Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sesimin tonunu nasıl öğrenebilirim

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Sesimin tonunu nasıl öğrenebilirim

Şarkıyı söylerken boğulup kalıyorum !!

böyle olmaması için geçenlerde
    sesime transpoze ederken ençok fm# Gm# ve Bm kullandığımı veya kapoyu 5'inci perdeye taktığımı farkettim sesine uygun olması için hep mi bu akor dizisinden transpoze etmeliyim

ikinci olarak ses tonum fa mı oluyor bu durumda

Lütfen yardımcı olurmusunuz

SORUM YANITLANMIŞTIR CEVABI SİZİNLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM

Hocam gitarda yarım ses aralıklarla notaları çalarak, A vokal sesini çıkararak çalarsınız. Zorlanmadan çıkardığınız en bas sesle, en tiz ses arası sizin ses aralığınızdır.
    Kendi sesinizi bulmaya çalışırken ya çok tizleşiyor ya çok baslaşıyorsunuz. Önce siz eşlik enstrumanı olmadan söyleyin, sonra buna uyan akor dizisini yakalayın.
    Son güncelleyen atillahun; 16-01-2011, 21:48.

Boğulup kalman büyük ihtimalle tonla alakalı değildir. Ya boğazını kasıyorsun ya da damağını kapatıyorsundur.

Belki ufak bir kayıt koyarsan daha rahat yardımcı olunabilir.

Yorum

yo hayır sağlıksal bir sorun değil

sadece transpoze ile ilgili ama olayı çözemedim

mesala yaşardan cezayir menekşesini söylerken veya kazım koyuncudan gelevera deresini söylerken Em den başlayarak söyleyebilirken

gesi bağlarını 5 inci perdeye kapo bağlayarak Em den söyleye biliyorum ****
      birinci pozisyonda Bm basarak başlayabiliyorum yoksa söylerken ahenkli olmuyor bunun sebebini açıklayacak bir arkadaş varmıdır diye sordum

Yorum

Sağlıkla alakalı herhangi bir sıkınıtıya bağlı olarak söylemedim. Genel olarak şarkı söylerken kısmi yanlışlar olarak adlandırabiliriz.

Belkide ben yanlış yorumlamışımdır, diğer arkadaşları bekleyelim.

Yorum

Her şarkı aynı notadan söylenmez ki. Bi şarkı vardır Em de sesine uyar başka bir şarkı vardır Bm den uyar. Ancak bir şarkıyı söyleyemeyeceğin bir tonda söylediğin zaman boğulacak gibi olmazsın. Detone olursun. Eğer boğulacak gibi oluyorsan bence o şarkıyı farkında olmadan diyaframdan değilde gırtlaktan söylüyorsundur. **** Beautiful_Death ' in dediği gibi damağını kapatıyorsundur. Şarkıyı söylerken eğer diyaframdan söylediğine eminsen damağın kapanmasın diye ağzında sıcak bir lokma varmış gibi söyle şarkıyı...

Yorum

metal söylemezsin dostum o zaman

Yorum

cevap veren arkadaşlara teşekkürler sorumu editleyerek cevabı içine koydum bir başka arkadaşta aynı soruna takılırsa cevabı bulabilsin diye

Oluş ALKAN (AskAboutGuitar)'a TEŞEKKÜRLERİMİ sunarım

Yorum

benimde sesimle ilgili bi sorunum var ama yeni üye olduğum için konu açamıyorum, buraya yazayım dedim, sesim gece 1 den sonra çok dik ibrahim tatlısesten bile ince çıkarken gece 1 den önce dike çıkamıyorum kalın ve boğuk sesler çıkıyo bu neden acaba çok geç kalktığım içinmi çok merak ediyorum cvp yazın lütfen ?

Yorum

ayrıca sesim geç saatte yerine geldiği için çalıp söylüyemiyorumda komşular rahatsız oluyor diye :S

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X