arkadaşlar benim gitar çalarken en büyük problemim sol el bileğimin ağrısı sırf o yüzden geçen sene komik bir şekilde fizik tedaviye bile gittim. bir ara iyiydi ancak şimdi tekrar ağrımaya başladı yavaş yavaş bu bilek ağrısı nedeni ile de senelerdir öğrenmek isteyip sonunda fırsat bulduğum bu işi bırakmak istemiyorum. ne yapmalayım yahu bu bilek ağrısı için
Düzenleyen - neseliispanak on 23/09/2003 10:50:16
1- Gitar çalmadan önce ısınma yap
2- Gitarı bel seviyesinden aşağıda çalma. Biraz yukarıda çal
3- Sol bileğine bileklik tak.
Benim de bilek ağırıyodu ben bunları yaptım ağrı kalmadı
kondisyon merkezlerinde de bu sorunlara yararlı gelebilecek çözümler bulabilirsiniz.. benim parmak kaslarım da vardı bi sorun, şu el le sıkılan gevşeyen sıkılan gevşeyen bi basit alet var yaylı.. anlatabildim mi bilmiorm ama.. o iyi gelmişti parmaklar için.. ama onu yaparken ister istemek bileğinizdeki kaslar da çalışıyor.. yine de bi uzmana danışın ama bana iyi gelmişti bu..
Bareli parçalar benim de canımı sıkıyor fakat nedeni elimizi avuçiçini klavyeye tam yapıştırmamız, tam yapıştırmayın arkadaşlar arada birazcaık mesafe olsun, yani baş parmak önden bakıldığında görülmeyecek şekilde tutun.
Bareli parçalar benim de canımı sıkıyor fakat nedeni elimizi avuçiçini klavyeye tam yapıştırmamız, tam yapıştırmayın arkadaşlar arada birazcaık mesafe olsun, yani baş parmak önden bakıldığında görülmeyecek şekilde tutun.
evet kesinlikle katılıyorum.. el yapışmamalı klavyeye..
cidden bende merak ettim..yeni başladım fazla kasmıyorum kwendimi ama yine de çok şiddetli olmasa da bi ağrı var.bu ilk başlayan herkeste olur mu??? şimdiden saolun..
Yorum