bir yöntemdir...
mukavemet deyince içim kararıyo mukavemet 1 mukavemet 2 diye ders varmış bu mühendisliklerde ..ıyyık
Yorum
-
peki abonoz şerit sap a sonradan takılabilirmi ve sese etkisi olurmu? , zırıltı gibi,,(manyetiklerle iyi anlaşıyo mu bu alet..
Yorum
-
arkadaslar o serit dediğiniz sey ust model klasik ve akustik gitarlarda olur. o gitarlarda sap iki parcadır. buda agacın herhangi bi yone egilkmesini engeller. mesela ustteki parca egilmeye kalksa alt taraftaki nin kesilişi usttekine gore ters oldugu için dengeyi saglar.
Yorum
-
Valla o şeridin ne işe yaradığını bilmiyodum ama bence iğrenç ötesi duruyo, çok işe yarasa bile asla sapında şerit olan gitar almam, berbat bi görünüm veriyo gitara, kesinlikle iğrenç,çok çok ise de yaramıyor evet mukavemet açısından yararlı bir parça ama olmasada oluyor,klavye ağaçı düzgün kesimli,kaliteli ve kuru olduktan sonra problem yok.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum