Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitrda bağlamaya uyan akorlar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Gitrda bağlamaya uyan akorlar

Mrb arkadaşlar!Bağlamayla beraber gitar çalarken,gitarda basılması gereken akorlar(maj,dim) gibi... hangileri bilen var mı?Yani bağlamaya uygun akorlar hangileri,türkü çalarken sanırım genelde bu tür akorlar basılıyor!Yardımcı olursanız sevinirim,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

selam, hem bağlama hem gitar çalan, hemi de düzenleme bile yapan biri olarak söyliyeyim: yanlış yönde gitmekte olabilirsiniz. Kullanılacak akor, tonalite ve armonik yapıyla ilgili. Türk halk müziği uyarlamaları yapan müzisyenlerin konularına hakimiyetleri o akorları kullanmalarına yol açıyor. Yani düz ve sade G/D/Bm (sol majör, re majör, si minör) yerine, bir de ezginin notalarını ekleyerek daha zengin akorlar kullanıyorlar. Kimileri bas partilerini de akorlara ekliyor. Temelde ise bağlamayla -en fazla üç farklı ses basabildiğimiz için- kök akorlar kullanılmakta. Umarım yardımım dokunmuştur.

Yorum

Cevabın için çok Saol arkadadaşım,umarım bundan sonrasını halledebilirim,tekrar teşekkürler...Bu arada cvbın gecikme sebebi bilgisyarımın olmaması,yani int. cafe filan idare ediyoruz işte kusra bakma ok!

Yorum

Müzikal anlamda benim zevkim bağlama ve gitar ikilisinde uyumsuz ses yani trianon (umarım adını doğru söylemişimdir) kullanılması.

Bu tarz müziği genellikle Özdemir ERDOĞAN yapıyor. Tabii böyle müzik yapabilmek için mükemmel bir müzik zekasına ve bilgisine ihtiyaç var.

Yorum

Arkadaşlar, armoni öğrenmek için çok şahane kitaplar var, ve inanın çok zor değil. Az matematik, az sabır. Edinin bir kitap, kurcalamaya başlayın. Takılınca bir soru atıverin foruma. Elinden gelen yardımı yapar herkez (ben denerim en azından). Kolay gelsin, Akortta kalın )

Yorum

bağlamada ben dim, 7'li falan da basabiliyorum.

Yorum

valla ben bir ara bağlamada telleri ayırarak basmaya kalktım ama çok çalışma istiyodu ve uğraşmadım. ben bağlama ile çalışmalarımda yüksek oranda bağlama solo çaldığı için o soloya uyan değişik akorlar kullanıyorum. hatta telleri çekerek gitarda olmayan sesleri vermeye çalışıyorum ve zaman zaman uyuyor. bu uyanları kullanıyorum ve geliştiriyorum. bir problem çıkmazsa şelpe çalan bir arkadaşla ank. da gitar bağlam düet yapacaz.

Yorum

bağlamada çalınacak karar sesine ve makama göre farklı akorlar kullanılır en basitinden Mİ kararda em_am_g_d dörtlüsüyle işi götürürsün karar olayını transpoze ile halledersin biraz çalıştıktan sonra zaten ellerin kendiliğinden gidecektir.

Yorum

bu tamamen makamlarla alakaly olan bir?ey.yani klasik armoninin 1-4-5 kuraly seni ço?u zaman yary yolda byrakabilir.kamil_kaptan arkada?yn yazdy?y akorlarla idare edebilirsin.fakat bu akorlar ba?lamanyn si bemol 2 veya si naturel notasyny basty?y zaman atabilece?in akorlardyr.e?er ba?lama si bemol 1 notasyna basyyorsa o zaman D yerine F akorunu basman gerekir. tabi bu yazdyklarymy sen kysa sap ba?lama ile çaly?yyorken uygulamaya çaly?yrsan ilk zamanlar için senin açyndan daha kolay olacaktyr.bu 4 temel akor ile her türküyü çalabilirsin.fakat amaç daha farkly akorlar ile daha güzel tynylar elde etmek. bunun içinde armoni kitaplaryny inceleye bilirsin.faydasyny görürsün. umarym biraz yardymcy olabilmi?imdir.

Yorum

hatta ?öylesi daha iyi oluyor, klasik gitar teknikleri ile çaly?ma. açayym biraz:
                    ?imdi türkü çalyyorsanyz tavyr dedi?imiz olaya uygun bir ritmde akorlary kullanmak yerine sürekli de?i?en akorlar yer yer sololar kullanarak sadece ritme oranla çok daha fazla katky yapabilirsiniz. ayryca genelde jazz da görülen her vuru? ba?yna de?i?en akor kullanymyna benzer ?ekilde bir gidi?at da kullanabilirsiniz. ama bunlary yapmak için iyi bir armoni ve ba?lama ile çok çaly?mak gerekir. ben 15 ya?ymda erc üni de konsere ba?lama gitar kanun ?eklinde ilk çykty?ymda sadece akor basyp ritm atyyordum. ?imdi ise çok daha geli?mi? ?ekilde dedi?im ?eyleri yapyyorum. aradan 7 yyl geçti ve hala deneysel çaly?malarym oluyor...

Yorum

meraba arkada?lar biz kysa saply ba?lamanyn karar sesini mi ye cekiyoruz sonra her hangi bir akor basyp ona karsylyk gelen perdeye kapoyu tayyoruz super de oluyor bir de oyle deneyin tavisye ederim

Yorum

ya kapo kullanyn ya da akodunuz aynyu olsun standart mi tansiye ederim.Ama herzaman düz akor zevk vermiye bilir.Bunun için 7'lileri ve 9 'lulary kullanmanyzy tavsiye ediyorum.Daha sonra armoni bilgisiyle ya da kulaktan farkly akorlar basarak güzel tynnylar elde edilebilir

Yorum

arkadaslar lar bende hem baglama hem gıtar calıyorum. benım tavsıyem sıradanlıktan cıkmanız. yanı la kararlı bbı parcada halk muzıgınde la sı do re sol basmaktansa bunların cevrımlerını deneyın bo kadar harıka bı armınıyle halk muzıgı calmak gıbısı yok vallaç tavsıyem budur

Yorum

kamil_kaplan isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            bağlamada çalınacak karar sesine ve makama göre farklı akorlar kullanılır en basitinden Mİ kararda em_am_g_d dörtlüsüyle işi götürürsün karar olayını transpoze ile halledersin biraz çalıştıktan sonra zaten ellerin kendiliğinden gidecektir.
                            merhaba ben gıtar calıyorum ama hc baglamayla birlikte calmadım yanı hıc turku kulturum yok akorlar konusunda. baglama ile calmak istiyorum kullanabılecegım akorlar neler acaba bıraz daha ayrıntılı olarak yardım edebılırmısınız. ve baglama ile gıtarı akord etmek için kapoyu 3. perdeye takmam yeterlı olacakmıdır **** gıtarın akordunu ayarlarken en alttan baslayarak hangı akorlara gore gıtarı akord etmem gerekır mesela gıtar la sesınde kararlı olsun .. yardımcı olursanız cok sevınırımmm

Yorum

arkadaşlar kulağınıza güvenin biraz. vokalin sesini de unutmayın. vokale de kulak verin işiniz kolaylaşacaktır

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X