Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elektro Klasik mi? Klasik gitar mı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

arkadaşar biliyorum iki ay olmuş sizler yazalı bende elektro klasik gitar arıyorum ve
    yeni konu açtım Genel elektro klasik gitar diye. Benim bildiğim kadarıyla elektro klasik gitar için kullanılan ağaç bileşimine fazla önem verilmemesi. belirttiğim konuda tartışabiliriz yeni bilgilerinizi yazabilirsiniz.

Yorum

arkadaşlar ben hiç elektro klasik çalmadım. gitardanda pek anlamıyoru açıkçası. şimdi bende klasik var elektro klasik almayı düşünüyordum ama yazıyı okuyunca kafam karıştı. ""Elektro klasik gitarı anfiye bağlamadan çaldığımızda klasik gitardan farklı tonlarda mı ses çıkarıyo?"" yani anfisiz klasik gitardan farkı yok biliyodum ben bilen arkadaşlar bi yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

Yorum

son sorunun cevabını ben de merakla bekliyorum

Yorum

Merhabalar,

Genel tanım olarak; Klasik Gitara bir eşik altı manyetik ve onun bağlı olduğu bir pikap (ki, üstünde volum ayarı ve equalizer hatta bazen de tuner oluyor) takılınca Elektro Klasik Gitar deniyor. Bu bağlamda bir Klasik Gitara öpücük mikrofon takıp amfiye de bağlarsanız gene Elektro Klasik Gitar olmaz mı? Bence olur.

Sonuç olarak Elektro Klasik Gitar, elektronik aksam ilave edilmiş amfiye bağlanabilen Klasik Gitardır. Demek oluyor ki; Elektro Klasik Gitarı amfiye bağlamadan çalarsanız Klasik Gitar sesi alırsınız.

Bahsettiğimiz enstrümaların kullanım amaçları farklıdır. Siz hiç ciddi bir konser salonunda amfiye takıp Klasik Gitar çalan birini gördünüz mü? Ya da Flamenco Gitara pick-up takıp amfiye bağlayan ciddi flamenco gitaristi gördünüz mü? Ben görmedim! İllede ses yükseltilmek daha büyük mekanlarda. büyük insan topluluklarına çalınmak isteniyorsa gitarın önüne konuyor bir conderser mikrofon böylece ses yükseltiliyor.

Elektro Klasik dediğiniz gitarlar genelde Klasik müzik icrasında değil de, daha çok diğer türlerde müziklerin icrasında kullanılırlar. Böyle gitarlarla Klasik parçalar çalınmaz mı? Neden çalınmasın, kusurusuz çalınır. Ama bir klasik gitar ile sahne ortamında çalacaksanız, önüne mikrofon koymak hem pratik değildir, hemde verim alamazsınız. Condenser mikrofon sahnedeki diğer sesleri de alacaktır. Bir arkadaşımızın bahsettiği başka konu da, Elektro Klasik Gitarı girin bir mixer e ya da doğrudan bilgisayara daha güzel ve kontrollü kayıtlar yapabilirsiniz

Son bir detay vermek istiyorum; Elektro Klasik dediğimiz gitarlar genelde yukarıda açıklamaya çalıştığım amaçlarla kullanılcaklarından, kesik kasa (Cut Away) formda yapılırlar ve salt akustik olarak kullanıldıklarında, tam kasalı bir gitara göre elbette ses kaybı olacaktır. Elektro Klasik olarak imal edilen gitarlarda, nasılsa bunun genel kullanımı amfiye bağlı olacaktır, ses kalitesi anlamında o kadar da hassas olmasına gerek yok, nasılsa amfi ve efektlerle giderilir yaklaşımı da mümkündür. Burada bahsettiğim ses farkları aslına bakarsanız herkesin farkedebileceği seviyelerde değildir, minimal seviyededir.

Biliyorum sorularınıza net cevap vermedim. Ama okuyanların kendi kararlarını verebileceklerini umuyorum

Selamlar, Sevgiler, Kolay Gelsin...

Yorum

üzerinde manyetiği olduğuna göre ortancaya yakın bir gitardır. yeni alacağın klasik gitarın extradan hiç bir farkı olmayacak. üstelik seni daha fazla eğlendirecek özelliklere sahip elindeki gitar. ya çok güzel bi klasik alacaksın sesinden haz duyacağın kadar yani ya da hiç elleşmicen zarara girmicen. aksi halde zarara gireceksin çünkü

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X